LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

Alle pengene som samles inn vil gå direkte til å gi barna på Samaritan Village en trygg oppvekst, helsehjelp, skolegang og muligheten til å oppleve en trygg og fin fremtid.

Foto: Norsk Nødhjelp

Kjære venner, familie og støttespillere

Sammen med min mamma Britt Inger, kjæresten min Vetle og svigermor Linn, reiser vi til Tanzania i September. Gjennom Norsk Nødhjelp har vi fått muligheten til å jobbe som frivillige en uke ved et barnehjem hvor vi ønsker å bidra med det vi kan.

Jeg har selv vokst opp med et trygt fang og med gode forutsetninger for en lys fremtid. Jeg er så takknemlige for den kjærligheten og støtten jeg har fått gjennom hele livet, og vet at ikke alle barn har det like godt. Det er dessverre alt for mange barn i verden som lever under vanskelige forhold, uten tilgang til grunnleggende behov som mat, utdanning og medisinsk hjelp. Vi fire har alle hatt et ønske om å gjøre noe meningsfullt og gi tilbake til samfunnet. Gjennom denne turen håper vi på å få gjort akkurat dette.

Norsk Nødhjelp støtter to barnehjem, hvor det ene er Samaritan Village som vi skal jobbe for. Norsk Nødhjelp har fokus på å skape gode hjem for barna, med så lite institusjonspreg som mulig. De sørger for å ha trygge og omsorgsfulle voksne, næringsrik mat, god oppfølging til barn som har opplevd mye vondt i fortiden, og en god skolegang der de har god oppfølging. Målet er å skape trygge mennesker som skal klare seg selv inn i voksenlivet.  Dette kan du lese mer om på deres nettsider:  https://nn.no/.

Samaritan Village ligger i Arusha, Tanzania, som hovedsakelig tar imot nyfødte og små barn som av ulike grunner er forlatt av sine biologiske foreldre. De driver også en egen helseklinikk med lege og sykehustjenester både for egne barn og lokalsamfunnet for øvrig. De tilbyr blant annet vaksinasjon til alle barn, covid-vaksinasjon, gratis helsetjenester til barn, fødestue og oppfølging til kvinner under og etter svangerskapet. Barnehjemmet huser rundt 70 barn i ulike aldre, og barna blir enten adoptert bort til godkjente familier eller plassert i fosterhjem etter kortere eller lengre opphold. Hvis dette ikke er mulig, blir de boende på barnehjemmet og får etternavnet Samaritan. Mange av barna som kommer til barnehjemmet er henvist av barnevernet etter å ha blitt utsatt for vold, overgrep eller omsorgssvikt. På Samaritan Village får de tett oppfølging av en sosialarbeider, samt både fysisk og psykisk helsehjelp for å bearbeide traumer. Alle barna får skolegang og senere utdanning for å sikre en god fremtid. De legger stor vekt på å gi barna et trygt og godt sted å vokse opp, og individuell oppfølging for å dekke deres behov.

Det største behovet der nå er penger til mat, morsmelkerstatning, medisiner og skolepenger. Det er dette vi jobber for å samle inn penger til, da de fortsatt ikke har nok til å dekke behovene. Det er spesielt krevende fordi det har vært mangel på elektrisitet i snart ett år, mange strømbrudd gjør at barnehjemmet er avhengig av generatorer, noe som er veldig dyrt. Det øker også matprisene i hele landet.

Vi er veldig spente på turen, og ønsker å kunne bidra mest mulig for dem. I tillegg til vår innsats på stedet, planlegger vi å ta med oss blant annet litt skoleutstyr og klær til barna. Det begrenser seg hva vi får med, så det ville vært utrolig fint å kunne bidra økonomisk også. Her er noen eksempler fra Norsk Nødhjelp på hva din hjelp brukes til:

  • 1700,- Medisiner i 1 mnd
  • 580,- Melk til spedbarn i 2 uker
  • 460,- Mat til to barn i 1 mnd.
  • 290,- Melk til ett spedbarn i 1 uke.

Denne reisen betyr mye for oss og vi tror at små handlinger til sammen kan skape store forandringer. Vi er veldig takknemlige for all støtte – enten det er et lite bidrag eller deling av spleisen vår. Din hjelp betyr mye for oss og for de barna vi skal få jobbe med. Tusen takk!

Med varme hilsener fra Linnea, Britt, Vetle og Linn.

Vil du bli med oss og støtte barna ved Samaritan barnehjem i Tanzania?

4 400 kroner innsamlet

11 givere
43 dager igjen
44% av 10 000 kr
Ikke-verifisert
Linnea Johanne Myrbostad Sollid
står bak spleisen
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Linnea Johanne Myrbostad Sollid er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×