LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Toaletter ved lavvoen i Marikollen

Toaletter ved lavvoen i Marikollen

Vi vil bruke pengene til å bygge et sanitær/WC-anlegg ved lavvoen i Marikollen Skisenter

«Jeg må tisse!» hører vi fra den lille, og det passer jo ikke nå. Ingen toaletter i nærheten! Denne situasjonen har mange opplevd. Vi i Rælingen Skiklubb ønsker å gi både besøkende i Marikollen Skisenter og områdene rundt, enkel tilgang til toalettfasiliteter.

Områdene i og rundt Marikollen Skisenter er mye brukt av barnefamilier og ungdommer. Vi ønsker alle velkommen til oss. RSK/Marikollen er i stadig utvikling og vi har fokus på å gi et tilbud til alle – uavhengig av økonomi. I 2019 ble det satt opp et stort gratisområde med barnebånd til ski og aking. Vinteren 2021/22 ble lavvoen tatt i bruk som et naturlig samlingspunkt hvor man kan varme seg og spise medbrakt. I dag er alle avhengig av å bruke toalettene i Marikollhytta. Dette er en fler-bruks hytte/sted hvor det ikke alltid er åpent og tilgjengelig toalettfasiliteter.

Vi har fått midler både av Olav Thon Stiftelsen og Lokalbidraget (Romerike Sparebank), men det er ikke nok for å få dekket kostnadene. Håper du vil være med å bidra til dette! Tusen takk for din støtte!!

Edit: ytterligere informasjon.

Vi har fått spm om hvorfor vi spør om Spleis når resultatet for 2023 viser et driftsresultat på ca 8mill og en egenkapital som er høy. Her ser dere informasjonen:

Rælingen skiklubb består av undergruppene; langrenn, hopp, freeski&snowboard, alpin og eldres som alle har egne regnskaper som blir konsolidert i et totalregnskap. I tillegg kommer utbyggingsprosjektet hvor inntektene kommer fra massedeponi og utgiftene går til utbygging av skianlegget. Disse midlene er øremerket kun til utbygging og ikke daglig drift av skisenteret. Da utbyggingen har stoppet opp pga manglende vanntilførsel, så står disse midlene på konto/egenkapital i påvente av oppstart igjen. Dette er pengene du henviser til – både resultatet og egenkapitalen/bankinnskuddet.

Marikollen Skipark/Idrettspark ble i 2015/16 vedtatt regulert helhetlig med bakkeareal, heiser, langrennsløyper, skileik- og akeområde, hoppbakker, parkering, snøproduksjon og alt tilhørende etter mange års forutgående planlegging. Det ble inngått en avtale mellom Rælingen Kommunen (RK) og Rælingen Skiklubb (RSK). En masterplan ble utarbeidet, og ansvar og oppgaver ble fordelt mellom kommunen og RSK. Finansiering av oppgavene til RSK skulle dekkes av innkjøring av masse. Som nevnt over er disse midlene ble i henhold til denne planen øremerket kun til bruk ved utbygging, og ikke ved daglig drift av skisenteret. Midlene er for øvrig ikke tilstrekkelig til å gjennomføre resterende utbyggingen av masterplanen.

Alpingruppa som drifter Marikollen Skisenter må kjøpe vann for å snølegge bakken. Uten vannforsyning som opprinnelig planlagt gir dette skigruppa veldig store utgifter. Alpingruppas økonomi er derfor marginal, og man klarer enkelte år å drifte med et lite overskudd. I 2023 ble overskuddet på kr. 73 000, men 2022 endte med et underskudd på ca. 1 500 000. For å få til en bedre drift av anlegget gjennom bedre fasiliteter, så «frir» vi til publikum for å få hjelp til å dekke inn enkelte kostnader (her sanitæranlegg) og i tillegg søker vi på fond/stiftelser.

Om du ønsker å vite mer om utfordringene skiklubben har rundt vanntilførsel så kan du finne informasjon her: https://rsk.no/nyheter/om-fjerdingbydammen/

Lavvoen i solskinn med besøk fra skoleklasser i nærområdet

Eksempel på hvordan et sanitæranlegg kan se ut

Toaletter ved lavvoen i Marikollen

6 750 kroner innsamlet

16 givere
4 dager igjen
11% av 60 000 kr
Marikollen Skisenter og Rælingen Skiklubb alpin sitt profilbilde
Marikollen Skisenter og Rælingen Skiklubb alpin
Verifisert
Cecilie W Meinich-bache står bak spleisen
RÆLINGEN SKIKLUBB sitt profilbilde
RÆLINGEN SKIKLUBB mottar pengene

Om organisasjonen

Rælingen Skiklubb ble stiftet i 1930. Klubben har tilhold i Marikollen Skisenter hvor vi tilbyr ekte skiglede til alle barn og unge i grenene alpin, langrenn og skihopp.

Rælingen Skiklubb er en foreldredrevet klubb, og vi er stolte av klubben vår som bidrar i lokalmiljøet og på Romerike med et aktivt skimiljø for barn og unge.

Marikollen Skisenter driftes i stor grad på dugnad av Alpingruppa sammen med øvrige medlemmer av klubben.

Organisasjonsnummer: 894 084 022
Denne knappen åpner en modal med delingsknapper, hvorav den første heter «Del på Facebook».
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Cecilie W Meinich-bache er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×