LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp oss å få Peer Gynt ut til norsk skoleungdom!

Hjelp oss å få Peer Gynt ut til norsk skoleungdom!

Vi som står bak Peer Gynt-forestillingene i Gudbrandsdalen jobber nå med å lage et dataspill som tar Peer inn i den digitale tidsalderen.

Dataspillet lages for skoleungdom og blir et viktig verktøy for lærere på ungdomsskoler og videregående skoler i hele Norge. Målet er å gjøre det mulig for ungdommen å få et forhold til Ibsens tekster og vise at Peer Gynt fremdeles er relevant.

 

HVORDAN KAN DU HJELPE?

Et spill av en slik kvalitet koster en del å utvikle. Spillet utvikles i Norges største miljø for spillutvikling. Mye av budsjettet på kr. 6 000 000,-, er allerede finansiert, men kr. 500.000 ønsker vi å hente inn gjennom folkefinansiering og på den måten engasjere alle som bryr seg om Ibsen, Peer Gynt, litteratur og norske skoleelever. Vi ønsker å gjøre spillet så spennende, at det også fungerer som et vanlig spill.

Nederst på siden ser du en oversikt over hvordan du kan være med å bidra. Som du ser, alle som støtter oss får noe tilbake. Dersom vi ikke når innsamlingsmålet på 500.000 kroner, eller at utviklingen av ulike grunner blir stoppet, så blir alle bidragene betalt tilbake til hver enkelt giver. Spillet vil være klart i løpet av høsten 2017. Kanskje blir du eller dine barn/barnebarn blant de første til å prøve spillet også?

 

HVORFOR PEER GYNT I 2017?

«Troll, vær deg selv nok!», sier Dovergubben til Peer. Vi tror han ville sagt det samme i dag, i en tid hvor det å bli populær på Instagram, Snapchat og andre sosiale medier er viktig for mange.

Ideen om å utvikle Peer Gynt som et dataspill for skolelever kommer fra lærere som jobber i norskfaget. Peer Gynt-spillet gjør at læreren kan ta Ibsen inn i klasserommet uten å få medlidende blikk fra kollegaer. For at elevene skal oppleve Ibsens tekster som relevante, må de være aktuelle. Det bidrar dataspillet til. Her vil elevene oppleve at det som skjer i Peer Gynt faktisk omhandler dem selv og deres eget liv. Vi kan lære mye om livsmestring av Ibsen.

 

VI SOM STÅR BAK

Peer Gynt AS står bak Peer Gynt-forestillingen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen. Gjennom 28 år, har mer enn 300.000 opplevd Peer Gynt i naturen. Forestillingene i 2016, med Mads Ousdal i rollen som Peer Gynt, satte ny publikumsrekord med 20.000 seere. I sommer lanseres en helt ny Peer Gynt-produksjon, med far og sønn Nils Ole og Jakob Oftebro i tittelrollen som Peer Gynt.

Sammen med oss står et godt knippe lærere med lang erfaring og et ønske om å bruke Ibsen i undervisningen. For å utvikle spillet har vi med oss egne kunstneriske krefter, samt Sarepta studio og Encircle games som er en del av Hamar Game Collective.

 

Hjelp oss å få Peer Gynt ut til norsk skoleungdom!

500 505 kroner innsamlet

57 givere
Avsluttet 12.04.2017
100% av 500 000 kr
Peer Gynt AS sitt profilbilde
Peer Gynt AS mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Peer Gynt AS er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×