LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Gi en solstråle til Fredheim

Gi en solstråle til Fredheim

Vi samler inn penger til solcelle-panel på taket til nybygget ved Kulturlåven

 Nå kan vi både gjøre Fredheim «grønnere» og få lavere driftskostnader på sikt: Merkostnaden ved å velge solcelle-tak er estimert til kr. 150.000, men med et slikt anlegg vil vi kunne spare betydelige utgifter til strøm, slik at investeringen er innspart etter 12 år. Denne avgjørelsen må styret ta innen 20.august i år. Derfor starter vi en sommerkampanje for solcelletak på nybygget på Fredheim!

 

To av foreningens medlemmer, som er profilerte natur- og miljøaktivister, har sluttet seg til initiativet vårt, med følgende appell:

Som medlemmer av foreningen, som begge har vokst opp i Stange og i oppveksten fått ta del i kulturarbeid inspirert av Ingeborg Refling Hagen, er vi svært glade for alt det flotte arbeidet som nå gjøres på og for Fredheim, med omfattende kulturprogram, istandsetting av huset – og nå også utbygging av Kulturlåven. Vi har flyttet fra Stange og har begrenset mulighet for å delta i dette arbeidet til daglig, men er desto gladere for muligheten til å støtte det gjennom medlemskap i foreningen.
Vi har begge et sterkt engasjement for miljøet, og arbeider for en miljøvennlig framtid gjennom ulike verv og roller. Blant annet har vi begge ledet Natur og Ungdom og arbeidet for andre miljøorganisasjoner som Naturvernforbundet og Regnskogfondet. Vi ser på dette engasjementet som en naturlig forlengelse av de verdiene som har vært formidlet fra Suttung-bevegelsen og Fredheim gjennom mange år, og som nå igjen kan formidles derfra takket være foreningens arbeid.
Nå har vi forstått at det i forbindelse med utbyggingen av Kulturlåven på Fredheim vurderes å installere et solcelleanlegg, slik at kulturarbeidet kan drives på miljøvennlig energi. Vi synes det ville være flott om Fredheim kan være i forkant av den store grønne omstillingen som samfunnet står foran. Investeringene som gjøres nå, må kunne vare i mange år framover. Med et solcelleanlegg vil man både kunne bidra til miljøvennlig strømproduksjon og også spare utgifter til strøm på sikt. Siden budsjettet for utbyggingen ikke i utgangspunktet strekker til for et slikt anlegg, vil vi gjerne bidra til å gjøre denne investeringen mulig – og vi tror at mange andre av foreningens medlemmer og venner vil gjøre det samme.  
Vi støtter derfor initiativet til innsamlingsaksjonen, slik at vi alle får mulighet til å bidra til bærekraftig drift og en god investering for framtidig kulturarbeid på Fredheim. Vi er klare for å gi et bidrag til at Fredheim kan bli et «kraftsentrum» både for kulturformidling og for miljøvennlig solenergi!
Hilsen Bård Lahn og Ingeborg Gjærum

Gi en solstråle til Fredheim

900 kroner innsamlet

3 givere
Avsluttet 15.08.2018
0% av 150 000 kr
Hallvord R. M. Steen sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Hallvord R. M. Steen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Hallvord R. M. Steen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×