LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for REDD QUERCUS

REDD QUERCUS

All støtte går til utgifter vedrørende hunden Quercus

QUERCUS TRENGER HJELP FRA DET NORSKE FOLK FOR Å KUNNE FÅ FØRT SAKEN SIN FOR RETTEN. 

Uten økonomisk hjelp vil Quercus bli avlivet. Et svært trist faktum.

Quercus er begjært avlivet av politiet, og står på kennel på ukjent sted i påvente av rettsaken som kommer opp i Tingretten i august (dato ikke satt). Som i andre saker, må eier dekke kennelopphold med 250 kr pr dag. Staten ved POD har igjen krevd avliving som ENESTE tiltak. Politidirektoratet tar ikke hensyn til at dette var en enkelthendelse som fant sted i en ekstraordinær situasjon som følge av et uhell. De ser også helt bort fra hvilke tiltak som er foreslått -og gjennomført, og de ser fullstendig bort fra hvilken nytteverdi Quercus har for sin eier. 

Men avlivning er ikke ENESTE løsning. Selv om POD igjen higer etter å få tatt livet av nok en hund. Og det er her vår kamp for Quercus kommer til selve kjernen i saken – eier har ikke midler til å føre denne kampen uten hjelp fra oss, og vi må ydmykt ty til innsamling for å forsøke å redde livet til Quercus. Det er hans eneste -og siste sjanse. 

PRAKTISK INFO

Denne innsamlingen er registrert på meg som privatperson. Jeg er administrator av støttesiden Rettferdighet for Bamse. Pengene som evt kommer inn her, vil i sin helhet bli overført til eiers advokatfirma/kennel når Spleisen er avsluttet, og kvitteringer på overført(e) beløp vil legges ut i egen bildemappe på Bamses FB side -som bevis på at pengene går til formålet. Jeg bemerker at Spleis tar et gebyr på 5 % av innsamlinger på over 25 000 kr (inkl.mva.) til privatpersoner. 

Jeg har opprettet en egen konto i mitt navn til dette formålet. Kontonavn er HUNDEN QUERCUS. Hvem som helst kan be om at skjermbilder med alle innkomne beløp blir tilsendt på epost når Spleis er avsluttet. Givernavn vil imidlertid bli sladdet, beløp vil stå igjen. Dette får man ved å sende en pm til Bamses støtteside og oppgi egen epostadresse. 

OM SAKEN

Advokaten har selvsagt påklaget avlivningsvedtaket, og har i tillegg søkt om at eier får ha Quercus hjemme fram til det evt foreligger en rettskraftig dom (mer om det lengere nede), men dette ble avslått. 

Eier har forsikring som dekket opp til 100 000 kr, men dette beløpet er oversteget for LENGE siden.

Hendelsen fant sted 19. august 2017. 

Den 1.mars 2018 - SYV mnd senere ble Quercus hentet av politiet hjemme hos sin eier. Dette var uten å gå i dybden, en svært traumatisk hendelse for henne. 

HENDELSEN SOM LIGGER TIL GRUNN FOR AVLIVNINGSVEDTAKET

Eier gikk tur med Quercus i skogen denne augustdagen i 2017, sikret i en 15 meter langline, Eier falt på glatt underlag, mistet langlinen som hun hadde i hånden. Quercus satte av gårde i det kuperte terrenget, og hun så ikke hvor han sprang. Eier fant han etter 10 minutter -da var Quercus og et lam viklet helt fast i hverandre via langlinen (surret rundt kropp og bein), og de var begge dels viklet fast i et strømgjerde -med strømmen på, men kunne ikke komme fri fra lammet eller strømgjerdet. Eier så at lammet var stygt bitt i nakken (ingen andre steder), og var veldig skadet. Hun klarte å få hunden fri og ringte en nabo som kom og hjalp til med lammet. Bittet på lammet, utover ordinær jaging/gjeting av sauene innenfor strømgjerdet, er antatt å være utløst av det stresset Quercus opplevde ved å stå viklet fast i lammet -og i det strømførende gjerdet. Lammet ble dessverre avlivet, og eier erstattet det med 2500 kr. Hendelsen ble meldt til politiet av saueeier, men han forklarte politiet at han ikke ville være den som forlangte Quercus avlivet. Eier fikk kort tid etterpå varsel fra politiet om at de vurderte å fatte avlivningsvedtak. Hvilket de så gjorde.

OM QUERCUS OG EIER

Quercus er 2 år og 5 mnd gammel, født i januar 2015. Han veier 27 kg og er en gjeterhund blanding. Eier har hatt han siden han var valp, og hun elsker han over alt på jord. Han er karakterisert som en svært snill, hengiven, leken, glad og lykkelig hund som aldri har vist noe som helst tegn på aggressivitet. Han er godt sosialisert med både voksne og barn, og har aldri vært involvert i noen episoder forbundet med aggresjon/biting tidligere. De bor i et område med mye sau, så han er godt vant med dem, og har aldri før vist interesse for å «gjete» sauene -før denne fatale dagen da eier dessverre ramlet og mistet båndet. 

Eier er en godt voksen reflektert dame som dessverre er meget ressurssvak. Hun er utdannet agronom, men er uføretrygdet. Av personlige årsaker vi ikke kan eller vil gå inn på, kan støtteapparatet til eier konstatere, og bevise -uten snev av tvil, at hun har en tilknytning til Quercus som går LANGT ut over det en gjennomsnittlig hundeeier har til sin hund. Han er midtpunktet i livet hennes, og daglige turer i fjell og mark er av svært høy viktighet for hennes fysiske og psykiske helse. Situasjonen hun er i nå er meget belastende, og hun er i ordets rette forstand knust. Hun har lang erfaring med hundehold, og er anerkjent som en ansvarlig og kjærlig hundeeier. 

Hun har deltatt på flere kurs i regi av godkjent hundeinstruktør, og har siden Quercus var rundt året gammel, alltid hatt han sikret i bånd.

Instruktøren som har holdt hundekursene, sier at med å delta på flere kurs, er eier i så måte å anse som mer ansvarlig enn den gjennomsnittlige hundeier. Videre sier instruktøren at han absolutt ikke oppfatter Quercus som hverken aggressiv eller farlig på noen som helst måte. 

Eier tar på ingen måte lett på sitt ansvar som hundeeier, og etter hendelsen med lammet, har hun konsekvent gått tur med Quercus hvor båndet er festet i belte rundt livet. -Dette for å hindre at han kan sette etter sauer dersom hun skulle falle igjen, eller kan skremmer noen med å ville bort hilse. Quercus har ikke vist noen økt interesse for å gjete/jage sauer under daglige turer etter denne hendelsen i perioden august fram til han ble satt på kennel 1.mars. Turene fant sted i "sauetette områder" -slik som forut hendelsen. Han går aldri løs utenfor huset.

Quercus er observert og testet av hundesakkyndig i saken som er godkjent hundeinstruktør i regi av Norsk Kennel Klubb. Han har lang erfaring, også som hundefører for redningshunder. Testene ble utført med formål å avdekke eventuell aggressivitet hos hunden rettet mot voksne eller barn. Konklusjonen etter test er at Quercus har et godt lynne, og ikke er aggressiv, verken mot voksne eller barn. Instruktøren har null-toleranse for hunder som gjennom karaktertest viser seg farlige for mennesker. Hva gjelder aggressivitet overfor mennesker, viste Quercus det stikk motsatte -at han har et godt lynne som ligger i øvre del av det ønskelige adferds område, og at han ikke er å anse som farlig for mennesker generelt. 

En uke etter at Quercus ble hentet av politiet og satt på kennel, ble det framsatt begjæring om midlertidig forføyning med krav om å få hunden tilbakelevert fram til det forelå en rettskraftig dom. Dette fikk advokaten og eier medhold i fra Tingretten. Ved en midlertidig forføyning ønsker man å sikre eller gjennomføre et krav midlertidig, inntil endelig avgjørelse foreligger. 

Tingretten fant ikke at det var fare for gjentagelse pga ulike sikringstiltak som var satt i verk, samt at det ikke hadde vært noen hendelser i løpet av de 7 mnd som hadde gått siden episoden -og tiden hvor Querces var hjemme hos sin eier. Hennes tilknytning til hunden ble også vektlagt, og de fant det overveiende sannsynlig at støtet Quercus fikk fra strømgjerdet mens han og lammet var viklet inn i hverandre av langlinen opplevdes svært stressende for han, og at dette var årsaken til at han bet lammet over nakken. Retten omtaler situasjonen som et svært spesielt tilfelle. Det er også bemerket at det er et økt fokus på dyrs nytteverdi. Hunden skulle leveres tilbake til eier, men dette anket POD, og de fikk dessverre medhold av dommere i Lagmannsretten. Ergo ble Quercus værende i kennel, til eiers store sorg. 

Jeg tillater meg å gi uttrykk for at det er hjerteskjærende grusomt å høre eier gråte i bunnløs fortvilelse på tlf når vi snakker sammen, og det er vondt å lese kjennelsen fra Lagmannsretten hvor Quercus framstilles som en livsfarlig drapsmaskin, og hvor de henviser til en lov som er framstilt på bakgrunn av tragiske hendelser hvor hunder tok livet av barn. En lov som ikke er tuftet på hverken kunnskap eller forståelse av hunders natur, en lov hvor våre beste venner ikke eier et snev av rettsvern.

Men kjære deg som leser dette: Nå er det engang slik at en hund som har angrepet sauer iflg Hundelovens § 18 KAN avlives med hjemmel i loven. Link til lovteksten og § 18 Avliving eller omplassering av en hund etter en eller flere uønskede hendelser: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2003-07-04-74

Og Quercus kommer definitivt til å bli avlivet dersom det mangler penger for å kjempe denne kampen mot myndighetene, og dersom det mangler penger å betale for kennelopphold. Han vil bli avlivet dersom vi ikke står sammen mot Hundeloven -som igjen brukes for å ta liv. Vi kan ikke understreke nok hvor viktig hver eneste kr i støtte er, og det er ikke til å legge skjul på at vi trenger MYE penger. Veldig mye penger. 

Men vi har faktisk ett håp om å klare å samle inn nok til å hjelpe Quercus og eieren hans. Og vi tror ikke det er urealistisk å anta at vi med dette klarer å nå ut til la oss si 100 000 av Norges estimerte 500 000 hundeeiere. Dersom DERE hjelper oss å dele dette vel og merke. Det er vi faktisk helt avhengige av. Uten delinger vil vi IKKE nå mange, saken er tapt før den er startet, og Quercus vil dø. 

Men, dersom hver og en av de 100 000 hundeeierne vi håper å nå ut til, støtter saken med bare 50 kr, ville vi fått inn svimlende 5 000 000 kr. Tenk det….

Så mye vil selvsagt ikke denne saken koste, og selvsagt vil jeg ikke klare å samle inn så mye, – men om det skulle skje et mirakel og det kom inn mere penger enn det vi trenger til å forsøke å redde Quercus, vil det opprettes et fond tilknyttet en registrert frivillig dyrevernsorganisasjon med tanke på bla denne typen saker. Dette fondet med for eksempel penger fra denne innsamlingen, vil bli øremerket til avlivningstruede hunder som er i samme situasjon som Quercus, og deres eiere dersom de ikke har midler til å kjempe seg fra hus og hjem for å redde livet til hunden sin. 

Hundeloven skal etter sigende endres, og vi kan bare håpe på at endringen innebærer at hunder i dette landet en gang i framtiden får et rettsvern. Slik er det ikke i dag. Og vi må erkjenne at dette kommer til å være en prosess som tar tid. 

En tid Quercus ikke har, og det å forsøke å redde liv mens politikerne somler, koster dessverre mye penger. 

Det er høyst nødvendig at det finnes noen som taler deres saker, og dette er på en måte blitt en av mine oppgaver - å hjelpe til økonomisk med å samle inn penger. Jeg har hjulpet mange hunder via Bamses støtteside, Bamse selv, som fikk leve, og nå sist Rambo og før det Loke. -Begge dømt til døden. Og flere saker vil komme. Behovet for noen som hjelper er så absolutt der, det ser vi klart som ved høylys dag all den tid politikerne etter ÅR, pr dd ikke har gjort noe med dagens hundelov av 2003. 

Jeg takker på vegne av Quercus eier for at du tok deg tid å lese alt dette, og vi håper inderlig du vil hjelpe oss med et lite bidrag. Mange små kroner blir fort et beløp som kan redde liv! Quercus betyr alt for sin eier, og da mener jeg ALT. Vær så snill å hjelpe dem begge, de fortjener en framtid sammen.

Dette dokumentet er en noe forkortet versjon, du kan i løpet av morgendagen lese saken i sin helhet i eget notat på FB siden til Rettferdighet for Bamse. Det vil komme en bildemappe der med navnet Quercus, og i teksten til mappen vil det ligge link til dette notatet. 

Her er en link til FB siden Rettferdighet for Bamse:

https://www.facebook.com/RettferdighetForBamse/

REDD QUERCUS

164 715 kroner innsamlet

850 givere
Avsluttet 31.07.2018
32% av 500 000 kr
Anne-Mari Helsing sitt profilbilde
Verifisert
Anne-Mari Helsing mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anne-Mari Helsing er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×