LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Foreningen jul for alle Sogn og Fjordane - hjelp barnefamilier med å feire jul

Foreningen jul for alle Sogn og Fjordane samler inn penger til julegaver, julesnop og julemat til barnefamilier som av ulike årsaker slit med å få endane til å møtast.

I 2 år no har vi hjelpt barnefamilier i Sogn og Fjordane å få ei fin julefeiring, som dei ellers ikkje hadde hatt mulighet til. Fleire en det en trur slit med å få endane til å møtast. Og situasjonane fleire sitt i er hjerteskjærande. Noken er i en vanskelig situasjon der og då, og noken er i meir langvarige situasjoner. Desse familiane lever med store belastninger daglig, og for dei å kunne senke skuldrane og feire jul og kose seg med ungane, har blitt beskreve som en stor lettelse, og et deilig avbrekk, i en ellers vanskelig kverdag med å konstant jage etter å få endane til å møtast. Mange av desse familiane har aldri vert på ferie, ikkje kunne feire, eller gått i bursdagsselskap pga veldig trang økonomi. Dei fortjener å få ei fin jul og kose seg med ungane, gaver, julesnop og julemat.

I Sogn og Fjordane er det lite hjelpetiltak ang julefeiring, spesielt i utkantane.

Røde kors i Førde har gitt julehjelp med mat/gaver, men det er kun til innbyggera i Førde kommune. Dermed er resten av Sogn og Fjordane uten hjelpetiltak. I byane (Bergen, Oslo o,s,v) har en mange fleire hjelpetiltak som feks Blåkors, Frelsesarmeen, Kirkens nødhjelp, Røde kors, Kirkens bymysjon o,s,v. Derfor ser vi på dette som utrulig viktig. Spesielt sia vi for noken år sia var i den situasjone sjølv. Sto plutselig med ei inntekt, og hadde til rekninger og vanlig mat. Men julesnop, julegaver og julemat var der ikkje rom for. Det var utrulig vondt å kjenne på. Vi fikk hjelp av en fremmed mann. Jula var redda, og vi kunne ikkje vert meir takknemlig og heldig. Spurte ka han ville ha i gjengjeld. Og det han ville eg sku gjere va å gjere noke hyggelig for noken vidare en gang eg hadde muligheten til det. Såkalla "Pay it foreward". Han hadde også trengt hjelp en gang, og når han fikk hjelp, så skulle han gi hjelpa vidare når han kunne. Og det blei då vi som fikk hjelp av han. Der og då bestemte eg meg for å handle inn gaver litt her og der, og dele ut til neste jul. Problemet var at førespørselen vart større en vi hadde gaver til. Det endte med at privatpersoner stilte opp, noken butikker, og Sparebanken Sogn og Fjordane bidrog med kr 50000,-. Dette resulterte i at alle som trengte hjelp fekk julrmat, julesnop og julegaver.

Har no blitt en tradisjon å gjere dette. Synest det er kjekt å tenke på at familier i fylket får ei fin jul takka vere oss, og alle gode hjelpera <3 Då kan en feire jul med god samvittighet. Ikkje minst er det bra for ungane å lære at jula handler ikkje berre om å få, men også å gi/dele med dei som ikkje har så mykje.

Vi samler inn gaver, og pengane som kjem inn går til julesnop, gavekort på julemat, og supplere gaver der det trengst. Skulle det bli noke til overs blir det ståande på jul for alle kontoen til jul 2019.

Har du noken spørsmål er det berre å ta kontakt :) Vi har ei facebook side som heiter: Foreningen jul for alle Sogn og Fjordane.

For dei som ønsker å bidra til at familier i Sogn og Fjordane skal få ei fin jul kan en gjere følgande:

- Bidra på denne spleisen

- Kontonr til jul for alle: 37053533389

- Vipps: 97672469

- Ta kontakt om en ønsker å bidra med gaver på: renate.havag@icloud.com, facebook sida eller telefon 97672469.

Tidligare avis artikkler fra 2015 og 2016:

https://www.nrk.no/sognogfjordane/_-det-er-eit-ekstremt-press-1.13822266

https://www.meirennbank.no/blog/2016/12/06/50-000-til-innkjop-av-julegaver-og-mat/

https://www.nrk.no/sognogfjordane/mange-vil-hjelpe-andre-i-jula-1.13235717

https://www.firda.no/nyheiter/askvoll/jul/over-40-har-fatt-hjelp-av-renate-og-thomas/s/5-15-326913

https://www.firda.no/jul/nyheiter/familie/dei-fekk-hjelp-da-dei-trengde-det-mest-no-vil-dei-hjelpe-andre/s/5-15-314527

https://www.firda.no/jul/askvoll/sogn-og-fjordane/held-fram-med-julehjelpa/s/5-15-481447

Foreningen jul for alle Sogn og Fjordane - hjelp barnefamilier med å feire jul

23 450 kroner innsamlet

60 givere
Avsluttet 18.11.2018
93% av 25 000 kr
Renate Aralden Håvåg sitt profilbilde
Verifisert
Renate Aralden Håvåg mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
E-post
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Renate Aralden Håvåg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×