LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Istandsetting av Nilsbua, Hellevik

Istandsetting av Nilsbua, Hellevik

  • Nilsbua, Hellevik er ei av svært få sjøbuer att i Dalsfjordregionen. Bygget er difor av høg kulturhistorisk verdi og er eit viktig kulturminne over kystkulturen. Istandsetting er eit samarbeid mellom eigar Brit Salbu og engasjerte eldsjeler i Hellevik grendelag. Bua er tildelt kr 400 000 i midler frå Kystkulturminnefondet i mars 2017, men treng å reise midler til eigenandel ved istandsettinga. Bua vart reist i Ura av Torgeir Hellevik. Bua på kaia har rom for butikk, og lager for godsekspedisjon. Der var i tillegg kjøkken og stove i privatdel nede og stove og 3 soverom, samt lagerrom i andre etasje. Bua vart flytta over på Hellevik kai i 1906, same året som kaia vart bygd. Nils Børven dreiv butikk og budde med familien i bua i Ura og på kaia fram til krigen? Ein annan Nils, Nils Lone tok over ekspedisjonen og butikkdrifta, etter kvart saman med kona Laura Lone. Dei budde i bua og dreiv ekspedisjon og butikk til dei flytta over i eige butikkbygg på 1950 tallet. Peder Brendehaug og andre tok då over ekspedisjonen. Skomaker Gunnar Sørbø dreiv ei tid skomakerverkstad i butikkdelen av bua. Det stod opprinneleg ei gammel "vindebu" på andre enden av kaia. Der vart varer heisa opp frå båtane og frakta over til bua.

Istandsetting av Nilsbua, Hellevik

21 500 kroner innsamlet

9 givere
Avsluttet 31.12.2017
HELLEVIK GRENDELAG mottar pengene
Tone Undertun sitt profilbilde
Verifisert
Tone Undertun
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Lenke
Bilde
Plakat
QR-kode
E-post
Bygg inn
Tone Undertun er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×