LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Innsamling til livsviktig bok

Innsamling til livsviktig bok

Nå kan du bidra til at et bokstavelig talt livsviktig prosjekt blir virkeliggjort: Hold fast på et bedre samfunn ved å hjelpe med trykkestøtte.

30-årsdagen min er like rundt hjørnet. Jeg ønsker meg stort sett bare et par med bambussokker, men først og fremst et bidrag for å realisere et uhyre viktig prosjekt for at vi skal kunne fortsette å leve sammen i et best mulig samfunn, ved å bidra til denne vitenskapelige antologien som samler de beste argumentene mot aktiv dødshjelp.

Morten Horn, Morten Magelssen og jeg har gått sammen for å lage en bok for å presentere de beste argumentene på en ryddig og redelig måte. Cappelen Damm ønsker å utgi den, og den vil være fritt tilgjengelig for alle. Med oss på laget, har vi fått med en god gjeng av Skandinavias beste forfattere på temaet, på tvers av fagfelt, livssyn og politisk ståsted.

Alle vi som jobber med prosjektet har så troa på det at vi arbeider pro bono, men det er noen utgifter til forlag som vi trenger hjelp med. Med deres hjelp, klarer vi å jobbe effektivt frem mot en planlagt lansering vinteren 2019/20. Pengene vil utelukkende gå til kostnader med forlaget. Dette er en kjempemulighet til å bety en stor forskjell for samfunnet vi lever i på en veldig kostnadseffektiv måte.

Godt samfunn uten dødshjelp

– Jeg kan ikke se for meg et godt samfunn hvor dødshjelp er tillatt, sa Kristin Halvorsen på samtalekveld i høst. Vi er mange som tenker at dette er helt korrekt, og at det finnes mange gode grunner man kan gi for at det er sant.

Ved å samle mange av de beste skribentene og forskerne på temaet i Skandinavia, håper vi at dette kan gjøre boka til et sterkt bidrag som taler mot legalisering og til et «standardverk» for fremtidige skandinaviske debatter om dødshjelp; et verk og en samling argumentasjonsrekker og perspektiver som vil være vanskelig å komme utenom. Målgruppen er den opplyste allmennhet, men ikke minst politikere, journalister og studenter.

Bokas arbeidstittel er «Dødshjelp i Skandinavia? Etikk, klinikk og politikk» og er planlagt til lansering om et drøyt års tid.

Om redaktørene

Morten Horn er overlege med ph.d. i nevrologi, ved Oslo universitetssykehus. Aktiv samfunnsdebattant om dødshjelp.

Morten Magelssen er forsker ved Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo. Utdannet lege. Ph.d. om etikk ved livets slutt. Han har publisert mange forskningsartikler om etikk ved livets slutt, inkludert holdningsundersøkelser om aktiv dødshjelp.

Daniel Joachim H. Kleiven er siviløkonom med bachelorgrader i henholdsvis filosofi og i religion, kultur og samfunn. Han har vært rådgiver i Tankesmien Skaperkraft og informasjonsansvarlig i organisasjonen Menneskeverd, og har debattert og skrevet mye om temaet

Innsamling til livsviktig bok

54 300 kroner innsamlet

92 givere
Avsluttet 07.11.2018
104% av 52 000 kr
Daniel Joachim Kleiven sitt profilbilde
Verifisert
Daniel Joachim Kleiven mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Daniel Joachim Kleiven er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×