Rettspraksis.no
55 408 kr
93 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

11% av målet oppnådd
55 408 kr11 % av 500 000 kr

Rettspraksis.no

Rettspraksis.no er et dugnadsprosjekt for å gi alle fri tilgang til høyesterettsdommer.

Høyesterettsdommer skaper presedens og er dermed en del av lovreglene i Norge. Vi mener det er en viktig del av demokratiet at alle kostnadsfritt har tilgang til hvilke lovregler som gjelder. I dag må du betale et dyrt abonnement på Lovdata (16125 kroner i året) for å få tilgang til alle høyesterettsdommer.

Det vi trodde skulle være et hyggelig og positivt dugnadsprosjekt viste seg å bli en rettslig kamp med flere viktige prinsipielle spørsmål. Vi ble nemlig saksøkt av Lovdata og på under 24 timer bestemte retten at vi måtte slette alt innhold og betale sakskostnader på kr 102.825. Uten at vi fikk si noe i retten!

Da vår anke kom opp i retten tre måneder senere hadde Lovdata endret søksmålet fra å gjelde alle høyesterettsdommer til bare å gjelde de siste 15 år. Den gode nyheten er derfor at vi har klart å frigjøre 166 år med høyesterettsdommer! Vi har allerede vunnet en viktig seier.

Den dårlige nyheten er at dommen støtter Lovdatas monopol fra 2002 til 2008, og at vi ble dømt til å betale 370.000 i saksomkostninger!

Vi er to enkeltpersoner, Fredrik Ljone og Håkon Wium Lie, som har tatt initiativ til dugnadsprosjektet. Det er vi to personlig som er saksøkt.

Nå trenger vi hjelp, slik at vi kan anke og fortsette kampen videre. Resultatet av saken er viktig for rettssikkerheten til folk flest, for ytringsfriheten, og for å sikre at offentlig informasjon forblir offentlig og ikke noe man må betale for. Hvis vi ender opp med penger til overs vil disse gå til å drifte og utvikle rettspraksis.no i framtiden.

Hilsen Håkon Wium Lie og Fredrik Ljone

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Lovgiver

  Du settes på listen over støttespillere på rettspraksis.no

  100 kr

  31 har valgt denneUbegrenset antall
 2. HTTP-støtte

  Du får invitasjon til seiltur med 404, som er navnet på Håkons seilbåt. Men bare dersom ikke båten er tatt av namsmannen når sommeren kommer.

  404 kr

  39 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Grunnstøtte

  Vi publiserte rettspraksis.no den 17. mai 2018. De som gir grunnstøtte verner om grunnlovens ytringsfrihet. Det er litt skummelt med grunnstøtte på seiltur, men du blir likevel invitert. Og du vil hedres på rettspraksis.no til Dovre faller.

  1 814 kr

  10 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Land-lov

  Du slipper være med på seiltur med 404. Du inviteres til pøbben «Justisen» en kveld og får valgfri drikke. Utpå kvelden blir det lov-sang.

  4 096 kr

  2 har valgt denneUbegrenset antall
 5. LovdataPROff

  Du betaler det samme som det koster for en privatperson å abonnere på LovdataPRO et år. Du kommer på en egen LovdataPROff-liste på rettspraksis.no, og får en personlig invitasjon til tilhørerbenken. Du får også den gode følelsen av å ha bidratt til noe som vil vare mye lenger enn et år.

  16 125 kr

  Ubegrenset antall
 6. Rettsamfunnets datastøtte

  Du bidrar med ~1 krone per rettsavgjørelse på rettspraksis.no. Du inviteres til en middag med Håkon, Fredrik og de andre datastøttene. Du får tale- og tilsvarsrett ved middagen! Og seiltur & landlov, om du vil.

  40 000 kr

  Ubegrenset antall
Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Håkon Wium Lie
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Håkon Wium Lie er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×