Rettspraksis.no
55 408 kr
93 givere
Avsluttet
55 408 kr11 % av 500 000 kr

Rettspraksis.no

Rettspraksis.no er et dugnadsprosjekt for å gi alle fri tilgang til høyesterettsdommer.

Høyesterettsdommer skaper presedens og er dermed en del av lovreglene i Norge. Vi mener det er en viktig del av demokratiet at alle kostnadsfritt har tilgang til hvilke lovregler som gjelder. I dag må du betale et dyrt abonnement på Lovdata (16125 kroner i året) for å få tilgang til alle høyesterettsdommer.

Det vi trodde skulle være et hyggelig og positivt dugnadsprosjekt viste seg å bli en rettslig kamp med flere viktige prinsipielle spørsmål. Vi ble nemlig saksøkt av Lovdata og på under 24 timer bestemte retten at vi måtte slette alt innhold og betale sakskostnader på kr 102.825. Uten at vi fikk si noe i retten!

Da vår anke kom opp i retten tre måneder senere hadde Lovdata endret søksmålet fra å gjelde alle høyesterettsdommer til bare å gjelde de siste 15 år. Den gode nyheten er derfor at vi har klart å frigjøre 166 år med høyesterettsdommer! Vi har allerede vunnet en viktig seier.

Den dårlige nyheten er at dommen støtter Lovdatas monopol fra 2002 til 2008, og at vi ble dømt til å betale 370.000 i saksomkostninger!

Vi er to enkeltpersoner, Fredrik Ljone og Håkon Wium Lie, som har tatt initiativ til dugnadsprosjektet. Det er vi to personlig som er saksøkt.

Nå trenger vi hjelp, slik at vi kan anke og fortsette kampen videre. Resultatet av saken er viktig for rettssikkerheten til folk flest, for ytringsfriheten, og for å sikre at offentlig informasjon forblir offentlig og ikke noe man må betale for. Hvis vi ender opp med penger til overs vil disse gå til å drifte og utvikle rettspraksis.no i framtiden.

Hilsen Håkon Wium Lie og Fredrik Ljone

  Gi et valgfritt beløp

 1. Valgfritt beløp

  «Gi det du vil»

  For deg som har lyst til å støtte oss uten å få noe tilbake

 2. Velg en belønning

 3. 100 kr

  «Lovgiver»

  Du settes på listen over støttespillere på rettspraksis.no

  31 har valgt denne

 4. 404 kr

  «HTTP-støtte»

  Du får invitasjon til seiltur med 404, som er navnet på Håkons seilbåt. Men bare dersom ikke båten er tatt av namsmannen når sommeren kommer.

  39 har valgt denne

 5. 1 814 kr

  «Grunnstøtte»

  Vi publiserte rettspraksis.no den 17. mai 2018. De som gir grunnstøtte verner om grunnlovens ytringsfrihet. Det er litt skummelt med grunnstøtte på seiltur, men du blir likevel invitert. Og du vil hedres på rettspraksis.no til Dovre faller.

  10 har valgt denne

 6. 4 096 kr

  «Land-lov»

  Du slipper være med på seiltur med 404. Du inviteres til pøbben «Justisen» en kveld og får valgfri drikke. Utpå kvelden blir det lov-sang.

  2 har valgt denne

 7. 16 125 kr

  «LovdataPROff»

  Du betaler det samme som det koster for en privatperson å abonnere på LovdataPRO et år. Du kommer på en egen LovdataPROff-liste på rettspraksis.no, og får en personlig invitasjon til tilhørerbenken. Du får også den gode følelsen av å ha bidratt til noe som vil vare mye lenger enn et år.

 8. 40 000 kr

  «Rettsamfunnets datastøtte»

  Du bidrar med ~1 krone per rettsavgjørelse på rettspraksis.no. Du inviteres til en middag med Håkon, Fredrik og de andre datastøttene. Du får tale- og tilsvarsrett ved middagen! Og seiltur & landlov, om du vil.

Opprettet av
Håkon Wium LieVerifisert
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Håkon Wium LieKontonummer er verifisert med BankID
Del innsamlingen
Håkon Wium Lie er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Nettleseren din trenger en oppdatering

Det er ikke sikkert Spleis fungerer eller vises riktig. Oppdater nettleseren

×