LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Rettspraksis.no

Rettspraksis.no

Rettspraksis.no er et dugnadsprosjekt for å gi alle fri tilgang til høyesterettsdommer.

Høyesterettsdommer skaper presedens og er dermed en del av lovreglene i Norge. Vi mener det er en viktig del av demokratiet at alle kostnadsfritt har tilgang til hvilke lovregler som gjelder. I dag må du betale et dyrt abonnement på Lovdata (16125 kroner i året) for å få tilgang til alle høyesterettsdommer.

Det vi trodde skulle være et hyggelig og positivt dugnadsprosjekt viste seg å bli en rettslig kamp med flere viktige prinsipielle spørsmål. Vi ble nemlig saksøkt av Lovdata og på under 24 timer bestemte retten at vi måtte slette alt innhold og betale sakskostnader på kr 102.825. Uten at vi fikk si noe i retten!

Da vår anke kom opp i retten tre måneder senere hadde Lovdata endret søksmålet fra å gjelde alle høyesterettsdommer til bare å gjelde de siste 15 år. Den gode nyheten er derfor at vi har klart å frigjøre 166 år med høyesterettsdommer! Vi har allerede vunnet en viktig seier.

Den dårlige nyheten er at dommen støtter Lovdatas monopol fra 2002 til 2008, og at vi ble dømt til å betale 370.000 i saksomkostninger!

Vi er to enkeltpersoner, Fredrik Ljone og Håkon Wium Lie, som har tatt initiativ til dugnadsprosjektet. Det er vi to personlig som er saksøkt.

Nå trenger vi hjelp, slik at vi kan anke og fortsette kampen videre. Resultatet av saken er viktig for rettssikkerheten til folk flest, for ytringsfriheten, og for å sikre at offentlig informasjon forblir offentlig og ikke noe man må betale for. Hvis vi ender opp med penger til overs vil disse gå til å drifte og utvikle rettspraksis.no i framtiden.

Hilsen Håkon Wium Lie og Fredrik Ljone

Rettspraksis.no

55 408 kroner innsamlet

93 givere
Avsluttet 18.11.2018
11% av 500 000 kr
Håkon Wium Lie sitt profilbilde
Verifisert
Håkon Wium Lie mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Håkon Wium Lie er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×