LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Konferanse om bygging av Tune skips-kopi

Konferanse om bygging av Tune skips-kopi

Tune Viking vil bygge et vikingskip og seile det. I første omgang vil jeg samle norske tradisjonsbåt-byggere til en konferanse i januar i Oslo i skur 28 på Nordre Akershuskai.

Ingen har av tidligere bygget en kopi av Tune-skipet. En doktorgradsavhandling fra 2009 foreslo en rekonstruksjon av skipet som inkluderer flere bordganger enn tidligere antattt, noe som gir skipet en form som passer for havet og ikke som tidligere: at skipet var et seremonielt skip eller et skip for innaskjærs seiling. Den nordiske klinkbyggingsteknikken er såpass sårbar at den med 200 partnere av det landsomfattende Forbundet KYSTEN nå er forslått vernet gjennom UNESCO's ordning for "immateriell kulturarv". For at trebåt-byggernes miljø skal utvikle seg så er det viktig at de får utfordrende oppgaver, noe Tune VIking vil gi dem og samtidig lage et turistmål med passende aktiviteter midt i Oslo sentrum. Drømmen er å bygge på området til Oslo Maritime Kulturvernsenter, men Kontraskjæret kan også gå an.

Denne innsamlingen går til å dekke utgiftene konferanselokalet (http://www.akershuskaia.no/) over 2 dager i januar 2019 samt matstell underveis. Reise og overnatting betaler gjestene av egen lomme.

Se også www.tuneviking.com og Tune Viking's profil på Facebook. Tune Viking AS er eiet og drevet av Carl Henrik Lampe. Hovedbildet til innsamlingsaksjonen er fra byggingen av Klåstad-skipet Saga Farmann i Tønsberg (foto: Carl Henrik Lampe). Konstruksjonstegningen nedenfor er utført av Knut Paasche. Akvarellen nedenfor er utført av Karl Fredrik Keller på oppdrag fra Knut Paasche. Nederst: et foto av Carl Henrik Lampe.

Konferanse om bygging av Tune skips-kopi

1 500 kroner innsamlet

1 giver
Avsluttet 16.11.2018
7% av 20 000 kr
TUNE VIKING AS mottar pengene
Carl Henrik Lampe sitt profilbilde
Verifisert
Carl Henrik Lampe
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Carl Henrik Lampe er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×