Prosjektbilde for Team Mongo Trolly - Mongol Rally 2019

Team Mongo Trolly - Mongol Rally 2019

Team Mongo Trolly samler inn penger til Mongol Rally 2019, der pengene går til Cool Earth og Rødekors Sogn og Fjordane.

Støtt vår misjon for en betre verden gjennom vårt heilsprøe prosjekt. Ved å støtte oss går alle pengene direkte til Cool Earth og Røde Kors. På denne turen skal vi køyre gjennom 19 land og på tvers av to kontinent. 

Vegard Ytrøy og Mikkel Tefre skal sommaren 2019 køyre i frå det vakre vestland til det østlege Sibir i ein bil som knapt nok er egna for bruk på norske vegar. Turen går først sørover gjennom det flate nordlege Tyskland før det går vidare til startstreken i Praha, Tsjekkia. Frå Praha går det vidare sør mot fjella i Romania og den berømte Transfăgărășan Highway. Frå Romania går veien mot det mystiske i øst, og Istanbul. Der møter europa, asia og ein fantastisk blanding av øst og vest og det siste vi ser av europa på 5 veker. 

Dei Tyrkiske motorveiane drege oss gjennom eit fantastisk landskap og nydlege kulturskattar. Veien går sørøst mot den Iranske grensa og Iran eit av dei landa mangen har høyrt om men ingen tørt å besøke. Ved hjelp av den Iranske gjestfriheiten og nokon stopp for te når vi fram til Turkmenistan, eit lukka og avstengt land. Turkmenistan er eit mysterium som få kjenner sanninga bak. Når vi har staura oss gjennom Turkmenistan skal vi ein svipptur innom Usbekistan og finne starten på den legendariske Pamir Highway. Pamir Highway som er ein del av den gamle silkevegen ledar oss inn i Tadsjikistan og grensa til Afganistan. Vegen går innover fjella og passerer på 4655m.o.h før vegen går nedover mot Osh og Kyrgisistan. 

Frå Pamir fjellene og Kyrgisistan går turen vidare mot slettene i Borat land, Kasakhstan. På humpete vegar og eit nytt hjul her og der går turen nordover, mot Russland. Inne i det grønne flotte Russland snur kompassnåla mot aust og Mongolia er i sikte, etter mangen timar bak rattet når vi endeleg fram til det sagnomsuste landet i øst. Der berykta krigera på hesteryggen har domminert i år hundre. Nokon hundre kilometer gjennom eit land som ikkje har eit offisielt vegnettverk når vi fram til Ulaanbaatar, men vi er ikkje framme heilt enda. Vi snur nasa nordover ein siste gang og gir gass mot Russland ein siste gang, målstreken er nemmleg i Ulan-Ude. Dette er egentlig berre for å unngå pengeproblem i Mongolia.

For at vi skal kunne vere med på denne fantastiske turen må vi samle inn 10.000 kr. Alle pengane går til eit veldedigformål.

Meir info om Cool Earth, Røde Kors eller Mongol Rally, sjekk linkane nedanfor. 

Pengane går til Cool Earth og Røde Kors Norge. 

Linkar: 

https://www.coolearth.org/

https://www.rodekors.no/

https://www.theadventurists.com/mongol-rally

Team Mongo Trolly - Mongol Rally 2019

11 350 kroner innsamlet

34 givere
Avsluttet 20.07.2019
56% av 20 000 kr
Vegard Herland Ytrøy sitt profilbilde
Verifisert
Vegard Herland Ytrøy mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Vegard Herland Ytrøy er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×