LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Julegave til mennesker på flukt

Julegave til mennesker på flukt

Pengene går direkte til flyktningene, til medisinsk hjelp eller til mat og klær. De går ikke til noen organisasjon.

Går du å lurer på hva du skal kjøpe i julegave til nære og kjære, eller lurer du på hvordan du kan hjelpe noen som trenger det?  

Idag er 68,5 millioner mennesker på flukt i verden, fra krig, fortrykk og naturkatastrofer. 83 000 har kommet til Hellas, og bare i 2017 kom det over 30 000. Disse mennesker trenger mat, medisin, tak over hodet, skole, lekeplasser, klær og meningsfylte aktiviteter...  

Vil du hjelpe, men har ikke selv tid eller anledning til å reise? Det er mye du kan gjøre hjemmefra; det å gi noe av det du tenkte å gi i julegave til nære og kjære til de som er på flukt kan utgjøre en forskjell for de som kan få hjelp, få tilgang på medisiner eller nye, varme klær.  

I januar reiser flinke lege Anne Cecilie Tvedten til Moriacampen på Lesbos i Hellas, sammen med lege Hanne Lossius og sykepleier Marthe Valle for å gi de som kommer fra en mye krevende flukt medisinsk hjelp. De reiser gjenom organisasjonen MedGlobal, og skal jobbe på MedGlobal sin lille medisinske klinikk inne i Moria camp. MedGlobal ee en liten, uavhengig organisasjon. Oppgavene deres blir litt som en blanding av legevakt og fastlegekontor - leiren har stor mangel på medisinsk tilbud, og mange av flyktningene har ikke fått et ordentlig helsetilbud siden før krigen i Syria startet. De skal behandle både akutte medisinske tilstander og kroniske sykdommer.  

Lesbos ligger et par timers båttur unna Tyrkia, hvilket gjør at det er her mange flyktinger ankommer Europa. Lesbos tar imot halvparten av de flyktinger som ankommer Hellas sjøveien, og det er mange, så her trengs det virkelig frivillige bidrag og dugnadsånd.   

Lesvos helsesystem klarer ikke å gi alle mennesker den medisinske hjelp de trenger, og det er mange på Lesvos som trenger helsehjelp. Medisinsk personell møter daglig utfordringer med språk, manko på medisinskt utstyr, manko på medisiner, men likevel er det dag etter dag, time etter time medisinsk personell til stede på Lesvos om frivilligt gir av sin tid og kunnskap for å hjelpe mennesker på flukt.  

Vil du gi din støtte til de som gir menneskene på flukt av sin tid og kunnskap? Vil du gi en julegave sånn at de kan kjøpe den medisin og det medisinske utstyr de trenger for å kunne arbeide på Lesbos? 

Gi din julegave her, så tar Anne Cecilie Tvedten med nettopp din julegave og bruker den i sitt arbeid med mennesker på flukt på Lesvos i Hellas. Pengene går direkte til flyktningene, til medisinsk hjelp eller til mat og klær. De går ikke til organisasjonen MedGlobal.

Julegave til mennesker på flukt

1 200 kroner innsamlet

3 givere
Avsluttet 01.01.2019
40% av 3 000 kr
Ann Mikaela Tillman sitt profilbilde
Verifisert
Ann Mikaela Tillman mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Ann Mikaela Tillman er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×