Solås skoles omvendte julekalender. Det handler om å gi istedenfor å få.
33 289 kr
141 givere
Avsluttet

Solås skoles omvendte julekalender. Det handler om å gi istedenfor å få.

All vår støtte vil gå til å finansiere måltider og skolemateriell til 45 barn ved dagsenteret i Babadag i Romania.

 

Babadag er den største tyrkisk-rumenske byen i Romania med 10.000 innbyggere. Folkegruppen heter Milet. Det er svært høy fattigdom, 92% av befolkningen er uten fast jobb, og de fleste barn går ikke på skolen. Den største utfordringen er at de aller fleste ikke får den oppfølgingen hjemmefra for å bli værende i skolen og til å gjennomføre den. 

De fleste foreldrene i denne byen er i Skandinavia og tigger. Barna blir overlatt til seg selv, og må i tillegg ta ansvar for yngre søsken. Jentene i landsbyen blir gjerne solgt som bruder når de er 12 år, og forlatt av mannen dersom han finner et annet alternativ senere. Noen barn bor kanskje hos en bestemor som ikke har mulighet til å forsørge for dem.


Midt i denne elendigheten driver et ungt ektepar, Vali og Alina, et dagsenter med mål om å gi barna en verdig barndom og håp for fremtiden.  

På formiddagstid er senteret åpent for ca 15 førskolebarn som får dagens eneste ordentlige måltid, og i tillegg litt tid til skoleforberedelse, lek, nærhet og varme. Senere på dagen kommer det ca 30 skolebarn til dagsenteret. De får en dusj, et varmt måltid og hjelp til leksearbeid. 

For å beholde sin plass på dagsenteret må du gå på skolen. Det varme måltidet barna får på dagsenteret er stort sett den eneste drivkraften til å fortsette med å gå på skolen. Et varmt måltid til dagen pr.barn koster 20kr. Får vi inn 20.000 kr er det nok til 1000 måltider.

Rektor, Kirsti Sævik, var på besøk på dette dagsenteret sommeren 2017. Hun fikk se hvor ekstremt vanskelige kår disse tyrkiske-rumenske sigøynerne lever under. 

I det hele tatt var det lite som tydet på at tiggingen i Skandinavia hadde noe positivt med seg, og senterledere ba oss innstendig om heller støtte skole og helseprosjekter i Romania fremfor å gi noe til tiggere.

Senterledernes innsats i samarbeid med Rune og Irene Sæther og Star of Hope utgjør en enorm forskjell i disse barnas liv. «Utdanning er det sterkeste våpenet vi kan bruke til å forandre verden.» 

– Nelson Mandela   Gi et valgfritt beløp

 1. Valgfritt beløp

  «Gi det du vil»

  For deg som har lyst til å støtte oss uten å få noe tilbake

 2. Velg en belønning

 3. 60 kr

  «Dagsenteret Babadag»

  Tusen takk. Ditt bidrag sørger for at 3 barn får et varmt måltid

  29 har valgt denne

 4. 160 kr

  «Dagsenteret i Babadag»

  Tusen takk. Ditt bidrag sørger for at 8 barn for et varmt måltid.

  56 har valgt denne

 5. 300 kr

  «Dagsenteret i Babadag»

  Tusen takk. Ditt bidrag sørger for at 15 barn for et varmt måltid.

  30 har valgt denne

 6. 500 kr

  «Dagsenteret i Babadag»

  Tusen takk. Ditt bidrag sørger for at 25 barn får et varmt måltid.

  14 har valgt denne

Opprettet av
Kirsti SævikVerifisert
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 975 300 285

Del innsamlingen
Kirsti Sævik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Nettleseren din trenger en oppdatering

Det er ikke sikkert Spleis fungerer eller vises riktig. Oppdater nettleseren

×