Speedfriending
60 725 kr
104 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

60 725 kr121 % av 50 000 kr

Speedfriending

Vi skaper sosiale arenaer og senker terskelen for at fremmede blir kjent med hverandre. Speedfriending er en av de mest effektive og morsomme måtene å gjøre dette på. For å videreutvikle og spre konseptet trenger vi din støtte!Vi er to utadvendte gründerspirer som manglet et sosialt nettverk i Oslo etter å ha overvintret i bobilen i Berlin. 

Vi møtte flere som kjente på de samme utfordringene med å finne folk man klikker godt med. Følelsen av ensomhet og mangelen på et sosialt nettverk er en samfunnsutfordring vi ønsker å gjøre noe med.

For å bli kjent med bra folk og la dem møte hverandre, startet vi virksomheten Nordic Vagabonds, hvis første prosjekt var den sosiale musikkfestivalen Festival Uten Navn. Her var speedfriending en del av programmet og vi fikk gode tilbakemeldinger på det.

Konseptet minner om speeddating, men med andre intensjoner. Her finner man nye venner og bekjente nedover langbordet, med et felles mål om å friendzone hverandre. På festivalen spurte flere når neste speedfriending ville finne sted, og vi var ikke vanskelige å be. To uker senere møttes vi i parken for vårt første arrangement.

Etter å ha arrangert dette i Oslo og Drammen med stadig bedre oppmøte og fortsatt gode tilbakemeldinger, bestemte vi oss for å kjøre vestover. Kort tid etterpå reiste vi derfor fra Oslo til Stavanger, videre til Bergen og endte opp i Trondheim. Underveis traff vi en rekke bra folk som kunne tenke seg å være med å starte opp speedfriending og være en del av et eventteam i de nye byene. 

Sammen gjør vi Norge til et mere sosialt og morsomt sted å være. 

Jeg har bodd i denne byen hele livet mitt, og det er litt flaut å si det, men jeg har aldri opplevd maken til god stemning tidligere!

Vi startet flere speedfriending-Facebook-grupper, hvor folk kan komme med initiativ og invitasjoner mellom arrangementene. Her er det flere hundre medlemmer, og i kjølvannet av arrangementene våre har det blitt mange kvelder fylt med kafébesøk, brettspill, bowling, huskonserter, vorsj og fest, for ikke å nevne søndagturer med løping, langrenn, kakao og vafler.

Noen måneder senere har vi med jevne mellomrom sosiale arrangementer i fem av Norges ti største byer. Våre tre siste arrangementer har vært helt fullsatte. Vi ønsker nå å videreutvikle konseptet, styrke facebookgruppene og utvide aktiviteten til flere byer. 

Vi vil gjerne gjøre dette til et større prosjekt.

Hittil har vi finansiert virksomheten gjennom småjobber på Finn.no. Når vi har kjørt mellom arrangementene, har vi samtidig fraktet med oss møbler, avfall og ikke minst en snakkesalig fasan. Selv om det er slik man må regne med i starten, begrenser det fortsettelsen. Vi ønsker å fokusere på å arrangere speedriending, finne nøkkelpersoner og bygge sterke team i nye byer.

To be honest, all my friends I have today, I met on your speedfriending event in august! You changed my life here in Norway.

Derfor søker vi nå støtte til å utvikle speedfriending som konsept og spre det til øvrige byer og tettsteder rundt om i Norge. Vi har store ambisjoner om å gjøre både Norge, Norden og etterhvert verden til et bedre sted!

Først må vi komme oss til neste trappetrinn som innebærer å ikke være avhengig av å jobbe som budbilsjåfører mellom hvert arrangement og sove i varebilen for å få det til å gå rundt.

Det prøver vi på her og nå! Vi håper du blir med på å gjøre Norge til et mer sosialt og morsomt sted hvor man lettere finner bra folk å henge med! 

Det vil vi være evig takknemlig for!

Mitt sosiale liv kan deles opp i to; tiden før jeg kom over Nordic Vagabonds og Speedfriending, og tiden etter. Det er rart å tenke på!

Tidsplan: 

 • I januar skal vi ha speedfriending i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Drammen.  
 • I løpet av februar skal vi ha speedfriending i Tromsø, Bodø, Haugesund, Molde og Ålesund.
 • I løpet av mars skal vi ha speedfriending i København, Aarhus, Stockholm, Malmö og Göteborg.
 • Samtidig vil vi jobbe med å skape mer initiativ i facebookgruppene som hører til de respektive byene, styrke arrangementteamene og videreutvikle speedfriendingkonseptet.

Dette klarer vi garantert ikke uten deres hjelp.

Facebookgruppene:

Oslo: facebook.com/groups/speedfriendingoslo

Drammen: facebook.com/groups/speedfriendingdrammen

Stavanger: facebook.com/groups/speedfriendingstavanger

Bergen: facebook.com/groups/speedfriendingbergen

Trondheim: facebook.com/groups/speedfriendingtrondheim

Molde: facebook.com/groups/speedfriendingmolde

Ålesund:facebook.com/groups/speedfriendingaalesund

Speedfriending i januar og februar:

Oslo: facebook.com/events/589313631525230

Stavanger: facebook.com/events/630363620711499

Bergen: facebook.com/events/748070075571500

Trondheim: facebook.com/events/2072535789724949

Drammen: facebook.com/events/558213704654588

Molde: facebook.com/events/1986505948107522

Ålesund: facebook.com/events/551610182022270

Aarhus: facebook.com/events/287643388613422

København: facebook.com/events/363181647846837

Speedfriending i media:

Denne høsten har vi vært i medier som blant annet NRK, VG, Aftenposten, Dagsavisen, Drammens Tidende, Bergens Avisen, Byas og Stavanger Aftenblad. I desember var vi med på sesongens siste episode av dokumentarserien Innafor på NRK og for et par uker siden var vi på God Morgen Norge. 

Aftenposten:aftenposten.no/osloby/i/XwQXPB/Ny-Oslo-festival-vil-skape-et-urbant-svar-pa-Vinjerock

Dagsavisen: dagsavisen.no/oslo/lager-fest-i-hemmelig-park-1.1195911

Byas - Stavanger Aftenblad: byas.no/aktuelt/i/3jGxyq/Her-kan-du-fa-en-venn-pa-fem-minutter

Journalen: journalen.oslomet.no/2018/11/populaert-konsept-inntok-kulturhuset-andre-gang

NRK - Innafor: tv.nrk.no/serie/innafor/2018/MDDP12100418

Drammens Tidende: dt.no/drammen/studenter/ungdom/speedfriending-this-was-a-lot-of-fun/s/5-57-968267

VG: http://vg.no/forbruker/i/5Vqlnm/6-grep-slik-blir-du-en-sosial-vinner


Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Gratis inngang til våre speedfriending-arrangementer i 2019

  Jeg ønsker å støtte speedfriending-prosjektet og kommer inn på alle speedfriending-arrangementer gratis. Våre arrangementer er i utgangspunktet gratis og vi vil gjerne fortsette med det.

  150 kr

  33 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Gratis inngang og håndskrevet takkekort

  Jeg ønsker å støtte speedfriending-prosjektet og kommer inn på alle våre speedfriending-arrangementer gratis. I tillegg sender vi deg et personlig, håndskrevet takkekort fra forberedelsen, ute på tur eller fra et av våre arrangementer.

  240 kr

  8 har valgt denne42 stk. igjen
 3. Speedfriending og konsert!

  Vi inviterer med til Speedfriending og intimkonsert i en romslig leilighet i Oslo. Vi inviterer med tre musikere og arrangerer speedfriending uten langbord(vi har gjort det før, det fungerer veldig bra!)

  250 kr

  2 har valgt denne28 stk. igjen
 4. Speedfriending og social dinner at our place!

  Vi inviterer med til Speedfriending og social dinner, at our place! Vi setter opp alle bordene vi har i leiligheten slik at vi får et langbord og ser veldig frem til en skikkelig kul kveld sammen!

  325 kr

  4 har valgt denneUbegrenset antall
 5. Gratis inngang, håndskrevet takkekort og vårt spesialdesignede Nordic Vagabonds-handlenett

  Jeg ønsker å støtte speedfriending-prosjektet og kommer inn på alle våre speedfriending-arrangementer gratis. I tillegg mottar jeg det flotte og slitesterke Nordic Vagabonds-handlenettet, laget sammen med lokale samarbeidspartnere som redesigner handlenett av klær andre kaster. Dette til fordel for et godt (sosialt) miljø! I tillegg sender vi deg et personlig, håndskrevet takkekort fra forberedelsen, ute på tur eller fra et av våre arrangementer.

  390 kr

  5 har valgt denne45 stk. igjen
 6. Speedfriending og Seiltur

  Vi inviterer med til Speedfriending og Seiltur. Vi koordinerer det slik at vi finner en dato som passer for alle – og kaster loss fra Oslo og drar ut i Oslofjorden. Vi samler en liten gjeng, lærer oss å seile og blir kjent ved speedfriending og fisking. Vi gleder oss!

  480 kr

  15 stk. igjen
 7. Gratis inngang, håndskrevet takkekort og Nordic Vagabonds t-skjorta

  Jeg ønsker å støtte speedfriending-prosjektet og kommer inn på alle våre speedfriending-arrangementer gratis. I tillegg mottar jeg vår egen spesialdesignede Nordic Vagabonds t-skjorten. Hvordan den ser ut - aner vi ikke enda, la det være en overraskelse. I tillegg sender vi deg et personlig, håndskrevet takkekort fra forberedelsen, ute på tur eller fra et av våre arrangementer.

  490 kr

  4 har valgt denne46 stk. igjen
 8. Gratis inngang, håndskrevet takkekort og Nordic Vagabonds-boka

  Jeg ønsker å støtte speedfriending-prosjektet og kommer inn på alle våre speedfriending-arrangementer gratis. I tillegg får jeg tilsendt boken om vårt første år som virksomhet, fra de første møtene for Festival Uten Navn, til bookingen som ble foretatt ti timer før konsert, til overskudd og underskudd og videre til hvordan veien videre vil gå. Hvordan den ser ut - aner vi ikke enda, la det være en overraskelse. I tillegg sender vi deg et personlig, håndskrevet takkekort fra forberedelsen, ute på tur eller fra et av våre arrangementer.

  690 kr

  2 har valgt denne48 stk. igjen
 9. Speedfriending og Festival Uten Navn 2019

  Hver sommer arrangerer vi den sosiale musikkfestivalen, Festival Uten Navn. Du kan nå sikre deg en av de ti første billettene til årets festival. Vi gleder oss til å invitere med på flere dager med eventyr, folk, musikk, film og aktiviteter. I tillegg får du vår festival-goodiebag som inneholder alt du trenger til den perfekte festivalen!

  720 kr

  10 stk. igjen
 10. Sponsor for våre arrangementer i første kvartal 2019

  I de tre første månedene i 2019 planlegger vi minst femten arrangementer rundt om i Norge, og deretter i både Sverige og Danmark. På hvert arrangement vil det være mellom 50 og 120 personer, flere hundre som oppfører seg som "interessert" eller som "skal", og det er flere hundre tusen som leser seg gjennom arrangementene. Hvert av disse arrangementene vil være sponset av både privatpersoner og virksomheter som ønsker å støtte arbeidet for et mer sosialt og inkluderende samfunn.

  2 500 kr

  1 har valgt denne19 stk. igjen
 11. Vi kommer til deg og holder speedfriending i bedriften, organisasjonen eller til festen din!

  Vi kommer til deg og arrangerer speedfriending i bedriften, organisasjonen eller på festen din. Dette kan lett la seg kombinere med vinlotteri eller vafler på en fredag, til en konferanse eller et større møte som dere skal holde. Speedfriending er også en fin måte å bli kjent med nye bekjente og venner, men også en effektiv måte å bli bedre kjent med leverandører og samarbeidspartnere.

  5 000 kr

  1 har valgt denne9 stk. igjen
 12. Vi kommer til nærmiljøet ditt og holder speedfriending på en kafé, bar eller ute i parken!

  Gode medarbeidere har det godt både på jobb og på egen fritid. Ved å støtte og invitere oss til bygda eller byen du holder til i, legger du samtidig til rette for at ansatte og medarbeidere lettere lar seg koble til et eksisterende sosialt nettverk eller etablerer sitt eget. Vi ser at det er flere kollegaer som jobber i store internasjonale virksomheter som kommer sammen på våre arrangementer for å bli bedre kjent med lokalbefolkningen. Hos oss er de alltid velkommen!

  5 000 kr

  10 stk. igjen
 13. Samarbeidspartner for 2019

  Vi blir samarbeidspartnere for det kommende året. Vi har store planer og mye vi ønsker å gjøre fremover. For at dette skal la seg gjøre, er vi godt tjent med å ha en eller flere samarbeidspartnere som vi kan jobbe sammen med. Hvis dette er aktuelt for deg, så ring oss gjerne i forkant.

  100 000 kr

  5 stk. igjen
Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 920 812 848

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Viktor Emanuel Sanden Espedal er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×