LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt Ruth Ensby (72) i kampen mot myndighetene. Støtt ytringsfriheten og krev bedre rettssikkerhet!

Støtt Ruth Ensby (72) i kampen mot myndighetene. Støtt ytringsfriheten og krev bedre rettssikkerhet!

All støtte går til Ruth Ensby og hennes kamp mot myndighetene. Denne saken burde vært like stor som Tolga saken i norsk presse. Ruth Ensby får avgjøre hva pengene går til.

Tiltroen til dommerstanden neppe styrket når de dømmer bestemor..

Det ble voldsom blest rundt Tolga saken.  Tre brødre var uvitende registrert som psykisk utviklingshemmede i Tolga kommune i Hedmark. Historien ble avslørt av VG i oktober, og den fikk en hel nasjon til å reagere. Den er jo et forferdelig overgrep. 

Det foregår nå en parallell sak med mye mindre interesse.  Sylvia Ensby på 90 tallet ble diagnostisert lett psykisk utviklingshemmet og denne diagnosen ligger til grunn for at Sylvia Ensby´s barn ble tvangsadoptert.  Sylvias mor Ruth Ensby ( 72)  hadde ALDRI hørt om denne diagnosen og det kom selvsagt som et stort sjokk på henne når hun mistet sitt barnebarn på bakgrunn av en diagnose hun ikke viste om.  For mer bakgrunnsinfo se denne saken:

Diagnosen ble i sin tid satt av en fastlege ( !!), men to senere raporter viser noe annet. Hun har lærevansker. Hun hadde forsinket taleutvikling og dysleksi.  For å gjøre en lang historie kort. Sønnen ble før en sak tingretten testet av psykolog. Gutten fikk påvist en skjevutvikling. Dette gjorde at de fant grunnlag for å fjerne sønnen fra foreldrene fordi de ikke kunne håndtere et barn med denne typen utfordringer.  

Det ble oppsatt verge i Tolga saken. Det var selvsagt ille.  Det var ikke måte på hvor mye oppmerskomhet dette fikk og det var FORTJENT. MEN nå når det gjelder barnevernet er MSM mediene temmelig stille. Jo det har vært noen saker også på dette, men denne saken har fått enorme konsekvenser. Når du mister et barn  og barnebarn mister du ikke bare friheten. Du mister mye av grunnsteinen i livet.  Hele greia virker temmelig sykt for dem som har fulgt med Ruth Ensby vet også at hun er en kvinne som ville bidratt i oppdragelsen av barnebarnet. 

Her er litt mer bakgrunnsinformasjon:

https://alternativ-media.com/2018/12/17/hvor-er-den-4-statsmakt/

Ringerike Tingrett har forkynt  en dom til bestemor lørdag:

Ensby skal vist i følge dommen ha krenket privatlivets fred for tre barneverns antastte. ( som kom med politieskorte i rettssaken hehe) mens de var i offentlig tjeneste. De er også krenket over Ensbys bruk av offentlig tilgjengelige kanaler som gule sider, telefonkatalogen, Brønnøysundregistrene. For et meste har dreid seg om deres egne uttalelser og gjøremål. Hun har aldri oppsøkt dem. Bare skrevet på facebook. 

Spleisen handler om helheten i ENSBY saken.

Ruth Ensby fikk 10 000 kroner i bot. 28 dager betinget fengsel. For orden skyld. Ruth Ensby fengsles ikke om hun da ikke gjør nye straffbare handlinger i prøveperioden ( Prøvetiden er normalt 2 år). Holder man stien ren slipper man å sone fengsel. Den stien er kanskje ikke så enkel å holde ren om man blir straffet for å være en god bestemor..

Dommen har vakt enorme reaksjoner på nettet og dette er en sak som kan kunne vekke stor internasjonal interesse. Selve sakens natur, hvordan staten bruker pengene i denne saken med mere provoserer folk flest. 

 Rune Fardal fra Familiekanalen som var tilstede under rettssaken omtaler dommen slik:

«Bare ikke holdbart i det hele tatt. ANK umiddelbart og la oss sørge for at dette blir spredt over alt og navn på de ansvarlige i både barnevern og aktor og dommere. Dette var avgjort på forhånd! En farse av en rettsak!»

Dommen kommer samme uke som Dennis Bowen går til sultestreik . Den samme uken som Marius Reikerås latterliggjør Domstoladministrasjonen(DA) med sin motvekt undersøkelse til DA´s egen undersøkelse for å måle befolkningens tiltro til domstolene. Med tanke på Sije Garmo saken ( hun som fikk asyl i POLEN) friskt i minne må dette være den uken i norsk rettshistorie som har vekket flest mennesker til å se inn i rettssikkerheten i landet.

Disse sakene viser en slags ulogikk i rettssystemet inn mot mange av denne typen saker. Denne rettssaken har kostet samfunnet enorme summer. Dette mener vi er sløseri. 

Fra en tidligere sak.

https://alternativ-media.com/2018/12/18/enorm-slosing-i-rettssak-som-kommer-ut-av-en-sak-som-minner-om-tolga-saken/

Jeg lover på heder å ære å forære pengene slik at Ruth Ensby skal få bestemme hvordan pengene skal fordeles. Dette handler ikke bare om hennes kamp, men en kamp for ytringsfriheten og en rekke overgrep begått av myndighetene. La de få merke hvilken makt vi har som folk. Støtt opp for DAVID MOT GOLIAT.

Denne SPLEISEN er opprettet etter en ordre fra Howard Widding. Mannen bak den nye spenennde bloggen Howards Opinion. Vi håper flere nettsteder vil skrive om dette og vil legge til dem som skriver og gi de oppmerksomhet gjennom Alternativ Media.  Kom med på listen:

https://howardsopinion.wordpress.com

Støtt Ruth Ensby (72) i kampen mot myndighetene. Støtt ytringsfriheten og krev bedre rettssikkerhet!

10 900 kroner innsamlet

36 givere
Avsluttet 29.12.2018
109% av 9 999 kr
Vidar Gustad sitt profilbilde
Verifisert
Vidar Gustad mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Vidar Gustad er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×