LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Medisin brystkreft - Perjeta

Medisin brystkreft - Perjeta

Pengene går til medisinen Perjeta, som et ledd i behandlingen av min brystkreft.

Hei!

Jeg fikk påvist brystkreft 8 oktober og har kommet et stykke på vei i behandlingen. Dessverre er det slik i Norge at man må oppfylle visse krav for å få det som er verden rundt, og av onkologene på Radiumhospitalet, ansett som den beste medisinen for min type kreft, som er her2positiv. 

Omtrent samtlige land i verden har tatt denne inn som standard behandling av her2positiv brystkreft, men ikke Norge, fordi den er for dyr. For å få dette gratis i Norge må man som et krav ha en svulst som er 5 cm stor, eller spredning. Min startet på 3,5... Kreften er like aggressiv, om den er 3,5 eller 5 cm stor. 

Onkologene er fortivilet over retningslinjene, og anbefaler meg å ta denne behandlingen blant annet fordi jeg kun er 29 år, og fordi den har vist så ekstremt gode resultater. 

Det føles svært urettferdig å være offer for en pris -og centimetersvurdering, og med det ha den nest beste behandlingen, og større sjanser for tilbakefall. Jeg har to barn og ønsker å leve lenge - uten kreft som en del av mitt liv. I tillegg er det fryktelig urettferdig at man som pasient må betale staten for å få denne medisinen -for den er jo såklart momsbelagt også. Ikke bare blir man nektet det de i andre land gir gratis, man betaler de som som bestemmer at den ikke skal gis her i Norge i tillegg. Snakk om urettferdighet. 

Dette blir da en dyr medisin, på Aleris må jeg betale 218000 kroner hvis det holder med fire doser, eller 400 000 kroner for alle åtte dosene. Dette vet jeg jo ikke før man er under behandling. Det aller beste er at alle kreftceller er drept før operasjonen, og det er nettopp dette Perjeta er god på - å drepe her2positive svulster. 

Vi har ikke penger til dette alene, og må derfor be om hjelp. Hjelp som er flaut, sårt og vanskelig å be om. En desperat handling som jeg aldri hadde bedt om hadde det ikke vært for oppløftende forskningsresultater, onkologenes anbefalinger og et sterkt ønske om å bli kreftfri og leve lenge. 

Hver eneste dose hjelper meg, så jeg er takknemlig og overlykkelig uansett hva denne spleisen havner på.

-Marianne

Medisin brystkreft - Perjeta

138 063 kroner innsamlet

258 givere
Avsluttet 18.01.2019
34% av 400 000 kr
Marianne Lundstuen sitt profilbilde
Verifisert
Marianne Lundstuen mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Marianne Lundstuen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×