Dyrkestart - fra frøet til suppa.
140 410 kr
97 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

93% av målet oppnådd
140 410 kr93 % av 150 000 kr

Dyrkestart - fra frøet til suppa.

Når barn dyrker egen mat, spiser de den. Gjennom Dyrkestart-prosjektet vil Hagecrew på et år gi 6000 barn og unge denne opplevelsen. De skal bygge, plante og dyrke. Vi skal også ansette og trene opp 150 ungdommer til å gjennomføre prosjektet.

Hagecrew skal skal samle inn totalt 1 million kroner, og bidraget fra Spleis-kampanjen er en viktig start for prosjektet. Dyrkestart handler om å sette folk i gang med urban dyrking. Det gjøres på to måter, gjennom verksteder og installasjoner. 

Verksted

På verkstedet snekrer barn og unge en egen mini-dyrkekasse av et byggesett på 20 cm3, lager sitt eget vanningssystem av plastkanner, fyller med god jord og sår frø. Alle som deltar får ta med seg kassen sin, slik at de kan fortsette å dyrke hjemme. Deltakerne veiledes av unge mentorer i Hagecrew, som lærer dem hvordan man bygger kasser av gjenbrukte materialer. 

I fjor bygde vi 300 mini-kasser på verksteder i Oslo og omegn. I år har vi allerede finansiering for 600 kasser til i Oslo, men med hjelp av dere kan vi tidoble innsatsen til 6000 kasser som vi er klare for å holde i hele landet.

Installasjon

 • Balkongkassen kan henges på rekkverk og egner seg for dyrking av salater, urter og pollinatorer (planter som bier og insekter trenger).
 • Plantekassen er en litt større dyrkekasse som står på bakken. Den er dypere og har mer jord til å dyrke større vekster som tomater og chilli. 
 • Innekassen har dyrkelys og passer godt både i hjem, på kontorer eller på skoler. Den egner seg godt til å dyrke bladgrønnsaker, og gir mulighet til å dyrke gjennom hele året. 

Foreløpig kan installasjonene kun leveres til Oslo og omegn, der vi har produksjon og ansatte. Alle kassene bygges, leveres og monteres av ungdommer som jobber i Hagecrew. 

Et tillegg til de som har kjøpt kasser, er at vi kan tilby vedlikehold, om du eksempelvis ønsker å supplere med flere planter i løpet av sesongen. Vi kan også passe på kassen din over vinteren, og fylle på med jord og planter til nest vår slik at du er klar for en ny dyrkesesong. Priser og gjennomføring for dette avtales i etterkant. 

Overskuddet fra salget av installasjonene går uavkortet til å holde verksteder, for å nå målet med å lage 6000 mini-dyrkekasser til barn og unge, på ett år. 

Hagecrew

Hagecrew jobber for å spre bærekraftig entusiasme. Det vil si en vedvarende entusiasme for å ta vare på oss selv, hverandre og planeten vår. Derfor er formålet å bringe urban dyrking til den oppvoksende generasjon, på deres språk og premisser. Dette mener vi at er avgjørende, sånn at vi på en lystbetont måte kan involvere både store og små, for å sammen finne løsninger og muligheter på de mange utfordringene vi står ovenfor.

Hagecrew ble opprettet som en ideell barn- og ungdomsforening i 2016, men opptakten til foreningen startet allerede i 2013. De siste 6 årene har vi ansatt 160 ungdommer, og aktivisert over 450 barn og unge innen ulike former for dyrking.

I Hagecrew har vi en modell der ungdommen er utgangspunktet i alt vi gjør, derfor er det de som lærer videre til de yngre. Slik øker vi kunnskap om urban dyrking, vi får gitt arbeidstrening og skapt arbeidsplasser.  

Alt som kommer inn fra denne kampanjen går til å finansiere byggingen av 6000 mini-dyrkekasser. Hver kasse som bygges på verkstedet har en fast pris, så uansett om vi havner over eller under målsetningen, så vil antall kasser speile det innsamlede beløpet.

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Shout out

  Vi gir deg en shout out via våre sosiale medie-kanaler fra det dyrkeverkstedet som du er med å støtte.

  25 kr

  2 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Frø

  Du bidrar med frø til dyrkeverkstedet, og du får frø tilsendt som du selv kan plante.

  50 kr

  10 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Dyrkekasse-sett

  Du støtter med en mini-dyrkekasse, slik at en til lærer seg å bygge og dyrke. Du får tilsendt frø slik at du også kan plante.

  150 kr

  14 har valgt denneUbegrenset antall
 4. Plass på verksted

  Du sørger for plass til en deltaker, og du får shout out i videoen om dyrkeverkstedet der plassen brukes.

  250 kr

  16 har valgt denneUbegrenset antall
 5. Mini-dyrkekasse

  Ønsker du å ha en mini-dyrkekasse som de vi bygger på verkstedene, men får ikke deltatt selv? Da kan du kjøpe og få levert en ferdig kasse som er bygget av ungdommer i Hagecrew. Du støtter samtidig ett barn med en plass på et verksted. Kassen fylles med jord og frø. Kun mulig å levere i Oslo og omegn. Størrelse 20 cm3.

  500 kr

  16 har valgt denne84 stk. igjen
 6. Prøv å dyrke i balkongkasse

  Lyst til å dyrke på balkong eller takterrasse i sommer? Du får levert en kasse av ungdommer i Hagecrew som hjelper deg å montere, og viser deg hvordan du skal gjøre vedlikehold. Kassen kommer med hengefester, jord og et utvalg planter. Kun mulig å levere i Oslo og omegn. Størrelse L: 80 cm, D: 12 cm, H: 20 cm.

  960 kr

  5 har valgt denne95 stk. igjen
 7. Prøv å dyrke i plantekasse

  Lyst til å dyrke i sommer? Plantekassen passer bra for deg som vil starter med litt større vekster. Du får levert en kasse av ungdommer i Hagecrew som hjelper deg å montere og viser deg hvordan du skal gjøre vedlikehold. Kassen kommer med jord og et utvalg planter. Kun mulig å levere i Oslo og omegn. Størrelse L: 80 cm, D: 20 cm, H: 25 cm

  1 200 kr

  10 har valgt denne90 stk. igjen
 8. Innekasse med dyrkelys

  Lyst til å dyrke hele året? Innekassen passer bra for deg som vil dyrke enten som privatperson, bedrift, skole eller barnehage. Du får levert en kasse av ungdommer i Hagecrew som hjelper deg å montere og viser deg hvordan du skal gjøre vedlikehold. Kassen kommer med jord og et utvalg planter. Kun mulig å levere i Oslo og omegn. Størrelse: L: 100 cm, D 60 cm, H: 100 cm (inkl lys-ramme)

  5 400 kr

  1 har valgt denne49 stk. igjen
 9. Verksted, inntil 30 deltakere

  Du gir eller kjøper inntil 30 plasser på ett verksted. Vi kommer til deg, eller en gruppe med barn og unge opp til 26 år, som du ønsker at skal få starte med dyrking. Verkstedets varighet er 3 timer. Vil du støtte kampanjen med 30 åpne plasser som Hagecrew disponerer, spesifiser det i kommentarfeltet. Mulig i hele landet. Vi gir deg en shout out via våre sosiale medie-kanaler fra det verkstedet som du har gitt støtte til.

  7 500 kr

  4 har valgt denneUbegrenset antall
 10. Verksted, inntil 50 deltakere

  Du gir eller kjøper inntil 50 plasser på ett verksted. Vi kommer til deg, eller en gruppe med barn og unge opp til 26 år, som du ønsker at skal få starte med dyrking. Verkstedets varighet er 3 timer. Vil du støtte kampanjen med 50 åpne plasser som Hagecrew disponerer, spesifiser det i kommentarfeltet. Mulig i hele landet. Vi gir deg en shout out via våre sosiale medie-kanaler fra det verkstedet som du har gitt støtte til.

  12 500 kr

  2 har valgt denneUbegrenset antall
 11. Verksted, for voksne, inntil 30 deltakere

  Dere kjøper inntil 30 plasser på ett verksted. For hver kasse som bygges, støtter dere med at tilsvarende antall kasser blir gitt bort til barn og unge for at de skal få lære å dyrke. Vi kommer til arbeidsplassen, hjem til dere eller til sommerfesten. Det er også mulig for de voksne å ha med barn. Verkstedets varighet er inntil 3 timer. Mulig i hele landet.

  15 000 kr

  Ubegrenset antall
 12. Verksted, inntil 100 deltagere

  Kjøp verksteder til din organisasjon eller doner til en gruppe med barn og unge opp til 26 år, som du ønsker at skal få starte med dyrking. Vil du støtte kampanjen med 100 åpne plasser, spesifiser det i kommentarfeltet. Mulig i hele landet. Du får en takkevideo fra verkstedene med ditt navn eller logo, som du kan bruke i sosiale medier, interne rapporter eller annen kommunikasjon. Hagecrew deler også videoen.

  25 000 kr

  Ubegrenset antall
 13. Verksted, inntil 500 deltagere

  Kjøp verksteder til din organisasjon eller doner til en gruppe med barn og unge opp til 26 år, som du ønsker at skal få starte med dyrking. Vil du støtte kampanjen med 500 åpne plasser, spesifiser det i kommentarfeltet. Mulig i hele landet. Du får ditt navn/logo på Hagecrew sin nettside som samarbeidspartner for prosjektet i hele 12-måneders perioden (fra 15.april 2019 til 15. april 2020). Du får også en kort takkevideo fra verkstedene med ditt navn eller logo, som du kan bruke i sosiale medier, interne rapporter eller annen kommunikasjon. I tillegg får du en mini-dyrkekasse der det står hvor mange plasser du har gitt støtte til, overlevert av ungdom fra Hagecrew.

  125 000 kr

  1 stk. igjen
Opprettet av

Orgnr. 918 126 783

Pengene utbetales til HAGECREW
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
HAGECREW er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×