LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Dyrkestart - fra frøet til suppa.

Dyrkestart - fra frøet til suppa.

Når barn dyrker egen mat, spiser de den. Gjennom Dyrkestart-prosjektet vil Hagecrew på et år gi 6000 barn og unge denne opplevelsen. De skal bygge, plante og dyrke. Vi skal også ansette og trene opp 150 ungdommer til å gjennomføre prosjektet.

Hagecrew skal skal samle inn totalt 1 million kroner, og bidraget fra Spleis-kampanjen er en viktig start for prosjektet. Dyrkestart handler om å sette folk i gang med urban dyrking. Det gjøres på to måter, gjennom verksteder og installasjoner. 

Verksted

På verkstedet snekrer barn og unge en egen mini-dyrkekasse av et byggesett på 20 cm3, lager sitt eget vanningssystem av plastkanner, fyller med god jord og sår frø. Alle som deltar får ta med seg kassen sin, slik at de kan fortsette å dyrke hjemme. Deltakerne veiledes av unge mentorer i Hagecrew, som lærer dem hvordan man bygger kasser av gjenbrukte materialer. 

I fjor bygde vi 300 mini-kasser på verksteder i Oslo og omegn. I år har vi allerede finansiering for 600 kasser til i Oslo, men med hjelp av dere kan vi tidoble innsatsen til 6000 kasser som vi er klare for å holde i hele landet.

Installasjon

  • Balkongkassen kan henges på rekkverk og egner seg for dyrking av salater, urter og pollinatorer (planter som bier og insekter trenger).
  • Plantekassen er en litt større dyrkekasse som står på bakken. Den er dypere og har mer jord til å dyrke større vekster som tomater og chilli. 
  • Innekassen har dyrkelys og passer godt både i hjem, på kontorer eller på skoler. Den egner seg godt til å dyrke bladgrønnsaker, og gir mulighet til å dyrke gjennom hele året. 

Foreløpig kan installasjonene kun leveres til Oslo og omegn, der vi har produksjon og ansatte. Alle kassene bygges, leveres og monteres av ungdommer som jobber i Hagecrew. 

Et tillegg til de som har kjøpt kasser, er at vi kan tilby vedlikehold, om du eksempelvis ønsker å supplere med flere planter i løpet av sesongen. Vi kan også passe på kassen din over vinteren, og fylle på med jord og planter til nest vår slik at du er klar for en ny dyrkesesong. Priser og gjennomføring for dette avtales i etterkant. 

Overskuddet fra salget av installasjonene går uavkortet til å holde verksteder, for å nå målet med å lage 6000 mini-dyrkekasser til barn og unge, på ett år. 

Hagecrew

Hagecrew jobber for å spre bærekraftig entusiasme. Det vil si en vedvarende entusiasme for å ta vare på oss selv, hverandre og planeten vår. Derfor er formålet å bringe urban dyrking til den oppvoksende generasjon, på deres språk og premisser. Dette mener vi at er avgjørende, sånn at vi på en lystbetont måte kan involvere både store og små, for å sammen finne løsninger og muligheter på de mange utfordringene vi står ovenfor.

Hagecrew ble opprettet som en ideell barn- og ungdomsforening i 2016, men opptakten til foreningen startet allerede i 2013. De siste 6 årene har vi ansatt 160 ungdommer, og aktivisert over 450 barn og unge innen ulike former for dyrking.

I Hagecrew har vi en modell der ungdommen er utgangspunktet i alt vi gjør, derfor er det de som lærer videre til de yngre. Slik øker vi kunnskap om urban dyrking, vi får gitt arbeidstrening og skapt arbeidsplasser.  

Alt som kommer inn fra denne kampanjen går til å finansiere byggingen av 6000 mini-dyrkekasser. Hver kasse som bygges på verkstedet har en fast pris, så uansett om vi havner over eller under målsetningen, så vil antall kasser speile det innsamlede beløpet.

Dyrkestart - fra frøet til suppa.

140 410 kroner innsamlet

97 givere
Avsluttet 01.07.2019
93% av 150 000 kr
HAGECREW sitt profilbilde
HAGECREW mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
HAGECREW er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×