LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Det offentlige har ikke mer å tilby: Hjelp til immunterapi for kreftsyke Maria, mamma til fire

Det offentlige har ikke mer å tilby: Hjelp til immunterapi for kreftsyke Maria, mamma til fire

All støtte går til å finansiere immunterapibehandling for vår venninne Maria, som har langt fremskreden livmorhalskreft. Det offentlige har ikke lenger noen behandling å tilby henne.

    

Kjære alle fine givere! 

Vi vil igjen takke alle for de viktige bidragene som dere har gitt. Vi håper fortsatt i det lengste på at terapien skal virke. Maria er sterk og holder ut. Ettersom regningen for terapien er i ferd med å forfalle, avslutter vi nå innsamlingsaksjonen. Vær gjerne med oss i tankene! Hilsen evig takknemlig Wenche

Oppdatering:

I går fikk Maria hatt sin første behandling med Immunterapi. Takket være alle dere fine mennesker der ute, kan Maria gjennomføre denne prøve-behandlingen uten å tenke på de økonomiske konsekvensene det ville ha hatt for familien. Vi er dere evig takknemlig! Det er så rørende å se at så mange bryr seg. 

Aksjonen har virkelig gått over all forventning. Og det som er like rørende er at giver-gleden fortsatt er stor. Jeg hadde aldri trodd vi skulle klare å nå målet. Jeg tenkte at 30 dager kanskje var litt kort tid. –Der tok jeg grundig feil! Dere klinka til og i løpet av 6 dager var målet nådd med ikke bare 100%, Men med 119%. Det er så rørende, og det gjør at håpet blir sterkere.

Da jeg vet hvor mye hver krone har å si for denne familien, ønsker jeg allikevel å la aksjonen stå ut tidsperioden. 

Om behandlingen viser seg å ha effekt, kommer behandlingen på ytterligere 2 mill. kroner. Alt av penger som kommer inn over beløpet vi da i utgangspunktet har bedt om, kommer  til å dekke disse kostnadene. Om immunterapien viser seg å ikke ha en effekt, så kommer vi ikke til å gi opp søken etter andre alternativer. Så vit at alt av økonomisk støtte er dypt verdsatt. Vi gir aldri opp håpet! Og med hjelpen fra dere blir håpet sterkere for hver krone. 

Kjærlighet til alle dere fine 1615 givere!

Vi befinner oss nå i en fortvilet situasjon hvor vi trenger hjelp til å hjelpe vår beste venninne. I fjor sommer, etter en lang og vond periode med utredninger, ble hun diagnostisert med livmorhalskreft med spredning (grad 4). Siden da har livet fortonet seg som en berg-og-dalbane av håp og fortvilelse for oss som står rundt, og mye smerter, både fysisk og psykisk for Maria. 

Maria er 41 år, mor til fire, fotograf og småbruksbonde utenfor Kongsberg. Når hun ikke er på sykehuset, så er tiden hjemme på gården det viktigste for Maria. Der tilbringer hun dagene sammen med mannen Nik, og barna Ronja (14) Freja (9) Falk (6) og Ulv (3). Der handler tilværelsen hennes mye om bare å være tilstede for barna. Prøve å leve så normalt som mulig. Men hverdagen er langt fra normal. Mamma kan ikke lenger leke med ungene som hun pleide å gjøre, mamma kan ikke være med å gå tur i skogen. Kanskje kan hun på en god dag være med i hønsehuset og kikke på kyllingene og gåsungene. Men mamma er tilstede. De vet hvor de kan finne henne. Enten på sofaen i stua, eller på verandaen når det er sol og fint vær. Der er det kos og hun kan gjerne lese en bok eller to. Men så må mamma inn på sykehuset igjen. Noen ganger kommer ambulansen og henter henne fordi hun har store smerter. Andre ganger er ungene selv med på sykehuset.  I hovedsak går dagene på sykehuset med på å drenere lungene for væske og å smertelindre. I løpet av en uke har lungene rukket å fylle seg opp, og da blir det vanskelig for Maria å puste. Da er det godt å få hjelp. 

Hun har vært gjennom seks cellegift-kurer. Etter de viste CT-bildene tilbakegang av svulstene på flere områder samtidig som kreften hadde fått fotfeste andre steder. Da cellegiften ble i tøffeste laget for Maria og i tillegg ikke så ut til å ha den virkningen som vi alle ønsket, ville Maria prøve noe hun følte var riktig for seg, med erfarne mennesker til å veilede seg gjennom den alternative veien. Håpet steg igjen, men det viser seg at kreften er aggressiv og hard å knekke. Nå har ikke det offentlige mer å tilby henne. Men til tross for alle nedturene gir vi ikke opp. Vi øyner nytt håp, denne gang i form av en privatklinikk - Aleris kreftsenter i Oslo - som kan tilby en type immunterapi som det offentlige ikke kan. Bakdelen er at det koster veldig mye penger, som Maria må betale selv. I første omgang må vi se om terapien virker. Det tar tre måneder, og koster godt over 300 000,-. Hvis immunterapien virker, er det anbefalt at hun får den i to år, noe som vil koste over to millioner kroner.

Vi håper så mange som mulig vil hjelpe oss å hjelpe Maria, og dele denne aksjonen videre. Tusen takk!

Ps. Innsamlingen er opprettet av Wenche Moe Wendelborg, og pengene går direkte til Maria Gros Vatne.

Det offentlige har ikke mer å tilby: Hjelp til immunterapi for kreftsyke Maria, mamma til fire

434 350 kroner innsamlet

1 676 givere
Avsluttet 22.05.2019
124% av 350 000 kr
Maria Gros Vatne sitt profilbilde
Verifisert
Maria Gros Vatne mottar pengene
Wenche Moe Wendelborg sitt profilbilde
Verifisert
Wenche Moe Wendelborg
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Wenche Moe Wendelborg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×