Nytt orgel i Utstein kloster
12 260 kr
27 givere
Avsluttet
12 260 kr1 % av 1 000 000 kr

Nytt orgel i Utstein kloster

Vi samler inn penger til nytt orgel i Utstein kloster, da det gamle er i svært dårlig stand.

 


Utstein kloster er Norges eneste bevarte middelalderkloster. Det eies av en egen stiftelse, som i dag er konsolidert med Stavanger museum (MUST). Klosteret drives som museum, men er og vanlig menighetskirke for Mosterøy menighet. Klosterkirken besøkes av svært mange turister hvert år. For mange av disse holdes det egne konserter. Det holdes gudstjenester, begravelser, salmekvelder, tidebønner, konserter, kulturarrangement og det er en avdistriktets mest populære bryllupskirker. Rennesøy kyrkjelege fellesråd er det øverste kirkelige organ i Rennesøy kommune, med ansvar for kirkebyggene med instrumenter og inventar, kirkelige ansatte, kirkegårdene m.m. I Utstein kloster har Den norske kirke en slags bruksrett, mens MUST forvalter bygningsmassen. Orgelet i Utstein kloster er Rennesøy kyrkjelege fellesråd sin eiendom og ansvar. 

Orgelet i Utstein kloster ble bygd i 1972 av det sveitsiske orgelbyggerfirmaet Schamberger og har 8 stemmer fordelt på to manualer og pedal. Det er dessverre av dårlig kvalitet og er i dag preget av svært mange funksjonsfeil som blant annet resulterer i at kun halve orgelet kan brukes. Det er i utganspunktet et lite instrument som er satt til å fylle et relativt stort rom. Orgelet brukes og høres av svært mange i løpet av et år. Derfor er det viktig av det til alle tider fungerer godt. Det gjør det ikke pr. i dag. Feilene og manglene ved orgelet i dag er så kostbare å utbedre at det ikke er forsvarlig på et instrument av denne størrelsen og kvaliteten. Rennesøy kyrkjelege fellesråd har vedtatt å jobbe for utskifting av orgelet, og har nedsatt en orgelkomite som har begynt sitt arbeid. Vi ser for oss et nytt orgel som i en helt annen grad enn i dag er tilpasset til rommet det står i, både arkitektonisk og klanglig; og til det orgelet faktisk brukes til i det daglige. Det er behov for et instrument som: - kan legge et klangbilde i bakgrunnen når turister vises rundt i klosteret - kan fungere til forskjellige konserter, både som soloinstrument og akkompagnemenstinstrument i forskjellige stilarter - fungerer i begge delene av rommet (kor/foran, skip/bak) - kan uttrykke glede og sorg - er egnet til å lede salmesang - er egnet til undervisning av barn og unge - kan være med å befeste og heve Utstein klosters status som konsertkirke.


Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som har lyst til å støtte oss uten å få noe tilbake

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Vær med i trekningen av et gavekort fra fjordline!

  Du er med i trekningen av et gavekort på 2-døgns cruise for opptil 4 personer i én innvendig lugar, gitt av fjordline.

  300 kr

  4 har valgt denneUbegrenset antall
Opprettet av
Arne Martin AandstadVerifisert
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Arne Martin Aandstad er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×