Utdanningsstøtte/studentvisa
46 800 kr
91 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

Spleis har støttet innsamlingen med 5 000 kr
Folket (41 800 kr)
Spleis (5 000 kr)
46 800 kr33 % av 141 000 kr

Utdanningsstøtte/studentvisa

Penger går til solidaritet og utdanning.

Dette er Margareth Kihulla min dada som betyr søster på swahili som har fått studieplass på Sámi Allaskuvla/Samisk høgskole fra høsten 2019 på Master in Sámi Journalism with an Indigenous Perspective. Margareth har tidligere vært elev på Hald Internasjonale Senter (2017-2018) og har sin bakgrunn fra studiet Public Relation and Advertising fra Universitet i Dar es Salaam. 

Jeg ble kjent med Margareth sommeren 2018 da jeg var på reise i Tanzania og fikk oppleve et land som har et mangfold av språk, kulturer og tradisjoner. De fleste kjenner til Maasaiene, nasjonalparkene Serengeti og Ngorongoro og fantastiske  Zanzibar. På tross av alt dette så forekommer det likevel interessekonflikter, for eksempel maasaienes tap av land til f.eks turisme. Det er derfor av stor viktighet at slike interessekonflikter kan dokumenteres og formidles til media og det sivile samfunnet. Margareth har allerede mediabakgrunn som kan bygges videre på f.eks ved masterstudiet på Sámi Allaskuvla/Samisk Høyskole slik at hun i fremtiden kan addresse urfolkssaker til media og det sivile samfunnet. 

Utfordringen er å bli innvilget studentvisum. Kvoteordningen for utenlandske studenter, som var et tilbud til ikke-vestlige studenter, ble avviklet i 2016. 

Les mer her om kvoteordningen: https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/Rundskriv-om-kvoteordningen/id2458725/ 

Siden 2016 må ikke-vestlige studenter dokumentere et bankinnskudd på inntil  121 000 kr som skal stå som garanti for at de kan finansiere sin "studenthverdag". En umulighet for de fleste studenter fra utviklingsland, med mindre man kommer fra den rike overklassen (et fåtall personer). Med mindre man har disse midlene, så er man ikke velkommen som student i Norge. Dette  gjør at det er vanskelig for ikke-vestlige studenter å få muligheten til å studere ved utdanninginstitusjoner som Sámi Allaskuvla/ Samisk høgskole og Universitetet i Tromsø som tilbyr urfolksstudier. Derfor ønsker jeg å støtte en kandidat som har fått tilbud om studieplass ved Sámi allaskuvla/Samisk høgskole med spleisaksjon for å dekke dette bankinnskuddet. Bankinnskuddet kreves innbetalt før studentvisa innvilges. 

Det magiske tallet som kreves er 121 000 kr. 

Som ekstramål  settes 20 000 kr til  dekking av flybillett, reiseforsikring og div annet nødvendigheter første tiden i Norge.

Hva skjer hvis innsamlingen ikke oppnår målbeløpet? 

Pengene som er samlet inn vil da plasseres på et bankkonto som er opprettet: 9100.50.24337 som heter "utdanningsstøtte" og brukes når hun eller annen student fra ikke-vestlig land søker og får eventuell studieplass på Master indigenous studies på Universitetet i Tromsø, med oppstart høsten 2020. Bli med og gi doner penger  til Margareth Kihulla slik at hun får komme til Norge å få topp utdanning ved en urfolksinstitusjon som Samisk Høyskole som hun kan bruke hjemme i Tanzania til å fremme urfolkssaker. 


Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Inger Anne Marie Pulk
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Plakat
Inger Anne Marie Pulk er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×