LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Skolegang for døve og blinde barn på Madagaskar
TRAVELMATE dobler beløpet inntil 12 000 kr

Skolegang for døve og blinde barn på Madagaskar

Jeg mener at alle barn er like mye verdt, og at alle barn har verdifulle talenter, uansett hvilke sanser de har. Vil du være med å gi skolegang til døve og blinde barn på Madagaskar?


Det finnes omtrent 200 000 døve og 230 000 blinde på Madagaskar. Andelen av befolkningen som rammes av hørsels- og synshemminger er større på Madagaskar enn i Norge på grunn av sykdommer og ulykker.  Det er faktisk 73% i snitt flere blinde og svaksynte i Afrika enn i noen annen region i verde

Men døve og blinde-skolene på Madagaskar har bare plass til tusen barn. Derfor er det mange som ikke får gå på skole. Spesielt for døve som ikke får lære tegnspråk innebærer dette at de i stor grad blir isolert fra omgivelsene sine. Mange foreldre og familier føler skam rundt å ha døve barn, derfor blir de skjult og vil aldri lære seg å kommunisere og ha kontakt med de rundt seg. 


Jeg, 2 andre YouTubere (Trine Weydahl og Kattekryp) og NMS dro til Madagaskar for å lære mer. Vi ble møtt med mange inntrykk, og fikk lært oss nok tegnespråk til å kommunisere med barna. Barna vi møtte var glade, ville prate med oss og lære oss mer, men dette er bare et fåtall. Det er bare 1% av de døve i Madagaskar som kan tegnespråk. Det betyr at bare 2000 døve kan kommunisere. Det vil si at det gjenstår 198.000 døve som ikke kan kommunisere med sine kjente og kjære i hverdagen. Dette vil jeg, de andre YouTuberne og NMS gjøre noe med.

Jeg ønsker å vise at døve og blinde barn på Madagaskar ikke er glemt. Også de er fremtiden! Vil du bli med på å forandre deres verden? Vær med å spre ordet om døve og blinde på Madagaskar, fortell familie og venner om dette og hvis du vil: ta en del av innsamlingen! Dropp å kjøp brus på vei hjem fra butikken, og doner heller et beløp til en viktig og fin sak :heart:️ La oss vise de døve og blinde på Madagaskar at VI ønsker å hjelpe de! 
Skolegang for døve og blinde barn på Madagaskar

25 039 kroner innsamlet

74 givere
Avsluttet 10.12.2019
104% av 24 000 kr
Givere (13 039 kr)TRAVELMATE dobler hver krone du gir (12 000 kr av 12 000 kr)
Kristine Husås Bremnes sitt profilbilde
Verifisert
Kristine Husås Bremnes
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Kristine Husås Bremnes er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×