LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Vinterforberedelsene for de hjemløse hundene

Vinterforberedelsene for de hjemløse hundene

Midlene skal brukes til å ruste opp småbruket til vinteren, lage ny sektor på småbruket og innkvertere nye hundene som er reddet som befinner seg nå i hundegården, sterilisering av hundene som skal flyttes og innkjøp av varmekilder og innkjøp av kontainer

Lucky og Kira sier hei. 

Det er 69 voksne hunder på hundegården som har blitt reddet fra søppeldynga eller dumpet fra sine eiere de siste månedene, og som vi forbarmet oss over. Det er mange flere valper også. 

Alle hunder over 6 måneder gamle trenger sterilisering før de kan flyttes over til småbruket. Vaksineringen og ormekurbehandling har vi fått unnagjort takket være støtte fra våre støttespillere :heart:️ Steriliseringene og oppstalling etter sterilisering hos flinke dyrlegen og ordentlig klinikk koster 400kr for tisper og 300kr for gutter per hund. Hundene som blir dumpet og som vi redder er 90% tisper. Disse trenger også transport til og fra klinikken. For å forberede disse hundene til flytting over til småbruket koster altså cirka 30.000kr.

Det eksisterer allerede 4 sektor på småbruket hvor hundene er delt inn ettersom de går sammen. Bildet er fra sentralssektor. 

På småbruket trenger vi å dele opp den største sektoren i 2 deler før vi kan flytte over hundene. Vi trenger å sette opp gjerde og en port. Samtidig så trenger vi å kjøpe en lang bokontainer som skal kunne brukes av hundene på vinteren i den nye delen. Denne ønsker vi å kunne koble på strøm og varmekilder til, da vinteren i Bosnia kan være fryktelig kaldt, opp mot -20 grader. Denne kostnaden påløper seg til ca 40.000kr.

Besøkende på småbruket

Innkjøp og installering av varmekilder i kjelleren, stallens begge etasjer og den nye konteinerne hvor hundene vil oppholde seg, har vi kommet frem til at vil koste ca 25.000kr dersom vi går for varmepumper. Om vi går for oppvarming med pellets og radiatorer så er kostnaden dobbelt så høy å sette opp og kjøpr inn, men mye billigere i drift enn varmepumper. Hva vi går for av varmekilder kommer helt an på hva vi samler inn av midler via Spleis. 

Hundegården som skal fungere som mellomstasjon fra hundene reddes fra søppeldynga til de steriliseres og vaksineres og flyttes til bedre levekår på småbruket.

Besøkende deler ut litt kjærlighet til de hjemløse hundene på småbruket

Redskapsboden og skjulet på småbruket hvor ofte hundene plasseres på grunn av plassmangel, lekker i taket, og kledningen har råtnet på den ene siden. Vi må rive ned taket og kledningen, mure resten av boden og sette opp nytt tak. Kostnad ca 5000kr.

Utenfor ambulansen som er i frivillighuset, har de syke hundene et lite lufteområdet som også trenger å gjerdes inn så de ikke blir forstyrret av de ivrige friske hundene. Dette er like ved terrassen og inngangen til ambulansen. Terrassen trenger også å gjerdes inn og settes på tak. Kostnaden til materiell og håndverkere er estimert til ca 15.000kr. 

Besøkende på småbruket, redskapsboden som trenger renovering i bakgrunnen

Hundene i ambulansen i frivillighuset blir behandlet av dyrlegen Bojan

Det koster mye penger å holde 300 hunder i livet daglig og stelle etter de. :heart:️ Vi minner om at vi hver måned er nødt til å samle inn til mat, stell, vedlikehold, dyrlege, steriliseringer, hundepassere, og utgifter som advokat, regnskapsfører, rengjøringsmidler, transport og bensinutgifter, strøm, vann, forbruksmateriell, oppussing osv. Du kan donere til dette formålet ved å bruke vår konto, vipps eller paypal da vi trenger sårt midler til dette hver måned. Så vennligst ikke sitt med den oppfatningen av at det som kommer inn på konto eller via vipps kan legges til på denne Spleisen og summeres opp. Det er to forskjellige formål. 

Tusen takk til alle som støtter oss :heart:️

Ønsker du å bidra utenom Spleis? 

Vipps: 97872

Kontonummer: 1503.89.50409 

Paypal: paypal.me/gatehunderbosnia

Vinterforberedelsene for de hjemløse hundene

80 950 kroner innsamlet

179 givere
Avsluttet 31.08.2019
40% av 200 000 kr
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
STØTT GATEHUNDER I BOSNIA (FREDRIKSTAD) er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×