Pilgrimsreise til Mekka
259 695 kr
1 305 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

259 695 kr115 % av 225 000 kr

Pilgrimsreise til Mekka

Vi ønsker å si hjertelig takk fra det norske folk og sende onklene som stoppet terroristen i Bærum på pilgrimsreise.

NB Se nye oppdateringer nederst i teksten

TAKKNEMLIGHET  Mohamed Rafiq og Mohamed Iqbal er de to store heltene etter terrorangrepet på  AL-Noor Islamic Center مسجد i Bærum lørdag 10.august 2019. Rafiq overmannet terroristen mens Iqbal slo ham.  Vi lyser fred over minnet til terroristens dødsoffer Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og ønsker også å vise solidaritet med onklene som avverget at det ble flere ofre. De fortjener kun det aller beste og en pilgrimsreise (Hajj) er det minste vi kan gjøre. Oppfordrer alle til å bidra med små og store beløp. Mange bekker små, gjør en stor å 😍 Husk å legg igjen en hilsen til onklene slik at de kan kjenne hjertevarmen fra oss alle.

Man trenger ikke være muslim for å forstå betydningen av en pilgrimsreise. Jeg har vokst opp i en kristen familie hvor mine foreldre drømte om å dra på pilgrimsreise til Israel. Håper vi alle, kristne, katolikker, muslimer, hinduister, ateister og agnostikere kan forenes i et ønske om å respektere at relgiøse mennesker ønsker å dra på pilgrimsreise. 

Denne pengeinnsamlingen skal i sin helhet gå til å dekke hajj-kostnader for de to modige onklene som stoppet terrorangrepet. En pilgrimsreise til Mekka varer i 3 uker og koster ca 55 000 kroner pr person.  

Vi er også takknemlig for alle som sprer budskapet om denne innsamlingen.

Les om innsamlingen i media: 

TV2: www.tv2.no/nyheter/10776499

Aftenposten:  www.aftenposten.no/norge/i/AdQlgA/Har-samlet-inn-over-130000-kroner-til-heltene-i-moskeen 

Budstikka:  www.budstikka.no/nyheter/samler-inn-penger-til-pilegrimsreise-for-moskeheltene/317486!/ 

Innsamlede midler kommer til å gå rett fra Spleis til regnskapskontor Exacta AS som dernest vil betale fakturaen fra reisebyrået som vi sammen med moskeen velger til å arrangerer pilgrimsreisen for onklene. Med andre ord skal ingen av pengene innom noen privatpersoner. Dette tiltaket har jeg iverksatt slik at alle skal føle seg trygg på at alle pengene går direkte til formålet. 

OPPDATERING 13.august: Totalbeløpet er økt til 165 000 av følgende grunn: Jeg har tirsdag hatt en fin samtale med Syed Mohammad Ashraf som er imam i onklenes moske AL-Noor Islamic Center مسجد i Bærum. Han takket veldig på vegne av onklene og moskeen for omtanken og generøsiteten fra dere alle. Han ba ydmykt om vi vennligst kunne vurdere å innlemme tredjemann som er en tredje mann som også var i moskeen under angrepet og som løp etter hjelp mens onklene taklet terroristen. Imamen berømmet mannens mot og påpekte hvor viktig også hans innsats var. Denne mannen har aldri vært på pilgrimsreise og imamen mente det ville betydd mye for han å få reise med onklene. Etter å ha rådført meg med venner og siden vi nådde målet med billetter for onkelene på rekordtid så har jeg bestemt meg for å si JA :-) Mer informasjon kommer. 

OPPDATERING 14.august: Totalbeløpet er økt til 225 000 av følgende grunner: Prisen på 55 000 kroner er kun veiledende. Reisen vil bli foretatt sommeren 2020 og jeg tar derfor høyde for prisendringer. Jeg har også bestemt at de skal få gleden av å fly businessclass og at hver av mennene får 5000 kroner i lommepenger på reisen. Husk at Spleis også tar 5 % av innsamlet beløp. 

OPPDATERING 14.august: Et eventuellt overskytende beløp vil bli brukt til et sosialt event i moskeen til høsten hvor det blir fokus på barna. Det er ca 40-50 barn som går jevnlig i moskeen og vi ønsker å vise barna at folk over hele landet bryr seg om de og deres trygghet.  

For spørsmål vedrørende pengeinnsamlingen - ta kontakt på e-post: kambatta.elisabeth@gmail.com

Tusen takk fra
Elisabeth Norheim med gode venner 


Opprettet av
Ikke identifisert med BankID ennå
Pengene utbetales til

Orgnr. 963 740 085

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Liz Nor er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×