Hjelp Lexter med med viktig legehjelp og medisinsk utstyr
10 140 kr
42 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

25% av målet oppnådd
10 140 kr25 % av 40 000 kr

Hjelp Lexter med med viktig legehjelp og medisinsk utstyr

Lexter John Carlo Decena på 10 måneder, bosatt i Filippinene, står i stor fare for infeksjon i kroppen pga. et stort åpent sår etter en mislykket operasjon. I tillegg trenger familien penger til medisinsk utstyr. Les hele saken under.

NB! Advarer mot sterke bilder lenger ned!

Vi kom i kontakt med Lerma, moren til Lexter, gjennom en lukket Facebookgruppe for foreldre med barn med samme diagnose som Lexter. Hun spurte om råd for et operasjonssår som har spriket opp...

Lexter John Carlo Decena ble født 5. oktober 2018. Han bor i filippinene med sin mor Lerma Engbino Decena, far Dexter John Philip Vinarao og to søsken. Han ble født med en alvorlig misdannelse med navn analatresi. Det vil si at endetarmen manglet ved fødsel. Lexter måtte derfor gjennom en operasjon så fort han ble født, for at avføring skulle kunne passere. Han fikk derfor en colostomi (pose på magen). Denne operasjonen ble dekt av veldedige formål, da det ble regnet som en hasteoperasjon.

Operasjon nummer to er en såkalt PSARP-operasjon. Den går ut på at man strekker tarmen til der åpningen skulle vært, samt at man konstruerer en åpning. Colostomien beholdes på en stund til slik at såret skal heles. Operasjonen var vellykket. Mye av kostnadene ble dekt av penger moren fikk donert, mens resten gikk fra egen lomme. Familien er økonomisk ruinert. Men som om ikke dette skulle være nok, mistet Lexter sin bror i selvmord, 12. mars 2019, bare 13 år gammel... Også en stor kostnad for familien.

Etter noen måneder fikk Lexter sin siste operasjon hvor colostomien skulle fjernes. Det er her problemene startet. Stingene på operasjonssåret ga etter. Dette ble fikset på nytt av kirurgen. Bilde under er etter første komplikasjon.

Såret har spriket opp igjen og Lexter står derfor i stor fare for infeksjon. Det kommer også avføring ut fra såret, noe som virkelig ikke skal skje. Som foreldre til en gutt med samme diagnose, som også har hatt sprikende sår, vet vi hvor viktig det er med rask behandling og hjelp. Denne hjelpen er desverre ikke gratis... Bilde under viser hvordan såret er i dag. Dette må behandles! Men familien er tømt for penger.

Sykehuset Lexter ble operert på, er 6 timer kjøring unna hjemmet. Turen dit, samt kostnaden for legetime regnes å bli ca. 2500 pesos. I tillegg til dette, trengs penger til produktene de må bruke, samt senere sjekker. De har per i dag ikke råd til sterile kompresser og må bruke bleier over operasjonssåret. Det eneste de har å behandle såret med, er saltvann. Under er papirene fra stomilukkingen.

Med denne diagnosen vet vi at det kreves jevnlig oppfølging på sykehus. Pasienter med analatresi lider av alvorlig kronisk forstoppelse pga. underutviklet tarm. Derfor trenger han et sunt kosthold og daglig lakserende medisiner. I tillegg har han et stort forbruk på bleier, som heller ikke fås på blå resept i filippinene.

En liten oppdatering på Spleisen. Lexter og mamma Lerma fikk dratt til sykehuset for en sjekk av kirurg i går. Desverre var det ingen gode nyheter. Det viser seg at tarmen har en eller flere lekkasjer og at Lexter må gjennom en ny operasjon for å sette på colostomien igjen... 😥 Han ser på røntgen at tarmen er veldig kort (noe som er vanlig med diagnosen) og at den derfor har blitt strekt alt for mye for å nå dit den skal. Derfor vet han ikke om det 3r aktuelt å ta av stomien igjen etter operasjon. Kirurgen (som forøvrig utførte Lexters 2. operasjon, er sjokkert over hvor dårlig arbeid som er gjort). Han sier også at Lexter er heldig som i det hele tatt fortsatt er i live. Det er nok bare takket være Lerma Engbino Decena som er våken dag og natt for å rense og passe på. Desverre er det heller ikke slik at operasjonen blir dekket til tross for den dårlige utførelsen. Enda en tragedie og økonomisk krise for familien, og jeg vet ikke selv lenger hva jeg skal gjøre for å hjelpe. En operasjon ligger på rundt 40 000 norske kroner. Familien får heller ikke lån, da de sitter igjen med gjeld etter begravelsen. Lerma er allikevel utrolig takknemlig for pengene som har kommet inn og jeg snakker med henne daglig ❤️ Om noen har noen tips til hvor jeg kan henvende meg med spleisen, eller vil støtte Lerma, er vi veldig takknemlig ❤️

Vi håper virkelig at du har lyst å støtte Lexter, om det så er med små summer, alt hjelper. Kommer vi ikke fram til målet, vil det uansett være til stor hjelp for Lexter og familien. Vi er selv utrolig heldige som har fått disse operasjonene, oppfølging og utstyr gratis. Det at dette kunne vært vår sønn, gjør at dette er vår hjertesak <3 Takk for din støtte!

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Camilla Sundet Finvik
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Camilla Sundet Finvik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×