LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Støtt kvinnesenter i Palestina!

Støtt kvinnesenter i Palestina!

20 kvinner står i fare for å miste jobben sin i landsbyen Abu Dis, like bak separasjonsmuren på Vestbredden. Militære aksjoner og streiker har ført til at driften av skolekantiner har gått med underskudd. Støtte vil bidra til at driften kan forsette.

Palestinsk kvinne: – Arbeidet endret livet mitt

Mer enn 45% av palestinske kvinner er arbeidsledige! Kvinnesenteret i Abu Dis har drevet et skolekantine prosjekt siden 2010 for å bidra til at kvinner fra grasrota kan komme ut i arbeidslivet og samtidig bidra til at skolebarn får sunn og næringsrik mat. Kvinnene driver kantiner på åtte skoler med over 3000 elever.

På en normal dag forberedes flere hundre falaffel sandwicher, rundt 800 mini pizzaer og annet bakværk. 

Vanligvis blir alt utsolgt, men prosjektet har likevel i løpet av de siste årene pådratt seg en gjeld til leverandører fordi streiker og hyppige militære aksjoner rundt skoleområdene har ført til stengning av skolene. Når skolene stenges før kantinene får solgt maten går prosjektet med tap. Og selv om skolene stenges krever skolene full betaling for leie av kantinene. Prosjektet sitter derfor med et underskudd på ca kr 137.000. For å tilpasses situasjonen når skolene stenges og maten ikke blir solgt har kvinnen funnet ut måter å bevare maten på, bl.a ved å gå til innkjøp av en dypfryser, finansiert av Haugaland AOF. Men de trenger din støtte for å sikre et bærekraftig prosjekt  og fortsette styrking kvinnenes økonomi.  

Det nye skoleåret starter snart opp og dersom Kvinnesenteret ikke får betalt ned gjelden er det stor fare for at prosjektet ikke kan fortsette. Vi ber derfor om din hjelp til å støtte innsamlingen for å dekke underskuddet, alle bidrag lite eller stort mottas med takk!

Prosjektet drives av Al Nahda Charitable Society Women Center (FB: @KvinnesenteretiAbuDis), og har fått støtte til opplæring og utstyr fra blandet annet UNWOMEN, Haugaland AOF, Norges Kristelige Student Forbund og mange gode venner i Norge.

Norges kristelige studentforbund har lenge støttet Kvinnesenteret i Abu Dis i Palestina. Ved å gjøre dette bidrar vi til at palestinske kvinner har jobb og dermed inntekt. På denne måten jobber vi for fred, rettferdighet og likestilling.

Støtt kvinnesenter i Palestina!

12 005 kroner innsamlet

37 givere
Avsluttet 26.09.2019
8% av 137 000 kr
Aurora Marie Nome sitt profilbilde
Verifisert
Aurora Marie Nome
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Aurora Marie Nome er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×