Støtt palestinske kvinner under coronakrisen!
350 kr
2 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

7% av målet oppnådd
350 kr7 % av 5 000 kr

Støtt palestinske kvinner under coronakrisen!

Pengene går til kvinnesenteret i Abu Dis i Palestina. Senteret skaffer kvinner arbeid og inntekt. Bidra til å kjempe for fred, rettferdighet og likestilling!


I den palestinske byen Abu Dis utenfor Jerusalem, finnes et kvinnesenter og et kantineprosjekt med rundt 20 kvinnelige ansatte. Kvinnene lager skolemat som de så selger på skolene. Dermed får skoleelevene sunn og næringsrik skolemat. Dette skaffer kvinnene og familiene deres helt nødvendige inntekter, da den israelske okkupasjonen og muren som skiller Jerusalem fra Abu Dis gjør arbeidsmarkedet svært vanskelig. 

Under coronapandemien lider kantineprosjektet. Skolene har vært stengt siden starten av mars og dermed har ikke kvinnene hatt inntekter siden da. Den siste måneden har skolene vært delvis åpne og kvinnene har også forsøkt å selge varer utenfor skoleporten uten hell. Fortsatt er skolekantinene stengt fordi elevene går på skolen kun annenhver dag.

Kvinnene spiller en utrolig viktig rolle i dagens coronasituasjon, både når det gjelder å få økonomien til å gå rundt og anskaffelse av nødvendige artikler som mat, klær og skolebøker. Samtidig har de ansvaret for holde alt rent for å unngå smitte, i tillegg til at de må ta seg av de syke. De er en enorm mental støtte for sine redde og usikre barn og sine frustrerte ektemenn som føler at de ikke strekker til. Mennene i Abu Dis sliter også med få skaffe inntekt, da det er nå er enda vanskeligere å få arbeidstillatelse i Israel. 

Kvinnesenteret drives av Al Nahda Charitable Society som ble stiftet i 2005. Senteret tilbyr også helsehjelp og opplæring i rettigheter, i tillegg til et broderiprosjekt. 

Støtten til kvinnesenteret var allerede viktig før coronaviruset brøt ut, og er nettopp derfor enda viktigere nå. Norges kristelige studentforbund har siden 2010 støttet kvinnesenteret i Abu Dis. Ved å gjøre dette, bidrar vi til hjelpe kvinnene og deres familier ut av den økonomisk vanskelige situasjonen coronapandemien fører med seg. På denne måten jobber vi for fred, rettferdighet og likestilling.

Opprettet av
Pengene utbetales til NORGES KRISTELIGE STUDENTFORBUND
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
NORGES KRISTELIGE STUDENTFORBUND er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×