LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Stig løper for Mampiaty

Stig løper for Mampiaty

Døve og blinde barn får mulighet til å gå på skole på Madagaskar

Førstkommende lørdag løper jeg Ryfast-løpet sammen med flere tusen andre. Det er ikke første gang jeg løper halvmaraton, men denne gangen foregår store deler av løpet i en uåpnet, undersjøisk tunnel. Det store spenningsmomentet: hva skjer de siste 5km når vi skal løpe i motbakke fra 292 muh og opp til overflaten? Hvor fort kommer blodsmaken i munnen? Vil det bli rekordmåling på makspuls? Kan dette bli dagen jeg tar det for langt og ender opp med å bryte hele løpet? 

For å gi meg selv en ekstra motivasjonsboost når det butter imot ønsker jeg å bruke løpet til noe mer enn en spennende opplevelse for meg selv. Paul Collier mener at den kristne kirke spiller en avgjørende rolle dersom vi skal nå FNs tusenårsmål for Afrika. I kronikken "Uten kirken, ingen utvikling" blir Collier sitert på følgende måte: ""Dersom vi skal nå FNs tusenårsmål i Afrika, er det bare en måte å gjøre det på: gjennom kirkene! De er de eneste institusjonene man finner på landsbynivå overalt, de er de eneste som virkelig bryr seg om de fattigste, kirkene er der for lang tid, de kjenner lokale språk og kulturer, og de har en etikk i ryggen for arbeidet som gjør at de kan håndtere pengene som følger med utviklingsprosjekter."

Kirken på Madagakar arbeider for at døve og blinde skal bli inkludert i samfunnet på lik linje med andre barn. NMS støtter kirkens døve- og blindeskoler, og dette året samler NMSU inn penger til disse skolene. Mampiaty er navnet på innsamlingen. Ordet er gassisk og betyr inkludering. Jeg ønsker å stå sammen med kirken på Madagaskar for at døve og blinde skal få en plass i fellesskapet. Bli med du også!


Stig løper for Mampiaty

7 165 kroner innsamlet

28 givere
Avsluttet 07.10.2019
119% av 6 000 kr
Stig Sunde sitt profilbilde
Verifisert
Stig Sunde
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Stig Sunde er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×