LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Utenforskap og ekskludering - Vi trenger støtte til drift.

Utenforskap og ekskludering - Vi trenger støtte til drift.

Alle bidrag som kommer inn vil uavkortet gå til å sikre driften i overgangen til 2020, og de ulike aktivitetstilbudene mange brukere benytter seg av.

Organisasjonen ATROP Støtte & Ettervernsenter ble stiftet i 2010 og er en brukerorganisasjon som har som formål å være et lavterskeltilbud og etterverntilbud for enkeltmennesker og familier som har opplevd:

  • Seksuelle, fysiske og psykiske overgrep / krenkelser.
  • Er pårørende, rusavhengig og/eller sliter med psykisk helse.

ATROP har hovedaktiviteten og administrasjonstilhørighet i Kristiansand og er ett supplement til det offentlige. Vi har årlig over 4000 henvendelser til ulike aktiviteter som innom stikk, telefon- og støttesamtaler, relasjonskurs, NADA øreakupunktur, temakvelder og ulike familie - og barneaktiviteter. I tillegg har vi en utstrakt oppfølgingstjeneste for risikoutsatte småbarnsfamilier og drifter vi to arbeidstreningskafeer (prosjekter i Songdalen og Arendal).

Bakgrunn for innsamlingsaksjonen kan du lese her: https://www.atrop.no/dette-har-vert-et-trist-og-vanskelig-ar-for-atrop Bilde under av ATROPs lokaler i Kristiansand.

Overgangen til nytt år

Som det fremgår av lenken over opplever vi i ATROP å bli ekskludert av administrasjonen og den politiske ledelsen i Kristiansand kommune ved fordeling av tilskudd for året 2019. Som en av få organisasjoner har vi måtte erkjenne at vi fikk vi null (0) kroner i driftstøtte av kommunen for inneværende år. 

I forkant av valget som fant sted. 9. september 2019 inviterte ATROP derved alle partiene til lunsjmøte og dialog, og vi har kunnet glede oss over at de fleste av partiene takket ja til invitasjonen og møtte oss i ATROPs lokaler for lunsj, omvisning og dialog. Støtten vi opplevde var udelt positiv og bekreftende. Vi håper og tror at 2020 blir et levelig år for Organisasjonen ATROP Støtte & Ettervernsenter, men vi er nå i en kritisk og vanskelig situasjon, og trenger bidragsytere og støtte fra lokalsamfunnet til å sikre driften i overgangen til 2020.

I ATROP har vi fullbooket avtalebok som består av støttesamtaler, ansvarsgruppemøter, samarbeidsmøter, hjemmebesøk og kriseoppfølging i hjelpeapparatet. Mange benytter åpent hus tilbudet som et sosialt treffsted, for ttverksbygging og NADA øreakupunktur som er et drop in tilbud. 

I tillegg følger vi opp mennesker som er hos oss i arbeidspraksis, arbeidstrening og rehabiliteringsprosesser både i Kristiansand, Songdalen og Arendal. De to sistnevnte via Arbeidstreningskafeene Leóns hjerterom(prosjekter).

De siste åtte (8) årene har ATROP tilført to 5 dagers sommerferieturer til Danmark for tett opp mot 140 små og store brukere (ulike familier hvert år) som lever i lavinntektsfamilier, i tillegg til månedlige aktiviteter for risikoutsatte barn og deres familier. Bildene under er fra en av familieturene sommeren 2019- Legoland med 65 små og stor brukere.



ATROP har etablert og drifter to (2) arbeidstreningsprosjekter (Kafe Leóns hjerterom) som har som formål å tilrettelegge for rehabilitering, aktivisering, sosialisering og økt livskvalitet for rusavhengige i rehabilitering og for mennesker som er langt vekk fra arbeidslivet. Arbeidstreningskafeene er åpne for allmenheten hvor intensjonen er å utvikle sosialt entreprenørskap. Bilde under er fra arbeidstreningskafeen i Songdalen.

ATROP jobber for et varmere og mer inkluderende samfunn og syns det er fryktelig trist at vi som organisasjon, og på vegne av alle våre brukere opplever det motsatte. ATROP er som nevnt over, nå i en kritisk og vanskelig situasjon, og trenger bidragsytere og støtte fra lokalsamfunnet. Vi vil være veldig takknemlige for alle bidrag som kan hjelpe oss å sikre overgangen til nytt år. Vi håper du vil være med å bidra med støtte og dele innsamlingsaksjonen, slik at vi kan unngå oppsigelser og avvikling av de ulike aktivitetstilbudene som mange av våre brukere beskriver glede og nytte av. 

Tusen takk til dere som setter av tid, og bidrar til å støtte og dele insamlingsaksjonen vår!

Utenforskap og ekskludering - Vi trenger støtte til drift.

1 550 kroner innsamlet

6 givere
Avsluttet 30.11.2019
0% av 300 000 kr
Jorun Marie Kveldro sitt profilbilde
Verifisert
Jorun Marie Kveldro
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Jorun Marie Kveldro er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×