Femfilm Oslo 2020
18 425 kr
67 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

36% av målet oppnådd
18 425 kr36 % av 50 000 kr

Femfilm Oslo 2020

Vil du støtte den nye feministiske filmfestivalen i Oslo? Vi planlegger å arrangere den aller første utgaven av Femfilm i 2020, og nå vi trenger din hjelp til å komme i mål. Hvis du vil ha mer feministisk film i monitor, er det nå du må slå til!

Femfilm Oslo er Norges nye feministiske filmfestival!

Debatten har rast rundt likestilling på filmfeltet siden #metoo virkelig skjøt fart høsten 2017. Femfilm Oslo er vårt svar på disse debattene, og vi mener det er på høy tid at også Norge får en dedikert feministisk filmfestival.

Hvem er vi?

Vi er en gjeng kvinnelige filmarbeidere som ønsker å bidra til større mangfold i filmverdenen. Dette ønsker vi å gjøre ved å arrangere en årlig festival hvor kvinnelige filmskapere står i fokus. Mer info om oss kan du finne på våre nettsider femfilm.no, vår Facebook-side og vår Instagram-konto.

Foto: Festivalsjef Helene Aalborg (t.v.) og styreleder Vigdis Lian.


Hva vil vi?

Vi vil vise fram den enorme bredden av film som produseres av kvinnelige filmskapere, ikke minst kvinner som er minoriteter på bakgrunn av etnisitet, geografiske hensyn, seksualitet, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, sosioøkonomisk status eller annet.

Vi vil vise fram film som kaster nytt lys på opplevelsen av å være kvinne i vår verden. Festivalen vil ha et sterkt fokus på nordiske perspektiver, inkludert fra de mindre kjente områdene og befolkningsgruppene fra Norden. Vi vil også vise både langfilmer og kortfilmer fra hele verden.

Hva nå?

Vi setter stor pris på hver en krone som ruller inn, men vi har også satt opp noen belønninger man kan få når man gir bestemte beløp – fra 150kr til 10.000kr. Her er det med andre ord noe for de fleste…

Det vi trenger aller mest hjelp av fra publikum akkurat nå, er penger til å leie kinosaler hos fantastiske Vega Scene midt i Oslo. Vi er sikre på at dette vil være den perfekte rammen for deres møter med spennende og engasjerende filmopplevelser!

VÅRE DELMÅL:

 • 30.000kr: Dekker leie av én kinosal for hele festivalperioden
 • 60.000kr: Dekker leie av to kinosaler for hele festivalperioden
 • 87.000kr: Dekker leie av to kinosaler for hele festivalperioden, samt Vegas største kinosal til både åpnings- og avslutningsseremoni.

Noe annet?

Belønningene som er oppgitt gjelder for privatpersoner og frivillige/ideelle organisasjoner. Representerer du en bedrift som har lyst til å støtte oss, nøl ikke med å ta kontakt med festivalsjef Helene Aalborg på helene (at) femfilm (dot) no.

Gi et valgfritt beløp

 1. Gi det du vil

  For deg som vil støtte oss med et valgfritt beløp

  Valgfritt beløp

  Ubegrenset antall

Velg en belønning

 1. Navnet ditt på takkeliste

  Gir du 150kr eller mer, vil du takkes personlig på våre nettsider og på en plakat under festivalen. Du kan også velge å gi gaven i noen andres navn.

  150 kr

  28 har valgt denneUbegrenset antall
 2. Håndskrevet julegavekort

  Julegaven til den som har alt!? Gi 200kr til festivalen, og få et håndskrevet julegavekort med navnet til den som skal få kortet – så kan du legge det under treet, med takk for støtte til en god sak.

  200 kr

  1 har valgt denneUbegrenset antall
 3. Rabattert festivalpass

  Som takk for denne gaven, vil du få en god rabatt på festivalpass for Femfilm 2020!

  500 kr

  6 har valgt denne24 stk. igjen
 4. Eksklusiv filmvisning

  Gir du 1000 kr til festivalen, vil du bli invitert til en eksklusiv visning av en film som ikke vises i det offisielle festivalprogrammet.

  1 000 kr

  20 stk. igjen
 5. Stemme på en film

  Som takk for å støtte festivalen med 5000kr, vil du få anledning til å stemme på din favoritt blant et knippe filmer som blir valgt ut av festivalsjefen. Vinneren av avstemningen vil vises på festivalen.

  5 000 kr

  10 stk. igjen
 6. Personlig hilsen på lerretet

  Velger du å gi hele 10.000kr, vil du få anledning til å komme med en personlig hilsen på kinolerretet før én av filmene på festivalen. Hilsen/budskap må godkjennes av festivalen.

  10 000 kr

  3 stk. igjen
Opprettet av

Orgnr. 922 118 027

Pengene utbetales til OSLO FEMINISTISKE FILMFESTIVAL
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
OSLO FEMINISTISKE FILMFESTIVAL er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×