LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp Nina med å få sønnen sin hjem

Hjelp Nina med å få sønnen sin hjem

Pengene vil gå til å dekke tysk begravelsesbyrå, hjemsendelse, begravelse i Norge og avgifter for gravsted

Når du plutselig står midt oppe i det værste marerittet du noen gang kan tenke deg som mor, og du oppdager at dette marerittet er virkelighet...

25.november 2019 fikk min vennine Nina den værste beskjeden en mor noen gang kan få. Din sønn er død. Alt raser sammen, en sønderknust mor. Det eneste og det kjæreste hun hadde var Marius, det har det alltid vært.

Første gang jeg møtte Nina var høsten 1999 da vi skulle begynne på sykepleierhøyskolen. Fra første dag vi møtte hverandre har vi holdt sammen og vi fikk et unikt vennskap. Et vennskap for livet. Jeg ble kjent med ei jente med et stort hjerte, ei jente som alltid brukte tiden sin hvis noen trengte et lyttende øre, ei jente som alltid løftet andre opp, uansett hvordan ting var.

Første gang jeg traff Marius var han 12 år gammel. En herlig liten gutt som strålte av godhet. En liten gledesspreder og som alltid hadde en kommentar på lur. En gutt det var utrolig lett å bli glad i.

Nina oppdro Marius alene. Etterhvert som jeg ble kjent med Nina fikk jeg også vite at hennes største drøm var å kunne bli sykepleier, slik at hun en dag kunne få seg en jobb der hun ville kunne klare å forsørge henne og Marius med en bedre økonomisk trygghet i hverdagen. Slik gikk det ikke. Nina ble uføretrygdet. Hun hadde fått konstantert 2 svulster i hodet som ikke lot seg operere, ME og kroniske smerter i kroppen. Hun klarte ikke å jobbe.

Årene gikk, men en hverdag med konstant dårlig råd, men jeg har aldri hørt Nina klage eller spurt om hjelp. Jeg tror nok aldri at jeg egentlig har forstått hvor ille dette har vært, men det forstår jeg nå.

De siste årene har Marius jobbet mye borte, og den siste tiden bodde han i Tyskland. Her giftet han seg, og har nå en sønn på 1 1/2 år. Savnet etter moren var alltid der, og savnet som Nina kjente på etter sønnen sin, var også ekstremt stort. Men han virket allikevel fornøyd og de hadde tett kontakt på nettet.

Sjokket var stort da beskjeden kom om at Marius var gått bort. Et mors hjerte er fullstendig knust.

Det viser seg at Marius og kona midlertidig bodde fra hverandre, derfor syntes hans kone at han burde få gravlegges i Norge der mamma'en bor. En mor har nå bare to ønsker før jul. Se sønnen sin, bare en siste gang og kunne få en grav å gå til. For å få dette til må han fraktes fra Tyskland til Skien på Ninas bekostning. Dette er kostnader som kommer i tillegg til den vanlige begravelsen. Kostnader Nina ikke har noen muligheter til å dekke uten hjelp. Det finnes ingen støtteordninger for slikt. Tro meg, vi har undersøkt.

Det er med stor ydmykhet jeg oppretter denne spleisen og ber om å hjelpe Nina om å få sønnen sin hjem, denne gang i kiste. 

Hun vil også trenge økonomisk hjelp til begravelsen. Så har du lyst til å hjelpe til med et bidrag så skal du vite at dette mottas med en stor ydmykhet og takknemlighet. Ingen bidrag er for små. Del gjerne. 

Takk!


Hjelp Nina med å få sønnen sin hjem

98 526 kroner innsamlet

378 givere
Avsluttet 24.12.2019
98% av 100 000 kr
Nina Hansen sitt profilbilde
Verifisert
Nina Hansen mottar pengene
Lena Anette Forberg sitt profilbilde
Ikke-verifisert
Lena Anette Forberg
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Lena Anette Forberg er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×