OPPDATERT! SE BESKRIVELSE! Betale boten for Gunnar Stålsett + Julegave til Lula Tekle
313 550 kr
1 667 givere
Avsluttet

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

627% av målet oppnådd
313 550 kr627 % av 50 000 kr

OPPDATERT! SE BESKRIVELSE! Betale boten for Gunnar Stålsett + Julegave til Lula Tekle

10 000 kroner går til å dekke boten til Gunnar Stålsett. Alt overskytende gis som en julegave til Lula Tekle NB: Oppdatert - Innsamlede midler over 80 000 går til Mennesker i Limbo etter ønske fra GS

NY OPPDATERING 20.DESEMBER 

Tusen takk til alle givere!

Sammen har vi vist vår støtte i denne saken og samlet inn nesten 80 000 kroner til Gunnar Stålsett og Lula Tekle

Vi har nå snakket med Gunnar Stålsett, som takker dypt og ønsker at videre støtte som blir samlet inn her på Spleis blir gitt til organisasjonen Mennesker i Limbo som arbeider for papirløse - du kan lese mer om dem her:

https://www.facebook.com/MILNorge/


NB: VI HAR NÅDD VÅRT OPPRINNELIGE MÅL BARE I LØPET AV ET PAR TIMER!! Tusen takk til alle dere som har gitt, det gir håp i førjulstiden om at det også er mange av oss som heier på medmenneskelighet.  Merk at jeg nå har økt beløpsgrensen sånn at de som fortsatt ønsker å gi til gave til Lula Tekle har muligheten. Stålsett sa etter rettsaken at han nå må slutte å betale henne for arbeid, så en videre gave nå blir gitt til henne som et symbol på hans støtte til henne, som han nå ikke kan utøve lovlig. 

--

Hva er julen for deg? 

I det siste har vi sett flere eksempler på hvordan politiske vedtak og lover går på tvers av det vi ønsker å se på som tradisjonelle norske verdier -  menneskelighet og nestekjærlighet. Vi har lest om tannlege Mahsa Aghabararian som ble forsøkt utvist og skilt fra sin norske mann og 6 måneder gamle baby og barn av asylsøkere som må skifte asylmottak opp til fem ganger på et par år, og tvinges til å kaste leker og utstyr hver gang de flytter. I dag fikk Gunnar Stålsett 10 000 kroner i bot og en betinget fengselsdom for å vise medmenneskelighet i en desperat situasjon. Lula Tekle som både hadde jobb og leilighet, mistet alt når hun som ureturnerbar asylsøker verken kunne reise hjem eller fortsette et verdig liv her. 

Stålsett sier selv etter dommen: 

Det er viktig at vi fortsetter å betrakte dette som en verdikamp der humanitet og menneskerettigheter også gjøres gjeldende for de svakeste blandt oss. 

La oss i disse juletider, som et symbol på at vi fortsatt ser lenger enn vår egen nesetipp, vår egen familie og vår egen lykke, spleise på boten til Gunnar Stålsett. Og la oss i tillegg gi Lula Tekle en ordentlig julegave!Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 916 450 974

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Silje Haavet Golden er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi digger
Se flere spleiser vi digger

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×