Koftegruppa
16 180 kr
57 givere
Avsluttet
16 180 kr101 % av 16 000 kr

Koftegruppa

Fortsatt drift av www.koftegruppa.no. Ivareta gamle oppskrifter og samle de inn.

Facebook har aldri vært et egent sted for et digitalt arkiv, selv om man har forsøkt å systematisere oppskriftene i album her inne. Det skjer noe hver gang Facebook gjør en oppdatering. Arkivet nærmer seg 4000 oppskrifter, og rundt regna vil det si at det er utgitt rundt 10 000 oppskrifter i årene 1923 - 1990. Det gjenstår en hel del innsamling enda. Tilbake i 2016 like før jul, var jeg så frustrert etter en Facebook oppdatering som gjorde at alle album stokket seg som en kortstokk. Jeg hadde brukt utallige timer på å ordne disse albumene siden starten i 2013, og tenkte at dette gidder jeg ikke lenger. Jeg henvendte meg i gruppa her og lurte på om medlemmene var interesserte i å betale et årsabonnement for å få det på nett. Det var nesten et enstemmig ja, så jeg satte i gang. I begynnelsen av februar var det klart for lansering. Det er enormt mange timers jobb som ligger bak å lage en nettside, og å fortsette drift og utvikle det videre. Et konkret eksempel er at på et galleri med å legge inn bilder som har en link til PDF av oppskriften bruker jeg 46 timer på å legge inn alt.

Jeg hadde håpet på å kunne ta meg ut lønn etter hvert, men slik har det ikke gått. Grunnen til at jeg gir meg er selvsagt den økonomiske biten, men også det at jeg har ikke tid lenger. Jeg er i den fasen av livet hvor jeg må få bort alt av tidstyver som gjør at jeg jobber gratis, og fokusere på det som gir meg inntekt.

Den økonomiske biten

År 1 - 2017 var et godt år. Det kom til mange medlemmer, og satt igjen med et pent overskudd. Men, jeg turte ikke å ta ut disse pengene som lønn for jeg visste ikke hvordan det ville bli videre.

År 2 - 2018 gikk akkurat i null. For medlemsmassen hadde blitt innskrenket til under halvparten. Nå turte jeg i hvert fall ikke å ta ut lønn, så pengene fra 2017 fikk stå.

År 3 - 2019 ga et ørlite overskudd, men det gikk rett til å betale faktura fra Domeneshop.

Å drifte en nettside av det formatet som et digitalt arkiv koster en hel del, ikke bare domene, men man må ha en god plattform som klarer å håndtere all data og man må ha et stort webhotell. I tillegg har jeg heller ikke tatt med i beregningen hvor mye slitasje det blir på utstyr (data og scanner) av å drifte en så stor nettside, og jeg er rett og slett ikke interessert i å kjøpe meg nytt utstyr for å jobbe gratis. Det tror jeg alle kan være enige i. Mac’en min begynner å bli en sliten kar, så den går i svart etter en time når jeg jobber med arkivet på grunn av at nettsiden tar opp for mye minne, så optimalt sett burde man hatt en stasjonær PC eller en iMac for å jobbe med dette. Jeg har heller ikke tatt med i beregningen andelen siden bruker av betalte programmer som Adobe Photoshop og Acrobat som er programmer jeg bruker til bilderedigering og å lage PDF’er. Det jeg har tatt med i beregningen er utgifter jeg har hatt til å samle inn oppskrifter. Det ligger mye omkring i det langstrakte landet vårt, og en hel del muséer vil at jeg skal komme for å scanne de oppskrifter de har, men det er ikke penger til å reise dit.

Jeg har henvendt meg før til både Digitaltmuseum og Nasjonalbiblioteket i håp om at de vil overta alt, men de synes det blir for dyrt. De beregner også i sin kalkyle at dette er en heltidsjobb for 1-2 personer, i tillegg til utstyret de trenger. Jeg har også i 3 år søkt alle mulige steder etter støtte uten å få et eneste positivt svar.

Koftegruppa burde egentlig ha blitt en forening slik at man kunne fått tilgang til å søke midler som grasrotandel, men for å bli det må man ha et styre. Ingen har meldt seg til å være en del av en arbeidsgruppe, så litt håpløst at man da skal finne frivillige til et styre. Det er heller ikke noe jeg orker å dra i gang, siden jeg slutter etter 2020. Det får være opp til den som skal overta siden, om jeg finner noen til det. Fremtiden til siden er fortsatt usikker.

Det har blitt nye betingelser fra 07.01.2020.

Medlemsprisen har økt til 65 kr, og du betaler nå for det året du melder deg inn. Så den 01.01.2021 må du betale for et nytt år, osv for hvert år. Ingen endring for dere som allerede har et medlemsskap, det går til det går ut, dvs. et år fra den dagen dere kjøpte det. Endringen skjer først 01.01.2021 for eksisterende medlemmer.

Sammen er jeg sikker på at vi kan redde Koftegruppa sitt arkiv i 2020❤

Opprettet av
VerifisertTone Loeng
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Tone Loeng
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Bygg inn
Tone Loeng er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×