LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Nakkeoperasjon for Kari Moe i New York 💞

Nakkeoperasjon for Kari Moe i New York 💞

Nakkeoperasjon i New York.

NAKKESKADET, KNUST, ØDELAGT OG FORLATT FOR Å DØ AV NORSKE LEGER.

For 1 år siden filmet Anne-Lise meg og spurte hva jeg trengte. Den gang trodde jeg at jeg skulle få hjelp fort. Nå er jeg dessverre lang verre og i en fryktelig tilstand.

Kjære dere.

Jeg er en to barns mor som nå trenger din hjelp om jeg skal klare meg videre. Jeg har så lyst å være her videre og se mine to fantastiske gutter videre i livet. Men nå er det trått og vanskelig. Etter at jeg ble alvorlig skadet, fikk jeg ingen hjelp av norske leger, fordi denne type nakkeskade kommer i en vanskelig kategori av ekstremt komplisert/innblanding av forsikringsselskap/veldig farlig og leger i Skandinavia vil ikke røre deg om du blir alvorlig nakkeskadet m mindre du knekker nakken. Så jeg var så dårlig at jeg klarte meg ikke lenger hjemme uten hjelp og valgte å dra til utlandet for å få operasjon. Men jeg hadde lite penger og hadde ikke mulighet til å dra til ekspertene i USA. Det gikk galt og skruene var infiserte da de ble satt inn og det har endt med at jeg etter flere forsøk med infisert metall og infeksjoner nå har løst metall inni hodet og nakken - og en hodeskalle som er nå løs og sklir inn i hjernestammen og nervesystemet. Jeg har blitt verre og verre og nå er det ulevelig og egentlig krise. Jeg må få hjelp så fort som mulig. Det er tungt å puste, jeg har spasmer i øyet, tungen/ganen og det er som å bli operert med skalpell i hele munnen uten bedøvelse. Smerter i hodet, ansikt, munn er ekstreme. Kvalme, svimmelhet, hjerterytme som er helt på avveie. Det knaser i bein og hodet sklir bakover når jeg tørker ansiktet litt for hardt m håndkle. Og hodet sklir til siden når jeg reiser meg opp i stående stilling. Følelsen av å bli kvalt fra innsiden av strupen når hodet er sklidd ut av stilling og jeg kan nesten ikke snakke lenger på kvelden eller gå. Må sitte urørlig på en stol mesteparten av dagen.

En amerikansk lege sier han er i stand til å hjelpe meg, men jeg trenger hjelp til å klare regningen. Det er svært dyrt på amerikanske sykehus. Så jeg må legge all stolthet til side for mine barns skyld og be folk om hjelp til å samle inn i spleiseaksjon. Jeg forventer ikke at folk m lite penger skal gi mye, men om mange nok deler spleisen, så kan små bekker gjøre stort utslag. Jeg håper så mange som mulig vil hjelpe å dele og kanskje gi litt hver. Jeg er dypt og inderlig takknemlig for all hjelp! Tusen tusen takk! 

Historie skrevet av Helene Dillner: I 1997 slo en psykisk syk medarbeider henne ned i bakhodet med en bok, mens hun satt intetanende ved skrivebordet sitt på jobb. Kari havnet på sykehus og slet etter dette med intense smerter i nakken og hodet, men hun fikk ikke hjelp fra helsevesenet i Norge. Fikk ikke hjelp i Norge, et av verdens rikeste land, hvordan er det mulig?

Etterhvert klarte ikke Kari å jobbe eller å fungere normalt mer og i sin desperate kamp etter å leve uten invalidiserende smerter, så opplevde hun å bli totalt avvist i alle instanser som sterkt pleietrengende pasient, for nakkeskader eksisterer ikke i Norge. (Se ref. 1.)

Er du den som er så uheldig å få problemer med nakken og nakkesmerter i Norge, så skal du vite at du blir overlatt til deg selv for å pines til døde- sakte, men sikkert i ditt eget hjem. Hjemmet blir ditt personlige fengsel, fordi smertene er så intense at det eneste man kan gjøre, er å ligge helt i ro. Kroppen er ditt eget private torturkammer.

I disse corona-tider fikk nordmenn i begynnelsen føle litt på hvordan det var å være innestengt i sitt eget hus og hjem, men dere hadde da muligheten til gå rundt i huset, kanskje ta en liten tur på butikken eller en liten luftetur? 

Kari har ikke den muligheten. I flere år har hun hatt så enorme smerter at hun ikke klarer å begeve seg et par meter engang. Hun må sitte helt stille på en stol med enorme mengder med sterke smertestillende hver eneste dag. Hun har ikke vært utenfor huset sitt på flere år og har ikke kjent frisk luft som alle oss andre. Et av hennes største ønske, er å se havet igjen. Se bølgene, fargene, himmelen og kjenne lukten av salt sjø.

Det er høy selvmordsstatistikk blant de nakkeskadde (Se ref. 2.) Smertene er intense, men Kari ønsker ikke å gi opp fordi hun er enslig mor til 2 flotte sønner som hun ønsker å se vel i havn før hun gir opp. Slike nervesmerter fra nakken er umulig å beskrive for andre som aldri har hatt dette.

Nakkeskadde er som en pariakaste i Norge, som har fått alle pasient- og menneskerettigheter brutt, for hvem bryr seg? Dessverre ikke flere enn de nakkeskadde og deres pårørende, for de vet hvilket helvete man går gjennom. Når hodet ikke sitter festet på resten av kroppen via nakken, så kan man jo bare forsøke å forestille seg hvilke smerter dette gir.

Norge forpliktet seg i Stortinget til å følge WHOs retningslinjer for nakkeskader i 2009, men frem til dags dato i 2020 (dvs 11 år), har ikke dette skjedd og sviket er ikke bare et juridisk overtramp, men også en menneskelig forakt for de nakkeskadde.

Følgende vedtak fra Stortinget angående nakkeskader i 2009:

Vedtak 484:
Stortinget ber Regjeringen sørge for at alle parter som forholder seg til nakkeskader, må forholde seg til WHO’s retningslinjer gjennom å bruke ICD-10-koding og ICF ved bruk av DRG (diagnoserelaterte grupper) og diagnostisering, behandling, oppfølging, skadeomfang, jus og forsikring.»
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Vedtak/Sak/?p=43453 (Se ref. 3.)

Norge er derfor innklaget til ESA flere ganger for brudd på menneskerettighetene. ESA har nå tatt saken ( Se ref. 4).

Siden Kari ikke fikk hjelp i Norge, ble hun operert i utlandet for noen år siden ved å sette inn stålstag og flere skruer i nakken. Hun betalte for operasjonen selv av sin egne midler og det er en kjennsgjerning at nakkeskadde selger hus og hjem i et forsøk på å overleve. Dette er Norges
egentlige
ansvar, så vi får håpe at Norge blir knust av ESA i menneskerettighetsdomstolen.

Karis stålstag og skruer har dessverre løsnet, hvilket tilsier at hver gang Kari feks. nyser eller hoster, så er det en fare for at staget kan brekke nakkevirvlene hennes. Bare det å  ligge og sove er fylt med risiko, fordi staget kan brekke nakken. Det er spesielt 2 skruer i øverste nakkevirvel som har løsnet og som hun kjenner på hver eneste dag. Siden alt er løst, er dermed både hodet og nakkevirvlene løse igjen. Dette sklir så inn i ryggmargen slik at hun får respirasjonsproblemer, for her ligger nervene til pustesenteret.


Kari har ikke tid til å vente på noen dom fra ESA, ei heller tid til at menneskerettighetsadvokater skal ta saken hennes, for Kari er døende og legger seg med den visshet om at hun kanskje ikke våkner opp til neste dag.
Hun har funnet en dyktig lege som er villig til å operere henne, men operasjonen i USA er kostbar og koster alene 1,4 mill kroner. Ingen i Norge kan utføre denne operasjonen, fordi de har hverken kunnskap eller kompetanse.

Vi håper og ber en instendig bønn om at dere kan betale inn på Karis spleis, en spleis som vil gi Kari tilbake livet hennes. Hun fortjener livets rett. Det er bedre at dere gir 10 kr, enn at det ikke blir gitt noe i det hele tatt. Som god venninne, ønsker jeg ikke at Kari skal lide mer, for et mer varmt og godt menneske skal man lete lenge etter <3

Hvis dere ønsker å lese om generell informasjon om nakkeskader og de nakkeskaddes kamp for å få rettmessig hjelp, kan dere gjerne se denne linken og finne verdifull informasjon, hos Nakke- og kjeveskaddes landsforening: https://www.facebook.com/tmdforeningennorge/

Vi takker ydmykt for alle bidrag som blir gitt.

“No one has ever become poor by giving.”
Anne Frank, diary of Anne Frank: the play

Her kan dere lese mer om Kari fra 2016:

https://www.nakkeogkjeve.no/2016/10/03/ble-skadet-og-satt-i-avmakt-har-reist-jorden-rundt-for-behandling/

Ref 1:
https://www.nakkeogkjeve.no/2020/02/24/helseministeren-totalt-uten-tillit-blant-nakke-og-kjeveskadde/

Ref. 2:

https://www.raumnes.no/nyheter/min-fetter-trond-orket-ikke-a-leve-med-smertene-og-tok-sitt-liv-hans-siste-onske-var-at-ingen-andre/

Ref. 3:

https://www.nakkeogkjeve.no/2019/04/03/norge-vil-fortsette-med-a-nekte-nakkeskadde-rett-til-helsehjelp/

Ref. 4:

https://www.nakkeogkjeve.no/2018/02/19/brev-til-esa/

og

https://www.nrk.no/norge/esa-tar-norge-til-retten-for-regler-om-sykehusvalg-1.14829544

og

https://www.nakkeogkjeve.no/2019/10/31/nakkeskadde-nektes-eos-rettighetene-sine-systemsvikten-er-total/

Meet Kari. This is Kari Moe, a 54 year old woman from Norway. She always was a good citizen and worked really hard for so many years, helping people the best she could. She took a long education; first in psychology at the university and then as a physical therapist. She worked in a big hospital outside Oslo (capitol of Norway) when she one day got promoted and got a leading physical therapist job to be in charge of all the surgical departments of the hospital. One day at work, she was sitting in her office, when a jealous co worker came in from behind her and hit her really hard with a heavy book, in the back of her head. She got a concussion, she was admitted to her own hospital and got a severe neck injury.

During the years to come, she tried every treatment available, but she only got worse and worse. And even when she had to be picked up in an ambulance for so many times with severe pain and neurological symptoms, she never got any help from the hospital. They refused to help her year after year.

And she realized that if you get a dangerous and severe neck injury in Norway, you are left on your own. You get no help whatsoever. You are left to a life in massive torture and devastation and you do not get any help at all. Your home gets turned into your own personal prison, because the only thing you can do, is to stay completely still, sitting on a chair unable to move, or stay in bed in a cold and dark bedroom. Your body has now been turned into your own torture chamber. And the doctors turn their back on you, and leave you on your own, somebody even laughed while telling her that he was able to help her, but he didn`t want to.

Now, when the corono virus has turned the world upside down, people might have for the first time in life, get to feel what it`s like to be shut inside in their own houses, being forced to stay inside without the possibility to go outside, hang with people, go shopping, meet friends and family, go to the movies or go to a party and enjoy life with friends. But you might still be able to go to the grocery shop or go for a walk? Well, Kari can`t even do this. For the last 2 years, she has had so insane amount of pain that she can`t even move for more than inside her house, move from bed and to a chair and back. And she is on huge amounts of pain killers, but still the pain is so severe she can barely sit up and talk to her own son. She hasn`t even been outside her own house for the last 2 years.

One of her biggest dreams is to see the ocean again, the colours of the sky, feel the smell of the ocean. To be able to get outside and feel the wind in her hair.

The suicide numbers are so big among the severely injuried neck patients. And she has thought that it would be wonderful to be able to be without this pain. But she does not want to give up on her wonderful sons. She has two sons who mean the world to her and she wants to see them grow up and become ready to meet the world on their own. They are her biggest happiness and the whole world to her. But now the pain from the injury and the damaged implants are about to kill her.

She had a surgery that failed and the implants she got in her head and neck vertebraes have gotten lose and the result is that the skull is not attached firmly to the spine anymore. The skull is sliding into the brain stem and the spinal cord and the symptoms are horrible. Breathing issues, extreme pain in the entire head, face, arms, fingers, mouth, teeth, eyes, ears and neck. When the skull hits the nerves that goes to the heart, the heart rate will explode into a disaster, leaving her to fear for her life.

Norway has obliged to follow WHOs` guidelines for neck injuries from 2009, but today in 2020 – the government has not made any changes in the laws at all for the last 11 years. They show the neck injuried patients a complete lack of humanity and contemt, and they do not show any kind of sympathy for some of the most severely injuried patients in the country. This is a legal crime and a moral and ethic despicable lack of responsibility from the Norwegian politicians, doctors and health department. They let the insurance company rule and have given the insurance companies all they ever wanted. On behalf of the injuried.

Norway has been charged with severe legal wrong doing from ESA (the European EFTA Surveillance Authority) because the country is breaking the laws from EØS and they are not following the guidelines from WHO and refuse to use the ICD-10 codes regarding neck injured patients. So the ESA has told Norway that they are violating the human rights by not giving people diagnoses and treatment that are their rights.

https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Vedtak/Sak/?p=43453 (Se ref. 3.)

Since Kari did not get any help from doctors in Norway, she had to go abroad and get implants and screws in her neck in a massive surgery. She had to pay for it all by herself, and this costs a fortune and she had to spend all her money, her heritage from her parents and take loans and she now has a massive debt. And when this surgery failed, because the surgeon was not qualified enough, she has to do It all again. But this time, she needs to see the most skilled surgeon in the world.

She finally found a surgeon who has this special skills and he has done these surgeries thousands of times and is very skilled and trained. He has gone through her scans, discussed the case and found all the problems that needs to be solved. And he has made a thorough report. He will remove the broken screws that are left in the 1st neck vertebrae, remove the screws that are too long and almost goes into the brain and stopps the blood flow, remove the lose implants that goes between the head and the neck vertebraes, and replace them and fixate the lose vertebraes that keep pressing themselves into the spinal cord.

So now, we are asking a prayer to you all: Please help Kari with this fundraise to save her life. So she can live with her beautiful children, and have a life again. She deserves it. After all those years of insane pain and sorrow.

So if you can give 1 dollar, it is better than nothing! Please help if you can, and help share her story so many times, that enough people get to see this, and if everybody helps out a little bit, in the end, it might be enough?
As a good friend of her, I do not want her to suffer anymore, because she is a loving and caring person and she truly deserves help.

So please help Kari and save her life.

We are so grateful if you will help, and all of us who care about and love her, are truly humble and grateful if you will help her.

“No one has ever become poor by giving.”

― Anne Frank, diary of Anne Frank: the play

To help pay from abroad:

IBAN-kontonummer

NO3695811057976

BIC-kode

VVELNO21XXX

or with paypal: paypal.me/KariMoe

This picture is 4 years ago. When pain was controllable. And now she says she feels like a 90 year old woman who can barely walk, and with no future if she doesn`t get help.

Nakkeoperasjon for Kari Moe i New York 💞

194 085 kroner innsamlet

684 givere
Avsluttet 17.06.2021
13% av 1 400 000 kr
Anne-Lise Grønvold sitt profilbilde
Verifisert
Anne-Lise Grønvold
står bak spleisen
Kari Moe sitt profilbilde
Verifisert
Kari Moe mottar pengene
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Anne-Lise Grønvold er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×