Helaftens dokumentarfilm om Kim Friele og Wenche Lowzow og den norske homobevegelsen
24 900 kr
44 givere
Avsluttet
Denne knappen scroller ned til dele-knappene, hvorav den første heter «Del på Facebook».

En tjeneste fra Logo SpareBank 1

3% av målet oppnådd
24 900 kr3 % av 800 000 kr

Helaftens dokumentarfilm om Kim Friele og Wenche Lowzow og den norske homobevegelsen

Retten til å være annerledes og retten til å elske den du vil, er ingen selvfølge. Den må forsvares og kjempes for. Derfor er filmen viktig. Støtten er avgjørende og alle beløp som kommer inn vil gå til å gjøre filmen ferdig.


(you can enable english subtitle for the video)

Å aktivt gå inn for at lesbiske og homofile har samme verdi og rett til å leve som alle andre mennesker har bokstavelig talt kostet krefter, blod og tårer. Men det har nyttet og mye er oppnådd. Det vil filmen dokumentere.

Aktivisten Kim Friele og stortingspolitikeren Wenche Lowzow førte an i homobevegelsens kamp for rettigheter i mesteparten av tiden fra 70-tallet til i dag. Samlivet deres ble et levende symbol på retten til kjærlighet. Mot alle odds fikk Kim overbevist politikerne til å avkriminalisere homofile og helsemyndighetene til å fjerne homofili som sykdom. Senere var hun primus motor for innføringen av rettsvern og partnerskapslov for lesbiske og homofile. Kims og Wenches innsats mot fordommer er historisk og vært med på å gjøre Norge til et bedre land å leve i.

Filmen gir et nærgående bilde av de to, ikke minst av Kim som enslig i tiden etter at Wenche døde i 2016. Samtidig vies god plass til viktige og dramatiske hendelser i homokampen hvor også flere andre bidrar med synspunkter, informasjon og selvopplevde historier.

Liew Ceng Teng, Lydtekniker og filmmaker, er initiativtaker til prosjektet. Kims pågangsmot og innsatsvilje ga ham inspirasjon til ideen om å lage filmen. Med det for øye innledet han et samarbeid med personer som har kunnskap og erfaring fra norsk homobevegelse.

Til nå er det gjort mange timer med filmopptak, men fortsatt gjenstår en del for å ferdigstille filmen. Å få det til, trengs mer støtte. Her håper vi på din hjelp. 

Det som gjenstår er noen flere opptak og research. Deretter går vi i gang med redigering/klipping, musikk, teksting og lansering. Målet er å få filmen vist på kinoer i hele Norge, senere i andre land og på TV, evt. på Netflix eller Nordic HBO - f.eks. ved å få en av selskapene som co-produsent om mulig.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til Ceng Teng Liew
Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
QR-kode
Bygg inn
Ceng Teng Liew er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser under!

Se spleiser vi heier på
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×