Arbeid mot kjønnslemlestelse av unge jenter i Mali
9 300 kr
6 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

9 300 kr103 % av 9 000 kr

Arbeid mot kjønnslemlestelse av unge jenter i Mali

Pengene som kommer inn vil gå til NMS prosjekt i Mali - Arbeid mot kjønnslemlestelse i Mali

Til min 70-års dag ønsker jeg ikke gaver til meg selv, men heller støtte til et prosjekt i NMS regi - Arbeid mot kjønnslemlestelse av jenter i Mali:

Gabdo Cissé er selv mor til tre jenter. Siden 2015 har hun vært koordinator og leder for PDRM som er misjonens landsbyutviklingsprosjekt i Mali.

– Vi er 14 ansatte, sju kvinner og sju menn, forteller Gabdo. – Målet for arbeidet vårt er å stanse praksisen med kjønnslemlestelse av jenter. I tillegg hjelper vi landsbyer til å etablere spare- og lånegrupper for ungdom og kvinner.

VIKTIG KUNNSKAP

Før hun begynte å jobbe i PDRM var ikke Gabdo bevisst på skadevirkningene av kjønnslemlestelse. Hun er takknemlig for at hun fikk del i denne kunnskapen i tide til at hennes egne tre jenter har gått fri. Det er også viktig for henne at andre ser at hun lever som hun lærer.
– En dag kom den ene jenta mi til meg og fortalte at en gammel kone hadde løftet på skjørtet hennes og kikket på henne. Jeg sa at hun ikke skulle bry seg om det, at jeg skjønte hvorfor hun hadde gjort det.

TRE LANDSBYER SA NEI

Arbeidet går framover. I 2018 var det tre nye landsbyer som forpliktet seg til å slutte med kjønnslemlestelse av jenter. – Jeg må innrømme at da jeg startet i denne jobben trodde jeg egentlig ikke at kampen mot kjønnslemlestelse kunne vinnes. Men nå tror jeg at vi kommer til å klare det. Jeg vil faktisk si at vi er i ferd med å vinne, sier Gabdo begeistret.

– Det sier jeg fordi vi ser at flere og flere engasjerer seg. Landsbyer kontakter oss og ber oss komme. De religiøse lederne er tydelige på at kjønnslemlestelse ikke har noe med religion å gjøre.


Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Inger Elise Berge er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×