LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Kronerulling for Fretex-varsleren Per-Yngve Monsen

Kronerulling for Fretex-varsleren Per-Yngve Monsen

Målet for kronerullingen er å dekke Monsens saksomkostninger. Dersom det etter dette skulle være midler igjen, vil disse gå til et veldedig formål bestemt gjennom stemmegivning på Monsens Revelje på Facebook.

Målet for kronerullingen er å dekke Monsens saksomkostninger. Dersom det etter dette skulle være midler igjen, vil disse gå til et veldedig formål bestemt gjennom stemmegivning på Monsens Revelje på Facebook.

Høsten 2016 varslet Per-Yngve Monsen om Fretexledelsens behandling av en ansatt. Han ble umiddelbart utsatt for en rekke negative handlinger som ikke kan oppfattes som annet enn sterke gjengjeldelser. Dette kulminerte med at Fretexledelsen få måneder senere fjernet stillingen hans, og dermed kunne si ham opp da han takket nei til en underordnet stilling. I den påfølgende rettsprosessen tapte Per-Yngve både i Tingretten og Lagmannsretten. Han ble fradømt stillingen sin i tillegg til å måtte betale motpartens saksomkostninger. Dette til tross for at retten anerkjenner Per-Yngve som en varsler, som i aktsom god tro sa ifra om konsernledelsens lovstridige handlinger.

Som takk fra Fretex mistet han jobben, og som takk fra domstolen må han dessuten betale Fretex sine saksomkostninger. For oss som har fulgt med på rettssakens gang, er det sjokkerende å se hvordan Monsen er møtt med uforklarlig motstand av det norske rettsapparatet. Solide bevis og sterke vitneforklaringer som taler Monsens sak, er systematisk og konsekvent ikke inntatt i kjennelsene. Den rettslige behandlingen Monsen er utsatt for, er et alvorlig systemovergrep som han nå må prøve for domstolen i Strasbourg. Prosessen er svært kostbar, og med allerede nærmere 1,5 millioner kroner i saksomkostninger trenger Monsen all hjelp han kan få! Monsens sak er alles sak da den omhandler retten til å ytre seg, til å forsvare andre, til å stå opp mot overgrep, uten å måtte frykte alvorlige konsekvenser. Ønsker vi et samfunn der varslervernet i praksis er totalt fraværende, og hvor urett og dårlig behandling blir tiet i hjel, fordi ingen tør å si fra i frykt for represalier og økonomisk ruin? La kronene rulle Monsens vei og vit at du også bidrar i kampen for din og min ytringsfrihet, og større trygghet for varsling i arbeidslivet!

Kronerulling for Fretex-varsleren Per-Yngve Monsen

180 650 kroner innsamlet

631 givere
Avsluttet 29.05.2020
12% av 1 500 000 kr
Per-Yngve Monsen sitt profilbilde
Verifisert
Per-Yngve Monsen mottar pengene
Verifisert
Mattis Birger Thørud
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Mattis Birger Thørud er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×