LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Ørjans kamp mot MS - En RE-start i starten av  et ungt liv.

Ørjans kamp mot MS - En RE-start i starten av et ungt liv.

Vi ønsker å gi Ørjan en restart i starten av hans unge liv, med HSTC-behandling i kampen mot MS.

Ørjan Balto Hansen, 24 år, en ung mann i sin beste alder og med verden for sine føtter. 

Dette er altså en ung mann i starten av sitt voksne liv med store ambisjoner for fremtiden. Han jobber i dag som maskinfører hos Workinn AS i Tromsø med lange og krevende arbeidsperioder, samtidig som han tar videre utdanning for å bygge på sin karriere. Han har nylig kjøpt seg leilighet sammen med sin samboer Mailinn, og sammen ønsker de å bygge en trygg og god fremtid sammen. 

For en liten stund siden merket han "stråling" i ryggen etter en treningsøkt. Han tenkte ikke mere over dette og trodde det var en muskelknute. Etter tre uke med plager begynte det å komme nummenhet i den ene foten, og uka etter i hånda. Nå har strålingen økt til hele kroppen og nummenheten har spredt seg til store deler av kroppen som har ført til meget stort ubehag. For ca 2 uker siden gikk han, etter press fra sin mor som hadd sine klare mistanker , til fastlegen som raskt henviste han til nevrologisk avdeling med Universitetssykehuset i Tromsø. Der fikk han diagnosen agressiv Multippel Sklerose. 

  • Multippel sklerose (MS) er en kronisk betennelsesykdom i sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen). MS gir ulike symptomer, avhengig av hvilke områder som påvirkes av betennelsen. De vanligste symptomene ved MS er utmattelse (MS-fatigue), tremor, vannlatingsproblemer, kognitive forstyrrelser, gangvansker og ustøhet, redusert syn og synsforstyrrelser, muskelsvakhet, endret følesans og koordinasjonsvansker.  

Diagnosen er altså på plass, og da finnes det håp! 

I 2001 fikk hans mamma samme diagnosen, og etter mange år med plager fant hun endelig et håp i Russland. HSTC-behandling. 

Dette er en behandling hvor man enkelt forklart  Re starter med autologer stamceller med cellegiftbehandling (se her).

Hvorfor reise ut for HSCT så raskt etter diagnose? I 2015 startet vi innsamlingsaksjon for hans mamma Monica Balto, og på 8 måneder hadde vi samlet inn over 400.000 kroner for å gi henne denne behandlingen. Hun kom i kontakt med dr. Federenko og hans team v/A A Maximov Hospital i Moskva. De er ledende i verden på denne type behandlig, og fra første stund følte hun at hun var i trygge hender. Hun var utrolig heldig og fikk plass til behandling i 2016. Da hun kom dit hadde hennes MS utviklet seg til sekundær progressiv MS hvor hun hadde blitt mer og mer handikappet. 

Les mer om hennes historie her

På grunn av hennes lange sykdomsbilde vil hun aldri bli 100% symptomfri, da skadene som allerede er påført kroppen over lang tid ikke vil gå bort. Men på grunn av denne behandlingen har utviklingen av sykdommen stoppet opp, og ingen nye symptomer kommet til.

Vi ønsker svært gjerne å kunne gi Ørjan den samme muligheten som hans mamma, før det har gått for langt og kroppen har fått ureversible skader. Han har derfor allerede startet opp søknadsprosessen og har kommet i kontakt med Dr. Federenko og hans team. 

Hvorfor får man ikke denne behandlingen i Norge? Dette er ikke godkjent som en førstelinjes behandling i Norge , da dette fortsatt er under en forskningsprosess. Kun et lite antall vil få tilbud om denne behandligen de neste årene, dette har vi IKKE tid til.

Hjelp Ørjan Balto i dag, til en restart i starten av et ungt liv.

Les mer om hans mamma Monica sin reise herØrjans kamp mot MS - En RE-start i starten av et ungt liv.

408 852 kroner innsamlet

685 givere
Avsluttet 04.12.2020
81% av 500 000 kr
Ørjan Balto Hansen sitt profilbilde
Verifisert
Ørjan Balto Hansen mottar pengene
Jan Erik Balto sitt profilbilde
Verifisert
Jan Erik Balto
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Jan Erik Balto er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×