LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Samle inn til en organisasjon

Ønsker du å gjøre en ekstra innsats for en organisasjon du er glad i? Med Spleis kan du enkelt starte din egen innsamling og bruke engasjerende virkemidler som streaming, avstemninger og belønninger for å samle inn mest mulig til din hjertesak.

Start en bursdagsinnsamling

Har du snart bursdag? Hva med å starte en bursdagsinnsamling til en organisasjon du er glad i? Dette er den perfekte løsningen for deg som har alt og heller ønsker å bidra med en ekstra meningsfull bursdagsgave.

Inviter venner og familie til å gi gavene deres på spleisen din og gå sammen om et godt formål 💙

Illustrasjon av oransje konfetti

Stream for en god sak

 • Hva med å spille dataspill eller vise frem dine talenter for en god sak? På Spleis har vi støtte for Streamlabs og StreamElements som gjør det mulig å vise innbetalinger fra spleisen din, direkte på streamen.

  Se f.eks. hvordan det så ut da SpareBank 1 SR-Bank donerte 50.000 kroner til Gamingaksjonen 2023

Selg eller gi noe til giverne

Hva med å arrangere et loppemarked eller å selge noe du har laget selv? Ved bruk av belønninger, kan du ta betalt for varer som selges fysisk eller digitalt.

Se f.eks. hvordan Norges Naturvernforbund solgte belønninger som strikkeoppskrifter, pannebånd, plakater og håndlagde treskåler her.

Illustrasjon av en hånd med et hjerte

Bli inspirert av disse spleisene

 • Gikk fra Svinesund til Langesund for Mental Helse Ungdom

  Etter å selv ha slitt med egen mental helse og fått oppleve effekten av god behandling, bestemte Tiktoker, Gard Øksendal, seg for å starte en innsamling til Mental Helse Ungdom, slik at flere skal få den hjelpen de trenger.

  Dette førte til en strabasiøs tur fra Svinesund til Langesund, som ble godt dokumentert og delt på TikTok før det til slutt var samlet inn hele 170.000 kroner til en god sak.

  Se spleisen her
 • Bilde av et kart som viser sykkelrute fra Oslo til Bergen.

  Utfordret seg selv for å sette fokus på bruken av solkrem

  Norge ligger i verdenstoppen når det kommer til dødelighet som følge av melanom (hudkreft). For å sette fokus på viktigheten med å bruke solkrem, ga Tiktoker, Oskar Westerlin, seg selv en utfordring om å sykle fra Oslo til Bergen. På turen oppfordret han følgerne sine til å donere penger til Kreftforeningen, samtidig som han selv donerte 100 kroner pr. kilometer han syklet.

  Oskar ga dermed 54.000 kroner til spleisen, og totalt ble det samlet inn 210.000 kroner til kreftforskning.

  Se spleisen her
 • 12 timers streaming for frihet, likeverd og rettferdighet

  I Rad Crews livestream bød de på både gaming, talkshow og gjester - alt for å samle inn penger til Amnesty International, som jobber for like rettigheter for alle mennesker.

  Etter 12 timer med streaming på Twitch, hadde de samlet inn rett under 50.000 kroner på Spleis, som gikk rett til organisasjonen og deres arbeid for å hjelpe flyktninger og asylsøkere, kjempe iherdig for LGBT-rettigheter over hele verden, etterforske og avsløre krigsforbrytelser, og bidra til frigjøring av politiske fanger.

  Se spleisen her

Skap engasjement med avstemninger

Kickstart innsamlingen ved å lage en avstemning på spleisen din. Bruk den til å stille giverne spørsmål som er relevante for spleisen eller få avgjort de viktige spørsmålene som hund vs. katt, pepsi vs. cola og om man skal ha ananas på pizzaen eller ei. Du kan starte og stoppe flere avstemninger underveis, så lenge spleisen er aktiv.

Se f.eks hvordan Melhus Jeger og Fiskeforening brukte avstemninger her.

Avstemning med to alternativ der man kan svare på om hund eller katt er beste kjæledyr

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×