LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Spørsmål og svar om dugnad på Spleis

Her finner du spørsmål og svar om dugnad på Spleis. Trenger du hjelp til å komme i gang, kan du trykke på knappen nedenfor, så kontakter vi deg!

Hva er dugnad på spleis?

Dugnad på Spleis er en lønnsom, praktisk og enkel måte å samle inn penger på for blant annet idrettslag, klubber, foreninger, skoleklasser, russegrupper. Dere tjener penger ved å selge produkter eller digitale skrapelodd til venner og kjente. Spleis tar seg av alt av betaling og sender varene rett hjem til kjøperne med Helthjem. Pengene dere tjener på salget går direkte inn på organisasjonens konto. Dugnad på Spleis erstatter tradisjonelt dugnadsarbeid som feks dør-til-dør loddsalg eller dorullsalg og gjør at lagene kan bruke mindre tid på administrasjon, og mer på tid på idrett o.l.

Hvem kan starte en dugnad på Spleis?

Alle kan starte en dugnad på Spleis, men produktet egner seg spesielt godt for grupper som for eksempel idrettslag, foreninger, korps, skoleklasser og russegrupper. Du kan velge om du ønsker å starte dugnaden som en organisasjon eller privatperson.

Hvorfor skal jeg gjøre dugnaden på Spleis?

Dugnad på Spleis er en enklere og lønnsom måte å gjennomføre en dugnad på! Ved å bruke Spleis sin dugnadstjeneste kan man droppe store varelager, levering og kaotiske lister over hvem som har kjøpt. Man slipper at pengene må gjennom mange ledd og personlige kontoer før de kommer frem til lagets konto. Spleis tar seg av alt av betaling og sender varene hjem til kjøperne. Overskuddet går direkte inn på organisasjonens konto. Dette gjør at lagene kan bruke mindre tid på administrasjon, og mer på tid på idrett.

Dugnad på Spleis er et inkluderende produkt som passer for alle. Man er ikke avhengig av bil, Vippskontoer, nettverk i nærområdet eller excelkyndige foreldre.

Vi jobber for å redusere svinn! Du vil aldri sitte igjen med noen produkter selv og produktene du selger er miljøvennlige.

I tillegg gir dugnad på Spleis dere i snitt 20% mer i fortjeneste på produktene dere selger sammenlignet med dugnadsindustrien- noe som gjør oss til Norges mest lønnsomme digitale dugnadstjeneste.

Hvilket kontonummer kan vi bruke?

Det eneste kravet vi stiller er at pengene må gå til et kontonummer som tilhører personen eller organisasjonen som har opprettet spleisen. Ønsker du at pengene skal gå til en annen konto enn organisasjonen sitt hovedkontonummer kan du huke av for dette når du oppretter en dugnad. Da må vi kunne verifisere at kontonummeret tilhører organisasjonen. hvis ikke vil pengene bli utbetalt til organisasjonen sitt hovedkontonummer.

Trenger man organisasjonsnummer for å gjennomføre dugnaden på Spleis?

Nei, det trenger man ikke; du kan velge om du ønsker å starte dugnaden som en organisasjon eller privatperson.

Hva koster dugnad på Spleis?

Ved salg av gratulasjonskort: Total fortjeneste er 50,4 % og ved salg av 100 kortpakker vil samlet fortjeneste bli 14 615* kroner. Hver pakke med gratulasjonskort selges av Spleis til innsamler for 125 kr inkl. mva og frakt helt hjem til kjøper. I tillegg til pris for kortpakkene belastes det plattformavgift på 4,5 % og transaksjonsgebyr på 2,0 % av totalt innbetalt beløp. Kortene selges til kjøper for 290 kr.

For organisasjoner som er registrert for merverdiavgift vil inntjening per pakke bli noe lavere.

Ved salg av digitale skrapelodd: Total fortjeneste er 83,5% og ved salg av 100 digitale skrapelodd vil samlet fortjeneste bli 4175 kroner. For hvert skrapelodd som selges for 50 kroner mottar innsamlingen 41,75 kroner resten går til dekke premier, administrasjon og transportkostnader.

Jeg har startet en dugnad - hva nå?

Så bra! Nå er det viktigste du kan gjøre å dele med venner og kjente! Det første du burde gjøre er å dele spleisen med ditt eget nettverk:

  • Sosiale medier: Del på din Facebook vegg, Instagram etc. Du kan også dele i grupper på Facebook. Kanskje har dere en egen Facebook-gruppe til klubben, laget eller foreningen?

  • Private kanaler: Send lenken til dugnaden direkte via Messenger, SMS og e-post. Har dere kanskje en familie-gruppe på Whatsapp?

  • Del fysisk i nabolaget, klubbhuset, den lokale butikken, på kontoret eller et annet naturlig samlingspunkt i nærområdet.

  • Vær kreativ, det er mange muligheter!

Hva selger man?

Dere velger hvilke produkter dere ønsker å selge fra dugnaden og kan velge mellom gratulasjonskort, digitale skrapelodd, kaffe fra Wild og sokker fra Bambusa.

Hvordan foregår levering av produktene?

Vi bruker tjenesten Helthjem til frakt og levering av produkter. Når noen har kjøpt et produkt vil vil de få produktet levert rett på døra.

Når får kundene varene?

Fra noen kjøper et produkt, vil det ta inntil 2 uker før de får produktet sitt hjem på døra (gitt at mottaker har godkjent å være mottaker på den digitale dugnaden).

Hva er personlige salgssider?

Når dugnaden er opprettet, kan dugnadsansvarlig (den som har startet dugnaden) invitere alle dugnadsdeltakerne til å starte sin egen personlige salgside som de kan selge produktene fra til venner og bekjente. De personlige salgsidene gjør kjøpsopplevelsen mer personlig ved at man kjøper fra en man kjenner.

Disse salgssidene er knyttet opp mot dugnadsspleisen og det er kun dugnadsansvarlig som kan se hva hver dugnadsdeltaker har solgt eller samlet inn.

Hvem er dugnadsansvarlig?

Dugnadsansvarlig er den personen som starter dugnaden på Spleis. Dere bestemmer selv hvem som skal være dugnadsansvarlig.

Hvem er dugnadsdeltaker?

Dugnadsdeltakere er de som skal selge produkter til dugnaden. Dette kan for eksempel være lagspillere, klassekamerater eller medruss.

Kan vi endre dugnadsansvarlig?

Spleis har mulighet til å endre dette. Ta kontakt med oss på chatten, så hjelper vi dere.

Må man kjøpe produkter? Jeg vil bare bidra til dugnaden uten å kjøpe produkter!

Man har mulighet til å gi et valgfritt beløp hvis man ikke ønsker å kjøpe produkter. Det er mulig å gi med kort eller Vipps.

Kan andre se hvor mye de forskjellige dugnadsdeltakerne har samlet inn?

Det er kun dugnadsansvarlig som kan se dette via kontrollpanelet. Det eneste som vises på dugnaden er hvor mange som har gitt totalt.

Hvordan inviterer man deltakere?

Når man har opprettet dugnaden og trykket på "start" vil man få mulighet til å invitere deltakere. Det gjør man enkelt ved å kopiere tekst og lenke, og dele den der du kommuniserer med gruppen.

Dette kan gjøres via kontrollpanelet som dugnadsansvarlig har tilgang til: klikk på "deltakere" i kontrollpanelet.

Når deltakerne mottar lenken, får de informasjon om at du har opprettet en dugnad og at de kan starte sin egen side knyttet til gruppens dugnadsspleis.

Det er også mulig å laste opp medlemsliste fra Spond, slik:

På mobil

1. Gå inn på grupper og trykk på laget ditt

2. Trykk på medlemmer

3. Trykk på excel-ikonet øverst i høyre hjørne

4. Velg eksporter medlemsliste til Excel

På pc

Jeg har fått invitasjon til en dugnad - hva nå?

Legg inn navn og bilde, så vil du få en egen side knyttet til gruppens dugnadsspleis, som du kan dele for å selge dugnadsprodukter.

Du kan også velge å være anonym, og da er det bare dugnadsansvarlig som får se ditt navn og bilde.

Må man binde seg til antall produkter man skal selge?

Nei, det er ingen binding og du vil heller ikke sitte igjen med noen produkter i etterkant.

Hvordan fungerer målbeløp?

Hva dere ønsker å samle inn er kun veiledende og dere forplikter dere ikke til å samle inn dette beløpet. Dere kan også velge å ikke legge inn noe målbeløp. Dere vil få utbetalt pengene som samles inn på dugnaden selv om dere ikke når målbeløpet.

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×