LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Spørsmål og svar om digitale skrapelodd

Her finner du spørsmål og svar om digitale skrapelodd. Finner du ikke det du lurer på? Ta kontakt via chatten!

Hva er digitale skrapelodd?

Digitale skrapelodd er en dugnadstjeneste hos Spleis der du kan kjøpe og selge digitale lodd.

Med en digitale skrapelodd er det lekende lett for idrettslag, klubber og foreninger å samle inn penger ved at man går sammen om å selge lodd.

Hvem kan selge digitale skrapelodd?

Alle som er over 15 år kan selge digitale lodd men mottakeren av spleisen må ha et organisasjonsnummer, altså må pengene gå til en organisasjon, klubb eller en forening.

Hvordan fungerer digitale skrapelodd?

Digitale skrapelodd fungerer ganske likt som andre lotterier - bare at alt foregår på nett.

  • Når spleisen er startet kan du selge digitale skrapelodd til lagkamerater, venner og bekjente.

  • Loddene som blir kjøpt skrapes, og man får vite med en gang om man har vunnet eller ikke. Alle loddene er med i en tilfeldig digital trekning.

  • Spleis står for premiering - både premier og utsendelse - de som vinner får en fin og praktisk vannflaske tilsendt i posten.

Hva koster digitale lodd?

Hvert lodd selges for 50 kroner. Spleis tar 5 kroner for hvert solgte lodd i tillegg til vanlig pris, som går til å dekke premier, administrasjon og transportkostnader. Det vil si at om du for eksempel samler inn 5000 kroner ved å selger 100 lodd, sitter du igjen med 4175 kroner.

Hvordan lager jeg en spleis med digitale skrapelodd?

Du starter en spleis med digitale skrapelodd ved å trykke på den grønne start en spleis knappen på fremsiden - og deretter velge "digitale skrapelodd" fra valgene man får.

Kan jeg selge digitale skrapelodd som privatperson?

Du kan som privatperson lage en spleis hvor du selger digitale lodd, men mottakeren av spleisen må være en organisasjon, klubb eller en forening.

Pengene må altså bli utbetalt til en bedriftskonto.

Hva slags premier får vinnerene?

De heldige vinnerne får tilsendt en drikkeflaske eller matboks hjem i posten.

Jeg har startet en spleis med digitale lodd, hva nå? Hvordan samler jeg inn penger?

Så bra! Nå er det viktigste du kan gjøre å dele med laget, venner og bekjente! Det første du burde gjøre er å dele spleisen med ditt eget nettverk:

  • Sosiale medier: Del på din Facebook vegg, Instagram etc. Du kan også dele i grupper på Facebook. Kanskje har dere en egen facebook-gruppe til klubben, laget eller foreningen?

  • Private kanaler: Send lenken til spleisen direkte via messenger, SMS og e-post.

  • Del fysisk i nabolaget, klubbhuset, den lokale butikken, på kontoret eller et annet naturlig samlingspunkt i nærområdet.

  • Vær kreativ, det er mange muligheter! Hva med å arrangere bollesalg? Eller løpe runder til inntekt for klubben eller foreningen?

Når får jeg premien min?

Vi sender ut premien så fort som mulig, men det kan ta opp til 3 uker før den er i postkassen din.

Hjelp, jeg har ikke fått premien min!

Det kan ta opp til 3 uker før premien din kommer i posten. Har det gått mer enn 3 uker kan du ta kontakt med oss, så skal vi selvsagt sørge for at du får premien din!

Kan jeg ha egne premier?

Nei dessverre. For at lotterier skal være tillatt, må premiene være av ubetydelig verdi. Av den grunn kan man ikke selv bestemme hvilke premier som skal loddes ut. Dette tar Spleis seg av slik at du kan bruke all energi på å selge lodd og samle inn penger.

Hvordan foregår trekning?

Loddene som blir kjøpt skrapes, og man får vite med en gang og man har vunnet eller ikke. Alle loddene er med i en tilfeldig digital trekning. Vinnersannsynligheten er 1:50.

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×