Ekstra gear med Spleis

Fjaler Motorsportklubb ble frastjålet verdier til 150 000 kroner. Lokalt engasjement og vinnerpremie ga dem et nytt gear.

Med god hjelp fra en raus lokalbefolkning som ga sine stemmer, vant motorsportklubben Fjaler en pengepremie i Klubben i mitt hjerte.

– De 25.000 kronene vi vant var et veldig godt bidrag, sammen med mye støtte fra lokalsamfunnet, forteller Gro Eikebø Stang, mor til en av ATV-kjørerne i motorsportklubben og initiativtaker bak spleisen vi skal fortelle om.

Trengte en oppgradering

Fjaler Motorsportsklubb er et tilbud for gutter og jenter fra 5 år, som drives 100 % på frivillig basis. Lenge tenkte Gro på at de måtte finne en måte å få penger til oppgradering av utstyr og garasje på. Hun opprettet en spleis for klubben med budskapet:

Fjaler og Omegn Motorsportsklubb har denne høsten fått flere nye kjørere, flere enn noen gang. Mye av sikkerhetsutstyret vårt og ATV syklene, har begynt å bli utslitt og trenger sårt en oppgradering. Klubbhuset som vi benytter er bare en gammel brakke, og vask og tørk av utstyr er en utfordring til stadighet.

På kort tid fikk de samlet inn minstebeløpet på 2000 kroner, ved hjelp av bidrag fra klubbmedlemmer, familie, venner og bekjente. På denne måten ble de også kvalifisert som potensielle vinnere i Klubben i mitt hjerte.

Her kan du se hele spleisen:

Frastjålet 150 000 kroner

Det viste seg også at de også hadde en historie litt utenom det vanlige å fortelle. Påsken etter at de ble trukket som de heldige vinnerne av Klubben i mitt hjerte, brøt noen seg inn og tente på ATV-brakken til motorsportsklubben. Dette rammet klubben hardt, og de tapte verdier for 150 000 kroner.

Nå har de klart å komme seg opp igjen med nytt utstyr, nye sykler og oppgraderte baner, takket være et voldsomt engasjement for klubben.

Nøkkelen er bilder og sosiale medier

Gro mener at lokalsamfunnet har bidratt mye i spleisen, og for at klubben har kunnet reise seg igjen.

– En av fordelene med å ikke bo i en storby, er at det er så mange i lokalsamfunnet som ønsker å hjelpe, sier Gro Eikebø Stang.

Når Gro får spørsmål om hun har noen tips til andre som ønsker å samle inn penger til klubben sin, er hun klar i talen;

– Bilder! Jeg var veldig bevisst på bildevalget og brukte gode bilder. Vi brukte sosiale medier, spesielt Facebook mye. Det var mange som ønsket å hjelpe, både privatpersoner og firmaer, mye gikk av seg selv.

Få store ting til å skje med folkefinansiering og Spleis

To som jubler med lyspære over hodet

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×