LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Lag din typiske giver i en persona

Du har satt et mål for innsamlingen din, så bra! Men vet du hva som er enda bedre enn det igjen? At du i tillegg har sett for deg hvem innsamlingen din er interessant for!

På den måten blir det så mye enklere å vite hva du skal skrive i selve spleisen, når du deler den i sosiale medier og ikke minst hvem du ønsker å nå ut til. En såkalt persona. Ja, det høres jo lurt ut, tenker du kanskje. Ja, for det er nemlig lurt. Men hvordan lager  du en persona, er kanskje neste tanke?

Start med interessene

Ok, så du har en idé til hva du vil samle inn penger til. Den idéen kan ingen ta ifra deg. Men  du kan ta noe ifra folk – oppmerksomheten deres. Hva er relevant for innsamlingen din? Er det noen spesifikke interesser, som miljøer, fag, humor, sport eller andre fritidsaktiviteter og hobbyer som deler fellesnevner med innsamlingen din?

Se for deg hvilke interesser spleisen din trigger. Er du ekstra lur, skriver du dem ned et sted.

Definer personligheten

Nå som relevante interesser er på plass, kan du begynne å se for deg hva slags personlighet denne personen har. Er han eller hun energisk? Eller mer lavmælt og treg? Kanskje personen er sjenert og tenkende? Eller utadvent og karismatisk? Sett opp fire-fem adjektiver som du tenker er naturlige beskrivelser av personligheten til personaen din.

Bygg karakteren

Dette høres kanskje ut som det samme som å definere personligheten, men det er ikke det. Her snakker vi om typiske karaktertrekk, som skaper et omriss av personen. Som en fullstendig beskrivelse av personen i én setning. Så hvis du skulle beskrevet personaen i én setning – hva ville du ha skrevet?

To eksempler:

1) Like lur og smidig som Aladdin, karismatisk som Petter Stordalen og samtidig tenkende som Sokrates.

 2) En trygg og varm storesøster med litt spydig humor, som er opptatt av at ting er på stell.

Lag vokabularet

Nå som vi har på plass interesser, adjektiver og karaktertrekk, er det på tide å se på hvilke sitater som er typiske for denne personen. Hva ville denne personen funnet på å si, med personligheten og karaktertrekkene i bunn?

Gi et navn

På slutten er det på tide å døpe personen du har skapt. Hva slags navn vil passe til personens identitet? Kanskje du kan finne et navn som også passer sammen med et overordnet adjektiv for hele karakteren? Som for eksempel: Ærlige Erling, Usikre Una, Sjenerte Sondre eller Trygge Thyra.

Har du disse punktene på plass, kan det føles enklere å spisse budskapet i spleisen din og nå de rette folka. Vi håper du får nytte av det!

Og du? Lykke til med spleisen din!👍

Få store ting til å skje med folkefinansiering og Spleis

To som jubler med lyspære over hodet

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×