LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Dro på studietur ved hjelp av dugnad på Spleis

Utenlandsturer består ofte av betydelige kostnader, så da spanskklassen på Voss Gymnas ønsket å dra på studietur til Spania, måtte de finne en måte å samle inn midler på. Den tradisjonelle dugnaden kan gjerne være utfordrende å få til i praksis, men klassen fant løsningen med digital dugnad for på Spleis.

Elevene i spanksklassen på Voss Gymnas samlet inn 53.510 kroner til studieturen med dugnad på Spleis.

"Spleis er noe jeg kommer til å anbefale til andre klasser og grupper, for det er den enkleste dugnaden en kan ha."

- Anne Helene Hansen, innsamler

Det kan være både tidkrevende og vanskelig å organisere innsamlingsaksjoner når man trenger penger til studieturen. Man må gjerne involvere alle foreldrene i klassen og det kan være vanskelig å finne en løsning som passer for alle. Med dette i bakhodet, søkte spanskklassen på Voss Gymnas etter enkle måter å samle inn penger på, og opprettet en dugnad for skoleklassen på Spleis.

Enkelt og effektivt

"Dugnaden var lettvint å registrere og opprette, fantastisk service", uttaler innsamler, Anne Helene Hansen. "Spleis er noe jeg kommer til å anbefale til andre klasser og grupper, for det er den enkleste dugnaden en kan ha." Hun understreker også den enkle delingsfunksjonaliteten, spesielt på sosiale medier som Facebook. Dette gjorde det mulig for klassen å nå ut til et bredt publikum, og de kunne dermed motta donasjoner fra rundt omkring i hele landet.

Når man starter dugnaden, velger man selv hvilke produkter man ønsker å selge og Spleis står for all logistikk når det gjelder varelager og utsendelse av produkter. “Hos andre dugnadsaktører måtte en være et visst antall på både deltakere og solgte produkter og det fikk vi ikke til”, sier Anne Helene, som er fornøyd med at man er mer fri når man oppretter dugnaden på Spleis.

Dugnadskalkulator

Norges mest lønnsomme digitale dugnadstjeneste

Salg av produkter:
87 000 kr
Rene donasjoner:
62 988 kr*
Forventet overskudd:
99 744 kr
Fortjeneste:
67 %

* I gjennomsnitt får dugnader på Spleis 42 % av inntekten fra rene giverbeløp.

Godt på vei

Til tross for at de ikke fikk inn hele summen de trengte for å finansiere turen, klarte de å samle inn imponerende 53 510 kroner gjennom dugnaden sin - som gjorde at drømmen om en spennende studietur var ett steg nærmere. “Jeg vil si at uten Spleis, så hadde vi måttet betale mer av egen lomme og jeg er fornøyd med bidraget vi fikk.”

Tur ble det til slutt - for hele 49 ungdommer på gymnaset, og dugnaden på Spleis ble en avgjørende suksessfaktor for Voss Gymnas sin studietur.

Skal du arrangere en dugnad?

Samlet inn 230.000 kroner til idrettsklubben

Flaktveit IK har akkurat fullført sin andre dugnadsaksjon på Spleis, og har samlet inn 230 000 kroner - som kommer hele klubben til gode.

«For oss har Spleis sin løsning for digitale dugnader vist seg å være veldig bra»

– Edward Lygre, daglig leder i Flaktveit Idrettsklubb.

Les mer om deres erfaring her

Hasle-Løren Fotballs dugnadsaksjon

«Vi likte valgfriheten i de ulike produktene man kan selge, hvor man har noe som passer for alle og enhver, også for de som bare ønsker å gi penger.»

– Line Thorgersen, styremedlem i Hasle-Løren Idrettslag

Les mer om deres erfaring her

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×