LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.

Innsamlingsaksjon & Innsamlingsmal

Lag innsamlingsmaler og innsamlingsaksjoner på spleis

Gjør det enkelt for ildsjeler å starte innsamlinger til din organisasjon, ved å lage en ferdigutfylt innsamling som de kan bruke. På den måten gjør dere det enkelt for andre å engasjere seg i arbeidet dere gjør.

Hva er en innsamlingsmal:

En innsamlingsmal er forhåndsbestemt innsamling til din organisasjon hvor alt er ferdigutfylt på forhånd. Om en person ønsker å starte en innsamling til din organisasjon så kan de bruke malen og de får en fiks ferdig innsamling. Spleisen vil da automatisk ha din organisasjon som mottaker. Det kan være veldig nyttig om din organisasjon har en spesielt behov på et gitt tidspunkt eller har et formål som dere har ekstra fokus på. Se hvordan Leger uten grenser har løst det.

Hva er en innsamlingsaksjon:

En innsamlingsaksjon er når mange personer lager innsamlinger til et felles formål. Du kan starte en innsamlingsaksjon med å lage en innsamlingsmal og utvide den til en samleside. På samlesiden får de som samler inn og organisasjonen oversikt over hvor mye som er samlet inn og hvor mange innsamlinger som er startet. Et eksempel på en innsamlingsaksjon er skoleaksjoner hvor elevene setter et mål om hvor mye de skal samle inn til et veldedighet og starter sine egne spleiser. Det kan være et idrettslag hvor spillere eller de forskjellige lagene starter spleiser for å samle inn penger til en ny bane, det kan brukes veldedighetsløp hvor deltakerne må starte en egen innsamling for å delta til digitale bøsser og mye mer.

Se Kirkens Nødhjelp og SOS-barnebyer sine innsamlingsaksjoner.

Hvordan kommer du i gang med innsamlingaksjoner og innsamlingsmaler på spleis:

 • Gå inn på kontrollpanelet til din organisasjon

 • Trykk på "Dine kampanjer"

 • Trykk på "Lag ny kampanje"

 • Fyll inn informasjon i feltene for beskrive aksjonen eller malen

 • Skal du lage en aksjon velger du ja på feltet "Skal kampanjen ha en samleside"

 • Skal dere bruke dataen fra spleis videre i et CRM-system så legger dere til en kampanje-id slik at dere lettere kan identifisere hvilket formål pengene er innbetalt til

 • Se på forhåndsvisningen av kampanjen, slik vil inngangen se ut på organisasjonssiden din på Spleis.

 • Klikk på neste og fyll inn feltene på de forskjellige stegene, informasjonen du fyller inn her vil bli til en innsamlingsmal som andre kan bruke for å starte en innsamling.

 • Etter å fylt inn feltene kommer du en oppsummering hvor du kan redigere informasjonen eller legge til mer informasjon, her kan du også se på hvordan innsamlingen vil se ut om noen bruker malen.

 • Er du fornøyd kan du gå til forhåndsvisning og klikke på "Gå til kampanjen for å aktivere"

 • Ønsker du å vente med å starte vil alt du har fylt inn bli lagret og du kan når som helst gå inn og aktivere innsamlingen.

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

 1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
 2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
 3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×