Tusen takk!
Tusen takk til alle som har støttet Drama-O-Rama <3
Tusen takk til alle som har støttet Drama-O-Rama <3
Drama-O-Rama's største mål er å få drama inn som metode og fag i skolen. Til nå har eksponert de ulike skolene for drama ved å gå inn i samarbeid med mange av aktivitetsskolene i Oslo. Dette startet vi med i 2016, og har hittil vil undervist på over 20 aktivitetsskoler. Flere av disse har vi samarbeidet med fra starten av, og vi utvider stadig.
Måten vi arbeider på er å bruke 1 time i uken over 12 uker på å vise barna forskjellige måter å jobbe med drama på. Vi bruker tiden på å styrke barna som individer, gruppe, skape mestringsfølelse og selvsagt leke og ha det gøy. Vi bruker også disse 12 ukene på å leke oss frem til en forestilling basert på barnas tanker om store temaer. Vi forsøker å lese gruppas behov så godt vi kan, og av og til har de kun behov for et trygt rom hvor de kan leke og være seg selv. Likevel ender de fleste kursene i en forestilling. Da er det flere av gruppene som deltar på Drama-O-Rama's "Frisk Pust Festivalen".
Vi mener at drama er viktig som fag, og vi ser at barn som driver jevnlig med drama kan utvikle ferdighetene sine i andre fag, så vel som sosialt. I tillegg vil vi gi barna mestringsfølelse, selvtillit og de vil få erfaringen av hvordan det er å jobbe med noe over tid for å oppnå et resultat.
Tusen takk til alle som har gitt oss bidrag hittil. Det varmer skikkelig at så mange har troen på det vi holder på med <3
Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om bakgrunnen til Drama-O-Rama, så litt mer informasjon kommer her:
Da jeg var 8 år gammel startet jeg med teater hos Minken Fosheim. For meg var det en frihet å kunne komme dit hver torsdag, leke, skape og være sammen med likesinnende som likte det samme som meg. Min instruktør, Inger Gundersen var med på å forme hvordan jeg tenkte. Jeg lærte at jeg ikke trengte å passe inn i en boks for å føle tilhørighet. At ingenting av det jeg sa eller foreslo på noen måte var feil. Og ikke minst - hun tente en skaperglede i meg, som jeg siden har hatt lyst til å tenne i andre. Det er det som er opphavet til Drama-O-Rama. Så når jeg for første gang fikk mulighet til å undevise i teater selv, begynte tankene med en gang å flyte. Hva om dette er sjansen min til å kunne gjøre for andre det samme som ble gjort for meg? Jeg startet å gjøre research. Det viste seg at ingen av barneskolene i Oslo-by tilbød drama! Så jeg laget et kursopplegg, tok tastaturet fatt og sendte mail til alle aktivitetsskolene i byen. Det ene førte til det andre, og nå - 5 år senere har vi i Drama-O-Rama undervist på over 20 barneskoler i byen (mange av dem over flere år), og undervist godt over 1000 barn tilsammen. I tillegg har vi vår lille teaterskole oppe på Kjelsås. Så - hvordan er det egentlig vi underviser kontra andre? For meg, så er hovedfokuset å lytte til barna, deres ideer og så bygge på de ideene de har. Deretter skriver vi manus basert på disse ideene. Slik får barna større eierskap til materialet - nettopp fordi de har vært med på å skape det selv. Det å tenne skaperglede i andre er min store lidenskap og noe jeg virkelig brenner for. Det sies at "Youth invents the future", og jeg mener det er vårt ansvar som voksne å gi barn og ungdom muligheten til å tenke utenfor boksen og gi dem plattformen til å kunne gjøre det på.
Bildet er fra forestillingen "Klimatyven" i 2018.
Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;