LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Hjelp til foreldreløse Tulla - "miniatyrterapiføllet" på Ullandhaug økologiske gård

Hjelp til foreldreløse Tulla - "miniatyrterapiføllet" på Ullandhaug økologiske gård

Alle pengene som samles inn går til å utbedre stallen slik at Tulla og hennes adoptivmor får en stall tilpasset deres behov

Vi har opplevd en dyretragedie på gården, da vi i morges fant "miniatyrterapihesten" Misty (også kjent som Miss Sophie og Tante Sofie) død på marka. Misty fikk et nytt hjem på Ullandhaug økologiske gård i februar og var en av miniatyrterapihestene som arbeidet for det ideelle selskapet Firbent Terapi. 

Hun rakk å glede mange barn og voksne som besøkte henne på gården, og var også med å glede eldre utenfor sykehjem i vår da korona satt en stopper for terapihundtjenesten på sykehjemmene. Gleden var stor da hun i juni fødte lille føllet Tulla, og sorgen er desto større nå som lille Tulla er foreldreløs. 

Tulla er bare 2 måneder gammel, og vil være pleietrengende i minimum 2 måneder til. Vi har vært så heldig å få tak i melkeerstatning og vil følge henne opp nøye, men utfordringene stopper dessverre ikke der. Vi prøver nå å sette henne sammen med en av hoppene som vi håper kan bli en "adoptivmor" for henne, men utfordringen med dette er at vi per i dag ikke har en stall som kan ivareta Tulla og adoptivmoren. Tullas adoptivmor er i utgangspunktet kun på gården i sommer på sommerbeite, men på grunn av denne krisen trenger vi henne nå på gården sammen med Tulla. 

Denne hoppa har ikke hatt føll nylig og er avvisende mot Tulla, og vi våger derfor ikke å ha dem sammen i den boksen vi har, så vi trenger å få bygget om stallen med en ny og større boks til Tulla og adoptivmoren. Vi i Firbent Terapi hadde planer om å utbedre stallen da vi flyttet inn på gården, men etter koronapandemien kom har vi ikke kunnet jobbe på sykehjem med terapihundene våre, noe som står for mesteparten av våre inntekter. Vi har store utfordringer med å holde driften i gang og har ikke hatt midler til å utbedre stallen enda. Hestene som bor på gården skulle i utgangspunktet gå ute en stund til, men fra og med i natt må Tulla og adoptivmoren stå inne. Vi kommer til å sove inne i stallen med dem den første tiden, men vi trenger å få bygget om stallen så fort som mulig, da dette ikke er mulig i lengden. Vi trenger også støm til lys, materialer til nytt gulv, invendig kledning, boksvegger mm. Bidrag til dette tas imot med stor takknemlighet!

Vi jobber på dugnad og håper på å få dette til så fort som mulig, så vi setter pris på all hjelp! 

Les gjerne mer i denne artikkelen i Stavanger Aftenblad: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/na5mnJ/fllet-tulla-ble-plutselig-foreldrels-na-ber-eierne-om-hjelp

Hjelp til foreldreløse Tulla - "miniatyrterapiføllet" på Ullandhaug økologiske gård

108 000 kroner innsamlet

391 givere
Avsluttet 22.09.2020
108% av 100 000 kr
Helle Karin Barstad sitt profilbilde
Verifisert
Helle Karin Barstad
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Helle Karin Barstad er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×