Min hjertesak: Nådehjemmet i Thailand
2 400 kr
7 givere
Avsluttet

En tjeneste fra SpareBank 1

2 400 kr60 % av 4 000 kr

Min hjertesak: Nådehjemmet i Thailand

Pengene som samles inn går til NMS sitt arbeid. Hjertelig takk for din gave!

I 2019 fikk jeg sammen med NMS Uteam  være med å besøke Nådehjemmet i Bangkok, og dette møte med prosjekter er grunnen til at jeg gjør Nådehjemmet til min hjertesak for Giving Tuesday. Giving tuesday gir muligheten til å se forbi den massive kjøpe-manien som black friday er, og heller vise mulighetene for å gi litt til noen som trenger.

I over 30 år har Nådehjemmet i Bangkok gitt enslige nybakte mødre et pusterom fra en tøff hverdag, og gjennom disse årene har de hjulpet over 900 jenter og barna deres da de trengte det som mest. 

Jentene som bor på nådehjemmet kan ha blitt kastet ut av familien fordi dem har blitt gravide utenfor ekteskapet, eller blitt forlatt av kjæresten fordi dem ble graivde. Men de fleste jentene som kommer dit er prostituerte som har blitt gravide med en sexkunde. Og det var hjerteskjærende å høre at de har hatt så unge jenter som ned i 10 år, som har kommet til nådehjemmet for hjelp og støtte.

Når vi hørte disse historiene satt vi med en kopp kaffe i den lille hage kaféen nådehjemmet driver, og vi kunne fra hagen høre en baby som var et av barna som bodde i bygget ved siden av. Det var og er hjerteskjærende å høre om hvordan disse jentene når de ble gravide ble forlatt av sine rammer, og det som var deres trygghet for å ta seg av det alene.

De strenge abortlovene i Thailand gjør abort praktisk talt ulovlige, noe som presser mange jenter til å bruke ulovlige abortklinikker som ofte er veldig farlige. Jentene som kommer hit kan komme når som helst i svangersskapet, og bli noen måneder etter at de har født. På den måten får de tid til å bli kjent med sitt nyfødte barn i rolige og trygge omgivelser, slik at de kan finne ut hvilke steg de vil og kan ta videre uten press eller stress, enten valget er å beholde barnet selv eller om de vil adoptere det bort. 

"Lederen på Nådehjemmet er opptatt av at Nådehjemmet skal være et alternativ, at jenter skal se at det finnes et alternativ til abort, at Nådehjemmet skal gi et godt og trygt tilbud for de som ønsker å beholde barnet sitt." NMS.no

Jeg håper også du ser dette som et prosjekt verd å støtte på samme måte som meg! og vil du vite mer om Nådehjemmet og arbeidet som gjøres der kan du finne det på NMS.no, der kan du også få lese brev fra frivillige og historier fra jenter som har bodd på nådehjemmet, som  historien til Nong Me som flyttet inn på Nådehjemmet da hun var gravid i sjuende måned.

Opprettet av
Identifisert med BankID
Pengene utbetales til

Orgnr. 940 325 501

Del innsamlingen
Facebook
E-post
Lenke
Instagram
Plakat
Bygg inn
Marie Cathrine Løver Thu er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.
Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×