LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for KRISEINNSAMLING TIL HUNDEGÅRDEN

KRISEINNSAMLING TIL HUNDEGÅRDEN

Den norske hundegården der 100 hjemløse hunder er under beskyttelse har blitt rammet av store økonomiske tap på grunn av en utro tjener og på grunn av sabotasje fra to andre personer. 

Styret har kjøpt inn mye utstyr som medisiner, noen hundehus, maling, hundesenger, aggregat, lyskastere som skal settes opp i hundegården, og masse annet utstyr for vedlikehold av hundegården. Styret brukte over 20 tusen kroner på innkjøp av ting som var nødvendige for å ruste opp hundegården og som ble sendte nedover nå i september, i tillegg til pengene som ble brukt på innkjøp av hundehus og hundeseng som ble tilvirket i Bosnia.

Dessverre så har hundegården blitt utsatt for en utro tjener i hundegården, mens den andre hundepasseren var og ledsaget 7 hunder til sine nye hjem.

Hundepasseren som hadde hovedansvaret i hundegården slurvet i jobben sin og møtte ikke opp som han skulle. De syke hundene ble ikke fulgt opp med medisinering, og maten ble nærmest bare helt ut i hundegården i all hast, hundene ble ikke matet etter rutiner og det oppstod slåssing.

På en uke har han greid å snu hundegården på hodet. Han nærmest overlot hundene til seg selv og til en ung hundepasser som gjorde så godt han kunne for å begrense skaden og passe på over 100 hunder samtidig.

Dette resulterte i mange unødvendige slåsskamp mellom hundene og mange kostbare skader. To av hundene har også mistet livet, uten at denne hundepasseren rapporterte det inn.

Alle de skada hundene har nå fått hjelp, og styret har dekket alle dyrlege regningene. Det har vært en kostbær affære; pengene som ble sett av til vaksinering, sterilisering og mat måtte brukes til skadebehadling, operasjoner og førstehjelp til hundene som selvsagt trenger pleie fremover også. 

Dette tok knekken på styret; følelsesmessig, tidsmessig og økonomisk. Styret består av tre ildsjel fra Norge som driver organisasjonen ulønnet, på frivillig basis. 

I tillegg til kaoset som har oppstått, har to sabotører åpnet opp dørene til de syke hundene som er på oppstalling hos dyrlegene i Sanski Most. Styret er allerede i gang med å flytte oppstalling og sikre hundene privat, siden dyrlegene i Sanski Most ikke kan garantere for hundenes trygghet ved deres oppstallingsplass. Politiet ble varslet og har vært på stedet og tok imot anmeldelsen som vi leverte inn på disse to.

Vi fant en plass til oppstalling innendørs og med en hageflekk ute, vi må kun sette opp en port utenfor uteområdet, male litt inne, kjøpe inn store bur, så er oppstallingen oppe og går med både vann og strøm.

Den utro tjeneren har fått sparken og styret forsøker så godt de kan å få kontroll på alt.

Hele situasjonen er kaotisk og håpløs men styret gir ikke opp og jobber på full spreng, sammen med de to gjenværende hundepassere, dyrlegen Bojan er med og hjelper til, og mannen som hjelper i hundegården med å reparere hundehusene er med og hjelper denne helgen og uken fremover med å få kontroll på kaoset som har oppstått.

I hundegården er det tross alt 100 andre hjemløse sjel som fortsatt trenger og regner med hjelp fra organisasjonen. :heart:

Det at midlene har blitt brukt opp til å behandle skader, gjør selvsagt situasjonen ikke lettere for organisasjonen. De har ikke råd til en eneste vaksine mer, så ille er det.

Fra lørdag den 09.09 av, går organisasjonen i minus nå som de har dekka alle dyrlege regninger.

Det trenges sårt midler til:

- mat

- pleie av de skada hundene fremover

- steriliseringer

- sette i stand ny oppstallingsplass for hundene som er skadet

- innkjøp av flere bur til oppstillingsplassen

- innkjøp av flere hundehus før vinteren

- sikring av varmekilder til vinteren

- flere isolat

Og dette er bare listen over det mest nødvendigste så hundene holder seg trygge, mette og friske.  

Vi ber alle som kan overse noen kroner om å bidra, små beløp er like viktige som store beløp og hver krone teller :heart:

Tusen takk til alle som støtter denne lille organisasjonen  :heart: 

Ønsker du å bidra? 

Vipps: 97872

Kontonummer: 1503.89.50409

Paypal: paypal.me/gatehunderbosnia

KRISEINNSAMLING TIL HUNDEGÅRDEN

54 650 kroner innsamlet

216 givere
Avsluttet 10.10.2017
Sanda Hagen sitt profilbilde
Verifisert
Sanda Hagen
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Sanda Hagen er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×