LukkVi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern på Spleis eller finn lenken igjen i bunnen av siden.
Prosjektbilde for Alexandra trenger DIN hjelp!

Alexandra trenger DIN hjelp!

Alle penger som samles inn vil gå til Alexandra sin kreftbehandling.

Dette er Alexandra. Hun er 30 år, og alenemamma til lille Ulrik på to og et halvt år, og bor på Tysnes i Vestland fylke.

Sjansene for at Ulrik skal få ha mammaen hos seg når han vokser opp er svært dårlig med det behandlingstilbudet Norge har å tilby.

Ulrik betyr alt for Alexandra, og mamma betyr alt for Ulrik.

Sommeren 2020 ble hun diagnostisert med hormon-sensitiv svulst i venstre bryst, som vi ble fortalt hadde gode sjanser for å kureres. Hun gjennomgikk operasjon og flere cellegiftkurer, og alt så ut til å gå bra. Hun fikk til og med beskjed om at hun var kreftfri. Dessverre ble hun ikke tatt helt på alvor av helsevesenet når hun mistenkte at kreften var kommet tilbake. De avviste det med at det kun var arrvev etter operasjonen. Det viste seg derimot at den nye svulsten var en annen og mer aggressiv type (trippel negativ) enn den hun fikk først. Dette resulterte i at kreften fikk vokse fritt uten at det i en periode ble gjort tiltak.

Etter flere påfølgende cellegiftkurer har hun fått beskjed om at de ikke har flere medisiner å tilby her i Norge. Selv om dette er en kreftform som er vanskelig å behandle finnes det fremdeles mulig helbredende behandling i utlandet, spesielt med tanke på at kreften ennå ikke har spredd seg.

USA har en annen tilnærming til behandling av kreft enn det Alexandra er blitt tilbudt til nå, i tillegg har de flere medisiner å velge mellom. I stedet for standard cellegift for brystkreft behandler de kreften ut i fra genetikken til svulsten, altså en mye mer persontilpasset og målrettet behandling.

Alexandra er en omsorgsfull person med et stort hjerte. Hun har alltid vært sprudlende og livsglad, med en lun form for humor. Livet hennes ble spesielt meningsfylt når Ulrik kom til verden for 2,5 år siden.

Ulrik på 2,5 år vet godt hva ordet doktor betyr. Hver gang Ulrik fikk forkjølelsessymptomer i denne pandemi-tiden måtte både han og Alexandra ta Coronatester flere ganger på grunn av hennes lave immunforsvar.

Selv om han ikke er mer enn 2,5 år viser han stor omsorg for mammaen sin. Han er veldig opptatt av at personene rundt dem er god og snill med mamma. Dersom noen sier hadet til Ulrik når de skal gå, er han veldig opptatt av at de også sier hadet til mamma og er god mot henne.

Selv om Alexandra har vært utslått av kreftbehandlingen har det vært en selvfølge for henne å sette Ulrik i første rekke. Han skal fremdeles få gjøre som 2,5 åringer flest; leke, lære og utforske. Uansett hvor sliten hun har vært, så skal Ulrik få det beste - selv om det har gått utover hennes egen form.

Det er utrolig vondt å være nødt til tigge etter støtte for et liv til en mamma, søster, datter, venn og kjæreste. Hennes og Ulriks fremtid er helt avhengig av hjelp fra nettopp deg som leser dette. Om ikke bidraget er stort vil det likevel være av kjempestor betydning om mange nok kan hjelpe med litt…………..

Basert på tilsvarende krefttype der personer er behandlet i USA, har kostnaden vært mellom 3 - 4 millioner kroner. Dessverre er det slik at all behandling i USA må forhåndsbetales, og vi har derfor ingen tid å miste.

9. januar 2021. 

Ulrik prøver mamma sin parykk. 

Alle penger som blir samlet inn vil gå til Alexandra sin behandling. 

Penger kan gis via spleisen, vipps til 48034584 eller til konto 34601052689.

paypal: https://paypal.me/pools/c/8zAMbok3pd

Alexandra trenger DIN hjelp!

804 200 kroner innsamlet

2 342 givere
Avsluttet 07.08.2021
Alexandra Kongsvik sitt profilbilde
Verifisert
Alexandra Kongsvik mottar pengene
Yvonne Kongsvik sitt profilbilde
Verifisert
Yvonne Kongsvik
står bak spleisen
Avsluttet
Del innsamlingen
Facebook
Twitter
Plakat
Lagre bildet på telefonen din og last bildet opp på Instagram som et vanlig innlegg eller i story.
Skriv ut en plakat og heng den opp i ditt nabolag eller legg den i naboenes postkasse.
Skriv ut QR-koden og vis den frem til potensielle givere slik at det blir enklere for dem å gi.
Yvonne Kongsvik er ansvarlig for innholdet i denne innsamlingen og for at pengene går til angitt formål. Mistanke om brudd på våre vilkår? Rapporter den til oss.

Se hva andre spleiser på 🙌

Tenker du på å lage en spleis til noe du brenner for? Vi har samlet et knippe inspirerende spleiser!
Se flere spleiser vi heier på

Uuups! Du bruker en utdatert nettleser.

Med nettleseren du nå bruker vil spleis.no ikke kunne brukes skikkelig. Men fortvil ikke! Du har flere muligheter;

  1. Bytt til en annen nettleser, for eksempel Google Chrome
  2. Fortsett på mobiltelefonen, bare skriv inn adressen:
  3. Lukk denne boksen, og fortsett på eget ansvar

×